Diamant verkopen

Wilt u diamant verkopen aan een betrouwbare partij? Dan bent u bij Kost-Baar.nl aan het juiste adres. Ook kunt u bij ons vrijblijvend uw diamanten laten taxeren. Ontdek snel en op locatie de actuele waarde van uw diamanten, waarbij u deskundig advies krijgt van onze medewerkers. De waarde van diamant fluctueert doorlopend, wat het interessant maakt om eens in de zoveel tijd uw bezittingen te laten taxeren. Al bijna 100 jaar zijn we uw vertrouwde adres voor de verkoop van diamanten.

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier hiernaast.

Diamant per categorie

Smaragd geslepen
Smaragd geslepen
Prinses gesneden
Prinses gesneden
Kussen gesneden
hart gesneden
Hart gesneden

Waardebepaling diamant verkopen

Diamanten verkopen begint met een eerlijke waarbepaling. Hoe bepalen we de waarde van een diamant? Dit gebeurt aan de hand van de volgende pijlers: de slijpwijze, het aantal karaat, de reële zuiverheid en de kleur van de diamant. Deze combinatie van factoren zorgt voor een actuele prijs, waartegen u het diamant kunt verkopen. Echter, u hoeft niet direct te beslissen om uw diamant te verkopen. Wij zullen u adviseren een weloverwogen beslissing te maken en uw diamant pas te verkopen indien u zeker weet daar een tevreden gevoel aan over te houden. Uiteraard kunt u, na de taxatie, op een later moment terugkomen en alsnog uw diamanten verkopen. De specialisten van Kost-Baar.nl zullen dan voor u klaar staan.

Diamanten zijn populaire edelstenen. Veel mensen bewaren diamanten, die al jaren meegaan in de familie, soms wel honderd jaar. De waarde van deze edelstenen stijgt vaak, waardoor het tegenwoordig interessant kan zijn om de diamanten te laten taxeren. Ondanks dat dit valt onder erfgoed in de familie, kunt u zodoende nog beslissen om het te verkopen. Diamant verkopen kunt u altijd vertrouwd doen op één van onze zestien locaties in Nederland.

Slijpwijze diamanten

Diamanten worden op verschillende manieren geslepen: navette, baguette, hart, peervormig, ovaal, vierkant en smaragd. De meest bekende slijpwijze is echter de axiaal symmetrische, ronde diamant. Deze ronde vorm is op haar beurt vaak weer voorzien van unieke facetten, zodat de diamant in perfecte vorm wordt geslepen. Daarbij kunt u denken aan het panel, panel facetten, bovenste hoofd en bovengordel facetten. Ook de panel diameter speelt een belangrijke rol. Bij de verkoop van diamanten is de slijpwijze één van de belangrijke factoren om de waarde ervan te bepalen.

Inkoop van diamant

Kost-Baar.nl heeft zich al decennialang gecommitteerd aan een vaste hoge kwaliteit in onze dienstverlening wanneer het gaat om de inkoop van diamanten. Dat merkt u zodra u bij ons binnenloopt. Onze specialisten zijn ruim opgeleid en hebben een stevige basis in de wereld van waardevolle objecten, waar de diamant natuurlijk deel van uitmaakt. Bij Kost-Baar.nl bent u verzekerd van een betrouwbare en ervaren partij. Zo ontvangt u van ons altijd een reëel en actueel aanbod voor uw kostbaarheden, gebaseerd op de laatste koersen. Uw diamant verkopen doet u dus bij Kost-Baar.nl op een locatie bij u in de buurt.

Diamant verkopen met certificaat 

Het beste kunt u uw diamant verkopen met certificaat. Er is namelijk een prijsverschil tussen diamanten met certificaat en diamanten zonder certificaat. Diamanten met certificaat leveren meer op dan diamanten zonder certificaat. De certificering geeft garantie op de echtheid van de diamant en toont ook de kwaliteit van de edelsteen. Dit is belangrijk omdat er veel verschillen zijn tussen diamanten. Deze verschillen hebben een grote invloed op de prijs van uw edelsteen. Met een certificaat kun je namelijk aantonen hoe goed jouw diamant scoort op het gebied van kwaliteit. Hierbij wordt er gekeken naar het gewicht van de diamant, kleur, slijpkwaliteit en zuiverheid. Wanneer u een diamant verkoopt met certificaat kunnen we eenvoudig de waarde voor u bepalen en kunt u uw diamant snel verkopen.

Diamant verkopen zonder certificaat 

Bij Kost-baar.nl kunt u ook diamant verkopen zonder certificaat. Onze experts hebben jarenlange ervaring met het op waarde schatten van verschillende edelstenen zoals diamanten. Bij het taxeren van uw diamant kijken we naar de vier belangrijke factoren voor de waardebepaling van diamten, ook wel de 4 c’s genoemd: 

  • Colour (kleur)
  • Clarity (helderheid)
  • Cut (slijpvorm)
  • Carat (karaat) 

Des te beter er op deze 4 factoren wordt gescoord, des te hoger de waarde van uw diamant. Wanneer u uw diamant zonder certificaat bij ons verkoopt, krijgt u van ons altijd een eerlijke taxatie en een goede prijs voor uw edelsteen.

Diamant per categorie

Briljant geslepen
Briljant geslepen
Asscher gesneden
Asscher gesneden diamant
Peer gesneden
Peer gesneden

Waarom diamant verkopen?

Diamant verkopen kan u een leuk zak centje opleveren. Diamant wordt gezien als een van de populairste edelsteen op onze aarde. Naast zijn unieke glinstering, intensiteit en zeldzaamheid omvat diamant ook een uitzonderlijk hoge waarde. Indien u benieuwd bent naar de waarde van uw diamant en het mogelijk wilt verkopen, neem dan contact op met één van onze taxateurs. Dit kunt u doen door via het boekingsformulier een afspraak te maken op een locatie bij u in de buurt. U krijgt dan van ons een vrijblijvende en eerlijke diamant taxatie.

Waar kan ik mijn diamanten verkopen?

U kunt uw diamanten veilig en vertrouwd verkopen op één van onze zestien locaties in Nederland. Wij zijn al sinds 1926 actief in de aan- en verkoop van verschillende edelstenen, zoals het uitzonderlijk harde diamant. Als voormalig Juwelier Schreuders zijn we inmiddels uitgegroeid tot een internationaal actief handelskantoor met taxateurs door het gehele land. Zo kunt u bij ons uw diamant verkopen in Amsterdam, diamant verkopen den haag, diamant verkopen rotterdam of op een andere locatie bij u in de buurt.

Hoe werkt diamant verkopen bij Kost-Baar?

De werkwijze van de aan- en verkoop van diamanten is bij ons helder en transparant. Het begint met het maken van een afspraak. Dit kunt u doen via ons boekingsformulier of door even te bellen, whatsappen of te mailen. Één van onze specialisten helpt u dezelfde dag nog verder met het inplannen van de afspraak. Dit kan bij ons op locatie of bij u thuis. Na het taxeren van uw diamant brengen wij een advies en een passend bod uit. U kunt ervoor kiezen om uw diamanten direct aan ons te verkopen, wij zullen u dan ook direct uitbetalen.

Bij Kost-Baar.nl bent u van harte welkom voor een eerlijke taxatie van ieder type diamant. Zo kunt u bij ons alle verschillende typen diamanten verkopen. Zo kunt u bij ons onder meer Briljant gesneden diamanten verkopen, maar u kunt ook Asscher gesneden diamanten verkopen en nog vele andere diamant soorten zoals Peer gesneden Diamant. Deze unieke objecten vertegenwoordigen een hoge waarde en komen regelmatig voor in ons aanbod. Ook kunt u bij ons diamanten verkopen zonder certificaat. Uiteraard is dit wel bepalend voor de prijs.  Indien uw diamanten met certificaat aan ons kan verkopen kunnen wij u een hogere prijs bieden.  Meer weten? Kom vrijblijvend langs op een locatie van Kost-Baar.nl en laat uw diamanten taxeren in een vertrouwde omgeving.

Wat onze klanten vertellen

Tineke de Vries
Tineke de Vries
2024-04-06
Super en ongecompliceerd. Zeer vriendelijke medewerkers en vertrouwens vol.
Pieter Dings
Pieter Dings
2024-04-03
Vriendelijk en deskundig geholpen in een tegelijkertijd gezellig en zakelijk gesprek. Wij komen nog eens terug.
Anneke van Immerzeel
Anneke van Immerzeel
2024-04-02
Als leek op het gebied van sieraden trof ik zeer betrokken doch professionele mensen aan die alle tijd namen. Min complimenten voor de manier waarop zij met mijn emoties ( die toch een rol bleken te spelen) omgingen en respecteerden. Dank hier voor.🙏❤️
Caroline Trapani
Caroline Trapani
2024-04-02
Prettige, vriendelijke en professionele houding. Eerlijke en oprechte beoordeling van de te taxeren sieraden.
Danny vdP
Danny vdP
2024-03-28
Vriendelijk en vakbekwaam. Nemen de tijd en geven goed advies.
Lucie de Bruin
Lucie de Bruin
2024-02-14
Vandaag een aantal foto's geplaatst via WhatsApp en binnen een uur kon mijnheer Tsakonis mij een schatting geven van de waarde van de sieraden. Zeer vriendelijk en weet waar hij over praat. Wij zijn zeer tevreden, ondanks dat wij niet rijk zullen worden door evt. verkoop van de sieraden 😉😀 Mijnheer Tsakonis heel erg bedankt 👍
Roos Hundscheid
Roos Hundscheid
2024-02-07
Keurige en correcte taxatie en aankoop. Meneer had heel veel kennis van zaken. Financiële afhandeling gewoon top👌 We gingen met een heel goed en tevreden gevoel naar huis!!
Tony Coens
Tony Coens
2024-01-19
Een bedrijf dat eerlijk is en goed de tijd neemt je te helpen. Daarnaast zou ik zeker een winkel bezoek adviseren. Ik stel het op prijs 🏆 mvg Tony

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS