Aankoop categorie: Diamant

Of het nu gaat om briljant, ovaal, peer, smaragd of hartgeslepen stenen, alle soorten sneden zijn onderworpen aan optische wetten en moeten volgens bepaalde wiskundige richtlijnen worden gesneden. Voor allemaal wordt hetzelfde doel nagestreefd: optimale helderheid en totale reflectie van het licht. Modetrends beïnvloeden echter welke soorten snit naar voren komen.

Bij het sorteren van fantasiesnedes zijn de eisen niet zo streng als bij een briljant slijpsel. Fantasiesneden zijn niet onderhevig aan een vaste rangschikking van facetten. De slijper zal proberen de vorm van het slijpsel aan te passen aan de natuurlijke vorm van de ruwe diamant, om zo het slijpverlies tot een minimum te beperken. De omtrek moet echter harmonieus zijn; te sterke krommingen of uitstulpingen bij een druppel of ovaal slijpsel zijn bijvoorbeeld onaantrekkelijk en komen in het oog van de toeschouwer onharmonisch over. Een steen met asymmetrische krommingen krijgt automatisch een (subjectieve) devaluatie bij de slijpbeoordeling.

De prinsessnede wint al een aantal jaren aan populariteit en komt steeds vaker voor in de detailhandel. Je zou kunnen zeggen dat het een combinatie is van een briljantslijpsel en een trapslijpsel, waarbij de steen meer als een hoekig of stomp carrée geslepen is. Maar dat hangt meer af van de basisvorm van de ruwe diamant. Als de kubusvorm van de octaëder goed behouden blijft, ontstaat er een vierkante snede met scherpe hoeken. Als de hoeken licht beschadigd zijn, worden ze afgestompt om gewicht te besparen. De steen verliest hierdoor zijn charme niet. De prinsessnede heeft over het algemeen een zeer goed vuur en een hoge schittering, daarom wordt deze slijpvorm vrij goed verhandeld op de diamantmarkt. Het belangrijkste criterium is de maximale benutting van de natuurlijke octaëder en het daarbij behorende minimale gewichtsverlies. De prinsessnede is in feite de vierkante versie van de diamant. De snede bevat 57 of 76 facetten. Het is gebleken dat de prinsessnede de op een na populairste snede is. De prinses geslepen diamant is goedkoper dan een ronde diamant omdat er minder grondstof verloren gaat bij het slijpproces. Als je de steen vanaf de zijkant bekijkt, lijkt de vorm op een omgekeerde piramide, uniek, mooi en tijdloos. In tegenstelling tot veel andere slijpvormen, werd de prinses slijpvorm relatief laat in de diamantindustrie gemaakt. Dit type snede werd pas rond 1981 uitgevonden. Het is als het ware een lichte variatie op de ronde briljant slijpvorm en kenmerkt bepaalde proporties van de diamant. De prinses-slijpvorm is vooral populair voor solitaire of verlovingsringen.
Door zijn eenvoudige vierkante vorm wordt de prinsessnede vaak gecombineerd met andere diamantslijpvormen.

Prinses gesneden

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

5 + 4 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Diamant dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS