Smaragd geslepen

Aankoop categorie: Diamant

Of het nu briljant, ovaal, druppelvormig, smaragd of hartvormig is, alle soorten sneden zijn onderworpen aan de wet van de optica en moeten volgens bepaalde wiskundige richtlijnen worden gesneden. Voor allemaal wordt hetzelfde doel nagestreefd: optimale helderheid en totale reflectie van het licht. Modetrends beïnvloeden echter welke soorten snede naar voren komen.
Bij het sorteren van fantasiesnedes zijn de eisen niet zo streng als bij een briljant snede. Fantasiesneden zijn niet onderhevig aan een vaste rangschikking van facetten. De slijper zal proberen de vorm van de snede af te stemmen op de natuurlijke vorm van de ruwe diamant om  verlies te minimaliseren. De contour moet echter harmonieus zijn, bijvoorbeeld te sterke uitstulpingen of uitstulpingen op een druppel of ovale snit zijn onaantrekkelijk en zien er onharmonisch uit in de ogen van de toeschouwer. Een steen met een asymmetrische kromming krijgt automatisch een (subjectieve) waardevermindering bij het beoordelen van de snede. 

Een smaragd slijpvorm is een vierkante of rechthoekige diamant met afgeschuinde hoeken. De rechthoekige smaragd snede werd onder meer gebruikt als een van de eerste bezuinigingen in de sieradenindustrie. De uitgesneden hoeken en de brede en vlakke tafel zijn de belangrijkste kenmerken van deze snede. Van bovenaf gezien lijkt de snede op een trede, daarom wordt dit type snede ook wel “trapuitsnede” genoemd. De standaard smaragdsnede bestaat uit 57 facetten (25 facetten bovenaan en 32 facetten onderaan), maar het aantal rijen facetten kan variëren. De oorsprong van de eerste smaragd snede of de uitvinder van de snede is onbekend. Volgens de traditie werden de eerste “tafelsnedes” ongeveer 500 jaar geleden gemaakt. In de Art Deco-periode, begin 20e eeuw, won deze snede aan populariteit en kreeg het de naam “Emerald cut”.
Zoals de naam al doet vermoeden, was de snede in eerste instantie ontworpen voor smaragd ontwikkeld. De gevoelige smaragd moet voorzichtig en zonder druk worden geslepen om de edelsteen te beschermen voordat deze wordt afgebroken. Deze slijpvorm werd echter zeer snel ontdekt door diamantslijpers en uiteindelijk gebruikt op diamanten.

Smaragd geslepen

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

3 + 8 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Diamant dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Tineke de Vries
Tineke de Vries
2024-04-06
Super en ongecompliceerd. Zeer vriendelijke medewerkers en vertrouwens vol.
Pieter Dings
Pieter Dings
2024-04-03
Vriendelijk en deskundig geholpen in een tegelijkertijd gezellig en zakelijk gesprek. Wij komen nog eens terug.
Anneke van Immerzeel
Anneke van Immerzeel
2024-04-02
Als leek op het gebied van sieraden trof ik zeer betrokken doch professionele mensen aan die alle tijd namen. Min complimenten voor de manier waarop zij met mijn emoties ( die toch een rol bleken te spelen) omgingen en respecteerden. Dank hier voor.🙏❤️
Caroline Trapani
Caroline Trapani
2024-04-02
Prettige, vriendelijke en professionele houding. Eerlijke en oprechte beoordeling van de te taxeren sieraden.
Danny vdP
Danny vdP
2024-03-28
Vriendelijk en vakbekwaam. Nemen de tijd en geven goed advies.
Lucie de Bruin
Lucie de Bruin
2024-02-14
Vandaag een aantal foto's geplaatst via WhatsApp en binnen een uur kon mijnheer Tsakonis mij een schatting geven van de waarde van de sieraden. Zeer vriendelijk en weet waar hij over praat. Wij zijn zeer tevreden, ondanks dat wij niet rijk zullen worden door evt. verkoop van de sieraden 😉😀 Mijnheer Tsakonis heel erg bedankt 👍
Roos Hundscheid
Roos Hundscheid
2024-02-07
Keurige en correcte taxatie en aankoop. Meneer had heel veel kennis van zaken. Financiële afhandeling gewoon top👌 We gingen met een heel goed en tevreden gevoel naar huis!!
Tony Coens
Tony Coens
2024-01-19
Een bedrijf dat eerlijk is en goed de tijd neemt je te helpen. Daarnaast zou ik zeker een winkel bezoek adviseren. Ik stel het op prijs 🏆 mvg Tony

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS