Diamant verkopen

Kost-Baar

Bent u in het bezit van diamant en op zoek naar een betrouwbare partij om uw diamant te verkopen ? Dan bent u bij Kost-Baar.nl aan het juiste adres. Ook kunt u bij ons vrijblijvend uw diamanten laten taxeren. Ontdek snel en op locatie de actuele waarde van uw diamanten, waarbij u deskundig advies krijgt van onze medewerkers. De waarde van diamant fluctueert doorlopend, wat het interessant maakt om eens in de zoveel tijd uw bezittingen te laten taxeren. Al bijna 100 jaar zijn we uw vertrouwde adres voor de inkoop van onder meer diamant.

Waardebepaling diamant verkopen

Hoe bepalen we de waarde van een diamant? Dit gebeurt aan de hand van de volgende pijlers: de slijpwijze, het aantal karaat, de reële zuiverheid en de kleur van de diamant. Deze combinatie van factoren zorgt voor een actuele prijs, waartegen u het diamant kunt verkopen. Echter, u hoeft niet direct te beslissen om uw diamant te verkopen. Wij zullen u adviseren een weloverwogen beslissing te maken en uw diamant pas te verkopen indien u zeker weet daar een tevreden gevoel aan over te houden. Uiteraard kunt u, na de taxatie, op een later moment terugkomen en alsnog uw diamant verkopen. De specialisten van Kost-Baar.nl zullen dan voor u klaar staan.

Diamanten zijn populaire edelstenen. Veel mensen bewaren diamanten, die al jaren meegaan in de familie, soms wel honderd jaar. De waarde van deze edelstenen stijgt vaak, waardoor het tegenwoordig interessant kan zijn om de diamanten te laten taxeren. Ondanks dat dit valt onder erfgoed in de familie, kunt u zodoende nog beslissen om het te verkopen. Diamant verkopen kunt u altijd vertrouwd doen op één van onze zestien locaties in Nederland.

diamant verkopen

Slijpwijze diamanten

Diamanten worden op verschillende manieren geslepen: navette, baguette, hart, peervormig, ovaal, vierkant en smaragd. De meest bekende slijpwijze is echter de axiaal symmetrische, ronde diamant. Deze ronde vorm is op haar beurt vaak weer voorzien van unieke facetten, zodat de diamant in perfecte vorm wordt geslepen. Daarbij kunt u denken aan het panel, panel facetten, bovenste hoofd en bovengordel facetten. Ook de panel diameter speelt een belangrijke rol. Bij de verkoop van diamanten is de slijpwijze één van de belangrijke factoren om de waarde ervan te bepalen. 

Inkoop van diamant

Kost-Baar.nl heeft zich al decennialang gecommitteerd aan een vaste hoge kwaliteit in onze dienstverlening. Dat merkt u zodra u bij ons binnenloopt. Onze specialisten zijn ruim opgeleid en hebben een stevige basis in de wereld van waardevolle objecten, waar de diamant natuurlijk deel van uitmaakt. Bij Kost-Baar.nl bent u verzekerd van een betrouwbare en ervaren partij. Zo ontvangt u van ons altijd een reëel en actueel aanbod voor uw kostbaarheden, gebaseerd op de laatste koersen. Uw diamant verkopen doet u dus bij Kost-Baar.nl op een locatie bij u in de buurt. 

Basisvormen diamant
Smaragd geslepen
Smaragd gesneden
Prinses gesneden
Prinses gesneden
Kussen gesneden
hart gesneden
Hart gesneden
Briljant geslepen
Briljant gesneden
Asscher gesneden
Asscher gesneden
Peer gesneden
Peer gesneden
Markiezin gesneden
Markiezin gesneden
Meer over diamanten
Diamanten juwelen
Diamanten juwelen
Stralende snit
Ruwe diamant
Ruwe diamant
Antieke diamanten juwelen
Antieke diamanten juwelen

Diamanten verkopen bij Kost-Baar

Wilt u diamanten verkopen? Bij Kost-Baar.nl bent u van harte welkom voor een eerlijke taxatie van ieder type diamant. Zo kunt u bij ons alle verschillende typen diamanten verkopen. Zo kunt u bij ons onder meer Markiezin gesneden diamanten verkopen, maar u kunt ook Asscher gesneden diamanten verkopen en nog vele andere diamant soorten. Deze unieke objecten vertegenwoordigen een hoge waarde en komen regelmatig voor in ons aanbod. Meer weten? Kom vrijblijvend langs op een locatie van Kost-Baar.nl en laat uw diamanten taxeren in een vertrouwde omgeving.

Contact

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op.