Diamant verkopen

Bent u in het bezit van diamant en op zoek naar een betrouwbare partij om uw diamant te verkopen ? Dan bent u bij Kost-Baar.nl aan het juiste adres. Ook kunt u bij ons vrijblijvend uw diamanten laten taxeren. Ontdek snel en op locatie de actuele waarde van uw diamanten, waarbij u deskundig advies krijgt van onze medewerkers. De waarde van diamant fluctueert doorlopend, wat het interessant maakt om eens in de zoveel tijd uw bezittingen te laten taxeren. Al bijna 100 jaar zijn we uw vertrouwde adres voor de inkoop van onder meer diamant.

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier hiernaast.

Diamant per categorie

Smaragd geslepen
Smaragd geslepen
Prinses gesneden
Prinses gesneden
Kussen gesneden
hart gesneden
Hart gesneden

Waardebepaling diamant verkopen

Hoe bepalen we de waarde van een diamant? Dit gebeurt aan de hand van de volgende pijlers: de slijpwijze, het aantal karaat, de reële zuiverheid en de kleur van de diamant. Deze combinatie van factoren zorgt voor een actuele prijs, waartegen u het diamant kunt verkopen. Echter, u hoeft niet direct te beslissen om uw diamant te verkopen. Wij zullen u adviseren een weloverwogen beslissing te maken en uw diamant pas te verkopen indien u zeker weet daar een tevreden gevoel aan over te houden. Uiteraard kunt u, na de taxatie, op een later moment terugkomen en alsnog uw diamant verkopen. De specialisten van Kost-Baar.nl zullen dan voor u klaar staan.

Diamanten zijn populaire edelstenen. Veel mensen bewaren diamanten, die al jaren meegaan in de familie, soms wel honderd jaar. De waarde van deze edelstenen stijgt vaak, waardoor het tegenwoordig interessant kan zijn om de diamanten te laten taxeren. Ondanks dat dit valt onder erfgoed in de familie, kunt u zodoende nog beslissen om het te verkopen. Diamant verkopen kunt u altijd vertrouwd doen op één van onze zestien locaties in Nederland.

Slijpwijze diamanten

Diamanten worden op verschillende manieren geslepen: navette, baguette, hart, peervormig, ovaal, vierkant en smaragd. De meest bekende slijpwijze is echter de axiaal symmetrische, ronde diamant. Deze ronde vorm is op haar beurt vaak weer voorzien van unieke facetten, zodat de diamant in perfecte vorm wordt geslepen. Daarbij kunt u denken aan het panel, panel facetten, bovenste hoofd en bovengordel facetten. Ook de panel diameter speelt een belangrijke rol. Bij de verkoop van diamanten is de slijpwijze één van de belangrijke factoren om de waarde ervan te bepalen.

Inkoop van diamant

Kost-Baar.nl heeft zich al decennialang gecommitteerd aan een vaste hoge kwaliteit in onze dienstverlening. Dat merkt u zodra u bij ons binnenloopt. Onze specialisten zijn ruim opgeleid en hebben een stevige basis in de wereld van waardevolle objecten, waar de diamant natuurlijk deel van uitmaakt. Bij Kost-Baar.nl bent u verzekerd van een betrouwbare en ervaren partij. Zo ontvangt u van ons altijd een reëel en actueel aanbod voor uw kostbaarheden, gebaseerd op de laatste koersen. Uw diamant verkopen doet u dus bij Kost-Baar.nl op een locatie bij u in de buurt.

Diamant per categorie

Briljant geslepen
Briljant geslepen
Asscher gesneden
Asscher gesneden diamant
Peer gesneden
Peer gesneden

Kan je diamant verkopen?

Diamant mag misschien wel gezien worden als de populairste edelsteen op onze aarde. Naast zijn unieke glinstering, intensiteit en zeldzaamheid omvat diamant ook een uitzonderlijk hoge waarde. Indien u benieuwd bent naar de waarde van uw diamant en het mogelijk wilt verkopen, neem dan contact op met één van onze taxateurs. Dit kunt u doen door via het boekingsformulier een afspraak te maken op een locatie bij u in de buurt.

Waar kan ik mijn diamanten verkopen?

U kunt uw diamanten veilig en vertrouwd verkopen op één van onze zestien locaties in Nederland. Wij zijn al sinds 1926 actief in de aan- en verkoop van verschillende edelstenen, zoals het uitzonderlijk harde diamant. Als voormalig Juwelier Schreuders zijn we inmiddels uitgegroeid tot een internationaal actief handelskantoor met taxateurs door het gehele land. Zo kunt u bij ons uw diamant verkopen in Amsterdam, diamant verkopen den haag, diamant verkopen rotterdam of op een andere locatie bij u in de buurt.

Hoe werkt diamant verkopen bij Kost-Baar?

De werkwijze van de aan- en verkoop van diamanten is bij ons helder en transparant. Het begint met het maken van een afspraak. Dit kunt u doen via ons boekingsformulier of door even te bellen, whatsappen of te mailen. Één van onze specialisten helpt u dezelfde dag nog verder met het inplannen van de afspraak. Dit kan bij ons op locatie of bij u thuis. Na het taxeren van uw diamant brengen wij een advies en een passend bod uit. U kunt ervoor kiezen om uw diamanten direct aan ons te verkopen, wij zullen u dan ook direct uitbetalen.

Bij Kost-Baar.nl bent u van harte welkom voor een eerlijke taxatie van ieder type diamant. Zo kunt u bij ons alle verschillende typen diamanten verkopen. Zo kunt u bij ons onder meer Briljant gesneden diamanten verkopen, maar u kunt ook Asscher gesneden diamanten verkopen en nog vele andere diamant soorten zoals Peer gesneden Diamant. Deze unieke objecten vertegenwoordigen een hoge waarde en komen regelmatig voor in ons aanbod. Ook kunt u bij ons diamanten verkopen zonder certificaat. Uiteraard is dit wel bepalend voor de prijs.  Indien uw diamanten met certificaat aan ons kan verkopen kunnen wij u een hogere prijs bieden.  Meer weten? Kom vrijblijvend langs op een locatie van Kost-Baar.nl en laat uw diamanten taxeren in een vertrouwde omgeving.

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS