Edelstenen verkopen

Kost-Baar

Welke soorten edelstenen kunt u bij Kost-Baar verkopen?

Bij ons kunt u voor verschillende soorten edelstenen terecht. Zo kopen wij de volgende soorten in:

  • Robijn
  • Robijn sieraden
  • Saffier
  • Saffier sieraden
  • Smaragd
  • Smaragd sieraden

Robijn (sieraden)

Voor Robijn is het mogelijk om zowel losse robijnen als sieraden met robijnen te verkopen. U kunt bij ons team van experts terecht voor een realistische taxatie en meer informatie over de desbetreffende edelgesteentes.

Robijnen zijn een van de meest populaire gekleurde edelstenen. Door hun rode kleur worden ze vaak weggegeven als symbool van liefde als: ring, hanger of ketting. De waarde van een robijn wordt bepaald aan hand van de 4 c’s:

Carat – Karaat

karaat heeft hierbij een andere betekenis dan bij goud. Wanneer je het bij robijnen over karaat hebt, duidt je hiermee het gewicht aan. Wanneer je verschillende robijnen met elkaar vergelijkt, gaat het om de dichtheid.

Color – Kleur

om de waarde en kwaliteit te bepalen, krijgen alle robijnen een kleurgradatie. Op basis van een internationale kleurentest krijgen alle robijnen een letter toegewezen. Deze letters beginnen bij p-z, en lopen op tot D, welke de hoogste gegradeerde robijn aangeeft.

Clarity – Zuiverheid

De zuiverheid van de diamant wordt bepaald door ‘interne’ en ‘externe’ onzuiverheden. Om de interne onzuiverheden te bepalen wordt de robijn 10maal vergroot. Deze onzuiverheden belemmeren de helderheid van de robijn. Externe zuiverheden worden vlekken genoemd.

Cut – Slijpkwaliteit

De slijpvorm is het belangrijkste onderdeel tijdens het bepalen van de waarde. Hierbij wordt gekeken naar de symmetrie, de schittering en de paviljoen. Wanneer een diamant niet goed geslepen is, zal er licht ontsnappen wat weer invloed heeft op de waarde.

Wilt u een robijn verkopen? Neem contact met ons op, wij helpen u graag…

Saffier (sieraden)

Wie kent de intens blauwe saffieren niet? De saffier komt uit de korundgroep en vertoont op de hardheidsschaal van Mohs een hardheid van 9. Dit betekent dat hij alleen door de diamant kan worden bekrast (hardheidsgraad 10). Een saffier met goede kwaliteit is te herkennen aan zijn kleur en zuiverheid. De saffier kan in verschillende slijpvormen voorkomen, waarbij gefacetteerd de meest voorkomende is. De sieraden met saffier bestaan uit oorbellen, ringen, kettingen, armbanden en manchetknopen.

Wilt u een saffier verkopen? Bij Kost-Baar vertellen wij u graag meer over deze prachtige edelsteen! Wanneer u een saffier in uw collectie heeft, kunt u gerust contact met ons opnemen, ons team van experts staar voor u klaar voor gratis expertise.

Smaragd (sieraden)

De smaragd staat bekend om zijn diepgroene kleur en de iconische slijpvorm. Dit maakt de smaragd tegenwoordig populair in vintage juwelen. Ook hier zijn kleur en helderheid bepalend voor de waarde. Door het beperkte aanbod is de smaragd één van de meer waardevollere edelstenen. Bij de smaragd wordt het gewicht ook aangeduid in karaat. Hij is in verschillende kleuren verkrijgbaar, waarbij een middelgroene tot donkere smaragd als meest waardevol wordt beschouwd. Het slijpproces van een smaragd is door zijn kwetsbaarheid een erg ingewikkeld proces.

Benieuwd naar de waarde van uw eigen smaragd? Ons team van experts staat voor u klaar om een betrouwbare taxatie te geven! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

EDELSTENEN PER CATEGORIE

sieraad van robijn
Robijn
Saffier
Smaragd