Bloedkoraal verkopen

Kost-Baar

Bent u in het bezit van bloedkoraal en wilt u dit verkopen? Of bent u benieuwd naar de actuele waarde van uw bloedkoraal? Breng dan een bezoek aan Kost-Baar.nl. Met 16 locaties in Nederland zijn we altijd bij u in de buurt te vinden. Onze experts voeren graag een vrijblijvende taxatie uit, waarbij u nergens toe verplicht bent. Indien u besluit uw bloedkoralen sieraden te verkopen, dan bent u bij ons eveneens op een vertrouwde plek.

Wij hechten veel waarde aan discretie en een veilige omgeving, zodat u in alle rust langs kunt komen voor een waardebepaling van uw bloedkoraal. Onze experts zijn u graag van dienst. Via onderstaand formulier kunt u direct een afspraak met ons inplannen op een moment dat u schikt.

Verstuur

Wat is bloedkoraal?

Bloedkoraal was voorheen een luxe item voor de bovenklasse; ze toonden klasse en rijkdom uit. Vaak werd het gedragen in de vorm van sieraden door met name de vrouwen. Tegenwoordig wordt het koraal verkocht als edelstenen en in verschillende vormen. Bloedkoraal heeft haar naam te danken aan de dieprode kleur. Van oorsprong is het koraal afkomstig van de koraalriffen; bouwsels met daarop kalk. De vertakte kalk onderdelen noemt men bloedkoraal skeletten en deze hebben vaak de karakteristieke rode kleur.

De kalk kan overigens naar een rode kleur óók een witte, zwarte of blauwe kleur hebben. Niettemin is het koraal in de rode kleur het meest waardevol, en wordt om die reden vaak gebruikt in edelstenen.

Koraalsieraden verkopen

Sieraden en edelstenen

Bloedkoraal zoals we dat terugvinden in sieraden en edelstenen groeit extreem langzaam. Het kan jaren duren voordat een centimeter koraal is aangegroeid. Daarnaast is koraal, zeker tegenwoordig, een stuk zeldzamer en dus waardevoller. Koraal is onder meer te vinden in kettingen, armbanden en ringen. Heeft u een item geërfd binnen uw familie en wilt u deze laten taxeren om de actuele waarde te achterhalen? Onze deskundige medewerkers nemen u graag mee in het proces van de waardebepaling, waardoor u precies kunt zien hoe de waarde van uw bloedkoraal wordt vastgesteld.

Bloedkoraal laten taxeren

Een eerlijke taxatie bij de verkoop van uw bloedkoraal vereist vakinhoudelijke kennis en voldoende ervaring. Of het nu gaat om een enkele bloedkoralen ring of een volledige collectie aan bloedkoralen sieraden. Onze deskundigen helpen u graag verder. Bloedkoraal vertegenwoordigt namelijk een bijzonder grote waarde. Bent u de eigenaar van deze sieraden en wilt u graag een taxatie laten uitvoeren? Dan staan onze medewerkers voor u klaar. Ook zijn we erkend inkoper van koraalsieraden. We kopen uw object altijd in tegen actuele marktprijzen. Voor de verkoop, inkoop en een taxatie van bloedkoraal bent u bij Kost-Baar.nl op de juiste plek.

De taxatie vindt altijd plaats op een van onze 16 locaties. U kunt uw bloedkoraal langs komen brengen of op een veilige manier opsturen.

Verschillende bloedkoralen

koraalsieraden verkopen
Antieke koraaljuwelen
Koraal
Koraal sieraden
Koraal sieraden

Hoe wordt de waarde van bloedkoraal bepaald?

Hoe de waarde van bloedkoraal wordt vastgesteld is afhankelijk van een aantal belangrijke factoren. Bloedkoraal dient als grondstof voor sieraden, waarbij het aanwezige rode koraal de meeste waarde bevat. Koralen van oranje rode kleuren, waarbij de kleuren nog egaal zijn, hebben vaak een hoge waarde. Naast de kleur en de hoeveelheid aanwezige bloedkoralen kijken onze taxateurs nauwkeurig naar de kwaliteit, de omvang, het gewicht en de vorm van het bloedkoraal. Met name de omvang in milimeters en het gewicht in grammen zijn bepalend voor de uiteindelijke waarde van het bloedkoraal. 

Indien u in bezit bent van bloedkoralen sieraden helpen we u graag verder met de waardebepaling van het bloedkoraal.

Wat is de waarde van een bloedkoralen ketting?

De waarde van een bloedkoralen sieraden zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Zo kunnen bloedkoralen kettingen duizenden euro’s waard zijn. Bent u benieuwd naar de waarde van uw bloedkoralen ketting? Onze taxateurs helpen u graag verder met het bepalen van de waarde ervan. Net als veel andere soorten edelstenen is het belangrijk dat het object, in dit geval een sieraad, nog een goede staat verkeerd. We noemen dit ook wel de fijnheid. Ook de ouderdom van het object kan worden afgelezen, hetgeen ook van invloed is op de waarde. Daarnaast is het uiteraard afhankelijk wat de omvang betreft van het bloedkoraal in de ketting. Hiermee kan de uiteindelijke waarde van uw bloedkoralen ketting worden vastgesteld. Bij de verkoop van een bloedkoraal ketting is het belangrijk dat u zich goed laten informeren over de waarde van uw sieraad. Wij helpen u daarom graag verder op een van onze 16 locaties bij u in de buurt. Voor het maken van een afspraak kunt u het beste ons boekingsformulier invullen bovenaan de pagina.

Hoe werkt bloedkoraal verkopen bij Kost-Baar?

Het verkopen van bloedkoraal bij ons is altijd op afspraak. Hierbij hebben we persoonlijkheid en legitimiteit hoog in het vaandel staan. Graag nodigen we u bij ons op kantoor uit om in een ontspannen sfeer de waardebepaling van uw bloedkoraal te doen. Als tweede mogelijkheid bieden we aan om een waardebepaling en eventuele verkoop bij u thuis te laten plaatsvinden. Uw bloedkoraal verkopen kunt u bij ons doen op één van onze 16 locaties in Nederland. U kunt bijvoorbeeld uw bloedkoraal verkopen in Amsterdam, bloedkoraal verkopen Rotterdam of een van onze overige locaties. Bekijk al onze locaties om te kiezen voor de bij u dichtstbijzijnde locatie.

Contact of vestiging bezoeken

Bezoek ons voor een vrijblijvende taxatie of kom langs voor de inkoop of verkoop van bloedkoraal.