Edelstenen verkopen

Kost-Baar

Edelstenen verkopen doet u bij één van onze deskundigen op de voor u dichtstbijzijnde locatie. Bij ons kunt u voor verschillende soorten edelsteen terecht. Zo kopen wij de volgende soorten in:

  • Robijn;
  • Robijn sieraden;
  • Saffier;
  • Saffier sieraden;
  • Smaragd;
  • Smaragd sieraden.

Ook kunt u bij ons een vrijblijvende waardebpaling van uw edelstenen aanvragen. Voor het verkopen of laten taxeren van uw edelstenen kunt u via onderstaand boekingsformulier direct een afspraak inplannen. Toch eerst even bellen of appen? Onze deskundigen staan voor u klaar.

Verstuur

Waardebepaling Robijn

Voor Robijn is het mogelijk om zowel losse robijnen als sieraden met robijnen te verkopen. U kunt bij ons team van experts terecht voor een realistische taxatie en meer informatie over de desbetreffende edelgesteentes.

Robijnen zijn een van de meest populaire gekleurde edelstenen. Door hun rode kleur worden ze vaak weggegeven als symbool van liefde als: ring, hanger of ketting. De waarde van een robijn wordt bepaald aan hand van de 4 c’s:

Carat – Karaat

karaat heeft hierbij een andere betekenis dan bij goud. Wanneer je het bij robijnen over karaat hebt, duidt je hiermee het gewicht aan. Wanneer je verschillende robijnen met elkaar vergelijkt, gaat het om de dichtheid.

Color – Kleur

om de waarde en kwaliteit te bepalen, krijgen alle robijnen een kleurgradatie. Op basis van een internationale kleurentest krijgen alle robijnen een letter toegewezen. Deze letters beginnen bij p-z, en lopen op tot D, welke de hoogste gegradeerde robijn aangeeft.

Clarity – Zuiverheid

De zuiverheid van de diamant wordt bepaald door ‘interne’ en ‘externe’ onzuiverheden. Om de interne onzuiverheden te bepalen wordt de robijn 10maal vergroot. Deze onzuiverheden belemmeren de helderheid van de robijn. Externe zuiverheden worden vlekken genoemd.

Cut – Slijpkwaliteit

De slijpvorm is het belangrijkste onderdeel tijdens het bepalen van de waarde. Hierbij wordt gekeken naar de symmetrie, de schittering en de paviljoen. Wanneer een diamant niet goed geslepen is, zal er licht ontsnappen wat weer invloed heeft op de waarde.

Wilt u een robijn verkopen? Neem contact met ons op, wij helpen u graag…

Saffier edelstenen verkopen

Wie kent de intens blauwe saffieren niet? De saffier komt uit de korundgroep en vertoont op de hardheidsschaal van Mohs een hardheid van 9. Dit betekent dat hij alleen door de diamant kan worden bekrast (hardheidsgraad 10). Een saffier met goede kwaliteit is te herkennen aan zijn kleur en zuiverheid. De saffier kan in verschillende slijpvormen voorkomen, waarbij gefacetteerd de meest voorkomende is. De sieraden met saffier bestaan uit oorbellen, ringen, kettingen, armbanden en manchetknopen.

Wilt u een saffier verkopen? Bij Kost-Baar.nl vertellen wij u graag meer over deze prachtige edelsteen! Wanneer u een saffier in uw collectie heeft, kunt u gerust contact met ons opnemen, ons team van experts staar voor u klaar voor gratis expertise.

Smaragd edelstenen verkopen

Smaragd edelstenen wordt gezien als één van de meest waardevolle soort edelstenen. Dit heeft te maken met schaarste. Het aanbod in smaragd edelstenen is beperkt en dit zorgt voor een hoge waarde bij het verkopen van smaragd edelstenen. De smaragd staat bekend om zijn diepgroene kleur en de iconische slijpvorm. Dit maakt de smaragd tegenwoordig populair in vintage juwelen. Ook hier zijn kleur en helderheid bepalend voor de waarde. Bij de smaragd wordt het gewicht ook aangeduid in karaat. Hij is in verschillende kleuren verkrijgbaar, waarbij een middelgroene tot donkere smaragd als meest waardevol wordt beschouwd. Het slijpproces van een smaragd is door zijn kwetsbaarheid een erg ingewikkeld proces.

Bent u op zoek naar een ervaren inkoper van smaragd edelstenen of bent u benieuwd naar de waarde van uw eigen smaragd? Ons team van experts staat voor u klaar om een betrouwbare taxatie te geven! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

EDELSTENEN PER CATEGORIE

sieraad van robijn
Robijn
Saffier
Smaragd

Waar kan ik edelstenen verkopen?

U kunt uw edelstenen verkopen bij Kost-Baar.nl op één van onze 16 locaties in Nederland. Al bijna honderd jaar zijn wij actief in de inkoop en verkoop van onder meer edelstenen. Kost-baar.nl komt voort uit een familiebedrijf, genaamd Juwelier Schreuders, waarmee we in 1926 onze deuren hebben geopend. Inmiddels is ons bedrijf uitgegroeid tot een internationaal aankoopkantoor met meerdere experts in verschillende kostbaarheden. Uw edelstenen verkoopt u bij ons in een ontspannen omgeving, waarbij we beginnen met een vrijblijvende waardebepaling van uw soort edelsteen. Indien u graag een afspraak wilt maken voor het verkopen van uw edelstenen kunt u ons contactformulier invullen. Of kies voor een locatie bij u in de buurt. Één van onze specialisten zal spoedig contact met u opnemen voor het maken van een afspraak.

Welke edelstenen zijn veel waard?

De meest waardevolle edelstenen die we in de wereld kennen zijn als volgt:

  • De diamant edelsteen;
  • De robijn edelsteen;
  • De saffier edelsteen;
  • De smaragd edelsteen.

Naast het feit dat deze edelstenen de hoogste waarde bevatten zijn het ook de meest populaire edelstenen ter wereld. Onze deskundigen hebben met ieder van deze soorten ervaring. Wij staan daarbij graag tot uw beschikking voor het taxeren van uw soort edelsteen. Indien u besluit om na de waardebepaling uw edelstenen bij ons te verkopen kunnen wij u dezelfde dag nog uitbetalen.

Hoe werkt edelstenen verkopen bij Kost-Baar?

Edelstenen verkopen bij Kost-Baar.nl doet u te allen tijde in een voor u vertrouwde en veilige omgeving. Indien u het prettig vindt om bij u thuis af te spreken zal een van onze specialisten contact met u opnemen voor een huisbezoek. Uiteraard kunt u ook op één van onze zestien locaties in Nederland langskomen. Zelfs in Duitsland staan we op meerdere vestigingen voor u klaar. Het verkopen van edelstenen werkt bij ons altijd via een afspraak en op vertoon van een geldig legitimatiebewijs. Vervolgens zullen we in uw bijzijn de edelstenen taxeren, u voorzien van een reële prijs en heeft u de keuze om uw edelstenen tegen deze prijs aan ons te verkopen. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om daar nog even de tijd voor te nemen. Indien u overgaat op het verkopen van uw edelstenen kunnen we u dezelfde dag nog voorzien van een uitbetaling via een bankoverschrijving of contant geld. Neem voor het maken van een afspraak contact met ons op via telefoon, whatsapp of plan direct uw afspraak in via ons boekingsformulier bovenaan deze pagina.