Iconen/kunst verkopen

Wilt u uw iconen verkopen en bent u benieuwd naar de actuele waarde? Dan bent u van harte welkom bij Kost-Baar.nl. Met 16 locaties door heel Nederland is er altijd een van onze collega’s bij u in de buurt. U kunt vrijblijvend binnenlopen voor een waardebepaling en taxatie, en tegelijk zijn wij uw specialist voor de inkoop van iconen. Nog altijd is er een omvangrijke markt voor Griekse, Russische en Orthodoxe iconen. Bent u de eigenaar van een icoon en bent u benieuwd naar de mogelijkheden tot verkoop of een taxatie? Benieuwd naar de waarde van Russische iconen? Kom dan bij ons langs.

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier hiernaast.

Uw Iconen/kunst laten taxeren?

8 + 5 =

Iconen/kunst per categorie

Griekse iconen
Orthodoxe iconen
Russische iconen

Inkoop en verkoop van iconen

Als erkend inkoper en verkoper van iconen bent u bij ons op de juiste plek voor een vrijblijvende taxatie, dan wel het verkopen van uw objecten. Veel antieke iconen zijn vanuit het Oosten richting Nederland gekomen, zo halverwege en eind vorige eeuw, waar de iconen werden verkocht op kunstbeurzen. Grote kans dat u een icoon heeft gekocht dat van grote waarde is. Leuk om te weten, ook wanneer u niet de intentie heeft om de iconen te verkopen. Komt u bij ons langs, dan geven we u graag een transparante uitleg over de taxatie van de iconen. Zo ervaart u hoe de waarde wordt vastgesteld, en krijgt u een beter beeld van de iconen-markt.

Wat bepaalt de waarde van een icoon? Dit heeft primair te maken met de fijnheid, uitstraling, omvang en de leeftijd (ouderdom) van het object. Veelal vereist dit een nauwkeurige inspectie van het icoon, waarna meer informatie kan worden vergeven over de herkomst van het object.

Griekse iconen waarde

Komt u toevallig een object tegen binnen uw privé bezit, of heeft u een familiestuk geërfd? Griekse iconen bezitten een grote waarde. Iconen hebben vrijwel zonder uitzondering een religieuze achtergrond, welke is terug te vinden in het ontwerp en de uitstraling. Het orthodoxe geloof, evenals de orthodoxe kerk, zijn dan ook sterk vertegenwoordigd in de Griekse iconen. Overigens vinden veel Griekse iconen hun herkomst eveneens in de Grieks-Katholieke kerk.

Griekse iconen worden uit houtwerk vervaardigd. Enkele bekende Griekse icoonschilders zijn Theophanes Streletzas Bathas, beroemd om zijn fresco’s, en El Greco die bekendheid verwierf in het schilderen van iconen.

Russische iconen waarde

Russische iconen vertegenwoordigen vaak een hoge waarde. De invloed van het orthodoxe geloof zien we stevig terug binnen de Russische iconen. Kost-Baar.nl kent banden met Griekse en Russische handelaren, welke hun iconen al jaren delen op de Nederlandse markt. Wilt u een Russisch icoon verkopen? Wij zijn welbekend met een ruime collectie aan bewaarde Russische iconen van dit moment. Bekende namen binnen de wereld van Russische iconen zijn Andrej Rublev en Simon Fyodorowitsch Ushakow. Eerstgenoemde was al actief in de 14e eeuw, en heeft hier de basis gelegd voor de Russische iconen-markt. Dit deed hij samen, opvallend genoeg, met de Griekse schilder Theophanes the Greek, een iconenschilder uit Constantinopel.

Orthodoxe iconen waarde

De orthodoxe kerk is, evenals de katholieke kerk, befaamd om haar vele beelden en schilderingen. Orthodoxe iconen zijn geschilderd op houten panelen en vertonen de beeltenis van Jezus. Zowel het Oude als Nieuwe Testament komen terug in de Orthodoxe iconen, welke zeer kenmerkend zijn. Omdat de Orthodoxe iconen vaak al eeuwenoud zijn, is er veel verschil zichtbaar in de fijnheid van de schilderingen. Kernwoorden rondom de Orthodoxe iconen zijn encaustiek, schilderen op hout, mozaïek zetten en houtsnijwerk. Orthodoxe iconen bezitten vaak een hoge waarde. Benieuwd naar de exacte waarde? Maak een afspraak met één van onze taxateurs bij u in de buurt.

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Iconen taxeren bij Kost-Baar

Kost-Baar.nl is een vertrouwde plek voor het laten taxeren van iconen. Iconen zijn eeuwenoude objecten die we de laatste decennia steeds vaker tegenkomen in Nederland. Dankzij hun ouderdom zijn ze bijzonder waardevol. Heeft u zelf een icoon geërfd of bent u hier toevallig tegenaan gelopen op een markt? Dan kunt u bij ons langskomen voor een actuele en transparant taxatie. Ontdek de waarde van Russische, Griekse en Orthodoxe iconen. Bezoek ons op een voor u prettige locatie en vraag het onze specialisten.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS