Diamant verkopen

Kost-Baar

Wilt u uw diamanten verkopen? Dan bent u bij Kost-Baar aan het juiste adres. Ook kunt u bij ons vrijblijvend diamanten laten taxeren. Ontdek snel en op locatie de actuele waarde van uw diamanten, waarbij u deskundig advies krijgt van onze medewerkers. De waarde van diamanten fluctueert doorlopend, en dus is het interessant om eens in de zoveel tijd uw bezittingen te laten taxeren. We zijn al 100 jaar uw vertrouwde adres voor de taxatie en inkoop van diamanten.

Waardebepaling diamanten verkopen

Hoe bepalen we de waarde van een diamant? Dit gebeurt aan de hand van een aantal pijlers: slijpwijze, het aantal karaat, de reële zuiverheid en de kleur van het diamant. Die combinatie van factoren zorgt voor een actuele prijs, waartegen u het diamant kunt verkopen. Echter hoeft u niet direct te beslissen, want u kunt ook vrijblijvend binnenlopen en op een later moment terugkomen. De specialisten van Kost-Baar helpen u graag.

Diamanten zijn populaire edelstenen. Veel mensen bewaren diamanten die al vele tientallen, zo niet honderden jaren meegaan in de familie. De waarde van deze edelstenen stijgt vaak, waardoor het tegenwoordig interessant kan zijn om diamanten te laten taxeren. Ondanks dat dit valt onder erfgoed in de familie, kunt u zodoende nog beslissen om het object te verkopen. Diamanten verkopen kunt u altijd vertrouwd doen op één van onze zestien locaties in Nederland.

diamant verkopen

Slijpwijze diamanten

Diamanten worden op verschillende manieren geslepen: navette, baguette, hart, peervormig, ovaal, vierkant en smaragd. De meest bekende slijpwijze is echter de axiaal symmetrische, ronde diamant. Deze ronde vorm is op haar beurt vaak weer voorzien van unieke facetten, zodat de diamant in perfecte vorm wordt geslepen. Daarbij kunt u denken aan het panel, panel facetten, bovenste hoofd en bovengordel facetten. Ook de panel diameter speelt een belangrijke rol.  

Kwaliteit in inkoop diamanten

Kost-Baar heeft zich al decennialang gecommitteerd aan een vaste hoge kwaliteit in onze dienstverlening. Dat merkt u zodra u bij ons binnenloopt. Onze specialisten zijn ruim opgeleid en hebben een stevige basis in de wereld van waardevolle objecten, waar de diamant natuurlijk deel van uitmaakt. Bij Kost-Baar bent u verzekerd van een betrouwbare en ervaren partij. Zo ontvangt u van ons altijd een reëel en actueel aanbod voor uw kostbaarheden, gebaseerd op de laatste koersen.

Basisvormen diamant

Smaragd geslepen
Smaragd gesneden
Prinses gesneden
Prinses gesneden
Kussen gesneden
hart gesneden
Hart gesneden
Briljant geslepen
Briljant gesneden
Asscher gesneden
Asscher gesneden
Peer gesneden
Peer gesneden
Markiezin gesneden
Markiezin gesneden

Meer over diamanten

Diamanten juwelen
Diamanten juwelen
Stralende snit
Ruwe diamant
Ruwe diamant
Antieke diamanten juwelen
Antieke diamanten juwelen

Diamanten verkopen bij Kost-Baar

Bij Kost-Baar bent u van harte welkom voor een eerlijke taxatie van ieder type diamant. Zo kunt u bij ons terecht voor onder meer de Markiezin gesneden diamant, maar ook voor de Asscher gesneden diamant. Unieke objecten die tegenwoordig veel waarde vertegenwoordigen. Meer weten? Kom vrijblijvend langs op een locatie van Kost-Baar en laat uw objecten taxeren in een vertrouwde omgeving.

Contact

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op.