Prinses gesneden

Aankoop categorie: Diamant

Of het nu gaat om briljant, ovaal, peer, smaragd of hartgeslepen stenen, alle soorten sneden zijn onderworpen aan optische wetten en moeten volgens bepaalde wiskundige richtlijnen worden gesneden. Voor allemaal wordt hetzelfde doel nagestreefd: optimale helderheid en totale reflectie van het licht. Modetrends beïnvloeden echter welke soorten snit naar voren komen.

Bij het sorteren van fantasiesnedes zijn de eisen niet zo streng als bij een briljant slijpsel. Fantasiesneden zijn niet onderhevig aan een vaste rangschikking van facetten. De slijper zal proberen de vorm van het slijpsel aan te passen aan de natuurlijke vorm van de ruwe diamant, om zo het slijpverlies tot een minimum te beperken. De omtrek moet echter harmonieus zijn; te sterke krommingen of uitstulpingen bij een druppel of ovaal slijpsel zijn bijvoorbeeld onaantrekkelijk en komen in het oog van de toeschouwer onharmonisch over. Een steen met asymmetrische krommingen krijgt automatisch een (subjectieve) devaluatie bij de slijpbeoordeling.

De prinsessnede wint al een aantal jaren aan populariteit en komt steeds vaker voor in de detailhandel. Je zou kunnen zeggen dat het een combinatie is van een briljantslijpsel en een trapslijpsel, waarbij de steen meer als een hoekig of stomp carrée geslepen is. Maar dat hangt meer af van de basisvorm van de ruwe diamant. Als de kubusvorm van de octaëder goed behouden blijft, ontstaat er een vierkante snede met scherpe hoeken. Als de hoeken licht beschadigd zijn, worden ze afgestompt om gewicht te besparen. De steen verliest hierdoor zijn charme niet. De prinsessnede heeft over het algemeen een zeer goed vuur en een hoge schittering, daarom wordt deze slijpvorm vrij goed verhandeld op de diamantmarkt. Het belangrijkste criterium is de maximale benutting van de natuurlijke octaëder en het daarbij behorende minimale gewichtsverlies. De prinsessnede is in feite de vierkante versie van de diamant. De snede bevat 57 of 76 facetten. Het is gebleken dat de prinsessnede de op een na populairste snede is. De prinses geslepen diamant is goedkoper dan een ronde diamant omdat er minder grondstof verloren gaat bij het slijpproces. Als je de steen vanaf de zijkant bekijkt, lijkt de vorm op een omgekeerde piramide, uniek, mooi en tijdloos. In tegenstelling tot veel andere slijpvormen, werd de prinses slijpvorm relatief laat in de diamantindustrie gemaakt. Dit type snede werd pas rond 1981 uitgevonden. Het is als het ware een lichte variatie op de ronde briljant slijpvorm en kenmerkt bepaalde proporties van de diamant. De prinses-slijpvorm is vooral populair voor solitaire of verlovingsringen.
Door zijn eenvoudige vierkante vorm wordt de prinsessnede vaak gecombineerd met andere diamantslijpvormen.

Prinses gesneden

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

2 + 3 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Diamant dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Tineke de Vries
Tineke de Vries
2024-04-06
Super en ongecompliceerd. Zeer vriendelijke medewerkers en vertrouwens vol.
Pieter Dings
Pieter Dings
2024-04-03
Vriendelijk en deskundig geholpen in een tegelijkertijd gezellig en zakelijk gesprek. Wij komen nog eens terug.
Anneke van Immerzeel
Anneke van Immerzeel
2024-04-02
Als leek op het gebied van sieraden trof ik zeer betrokken doch professionele mensen aan die alle tijd namen. Min complimenten voor de manier waarop zij met mijn emoties ( die toch een rol bleken te spelen) omgingen en respecteerden. Dank hier voor.🙏❤️
Caroline Trapani
Caroline Trapani
2024-04-02
Prettige, vriendelijke en professionele houding. Eerlijke en oprechte beoordeling van de te taxeren sieraden.
Danny vdP
Danny vdP
2024-03-28
Vriendelijk en vakbekwaam. Nemen de tijd en geven goed advies.
Lucie de Bruin
Lucie de Bruin
2024-02-14
Vandaag een aantal foto's geplaatst via WhatsApp en binnen een uur kon mijnheer Tsakonis mij een schatting geven van de waarde van de sieraden. Zeer vriendelijk en weet waar hij over praat. Wij zijn zeer tevreden, ondanks dat wij niet rijk zullen worden door evt. verkoop van de sieraden 😉😀 Mijnheer Tsakonis heel erg bedankt 👍
Roos Hundscheid
Roos Hundscheid
2024-02-07
Keurige en correcte taxatie en aankoop. Meneer had heel veel kennis van zaken. Financiële afhandeling gewoon top👌 We gingen met een heel goed en tevreden gevoel naar huis!!
Tony Coens
Tony Coens
2024-01-19
Een bedrijf dat eerlijk is en goed de tijd neemt je te helpen. Daarnaast zou ik zeker een winkel bezoek adviseren. Ik stel het op prijs 🏆 mvg Tony

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS