Amber verkopen

Kost-Baar

Wilt u amber verkopen, dan bent u van harte welkom bij Kost-Baar. Amber wordt in de volksmond ook wel barnsteen genoemd. Dit materiaal wordt vaak geclassificeerd als ‘oude sieraden’, terwijl het in de praktijk nog erg waardevol kan zijn. Twijfelt u over de waarde van amber? Bezoek onze vestiging en kies voor een barnsteen taxatie. Transparant en altijd op basis van de meest recente koers. Onze specialisten bepalen de waarde van amber. Bezoek ons voor de inkoop en verkoop van barnsteen in Nederland.

Wat is amber?  

Amber en barnsteen; twee termen die staan voor hetzelfde bijzondere object. En hoewel men hier de term barnsteen aan heeft gekoppeld, is amber in realiteit helemaal geen steen. Amber is ontdekt in China en kan gebruikt worden voor het vervaardigen van kettingen, armbanden, broches en beelden. Naast de schoonheid van het materiaal wordt amber in China ook geroemd om haar genezende krachten. Dat zorgt ervoor dat de prijs van barnsteen zich momenteel bevindt op een historisch hoog niveau.

Barnsteen wordt voornamelijk gewonnen in de Noordzee en Oostzee. Het materiaal kent een oranje-gele kleur en valt daardoor erg op. Amber is versteende hars uit naaldbomen, welke vaak al miljoenen jaren heeft overleefd. De meest waardevolle variant van barnsteen is doorzichtig. Beschikt u over een object vervaardigd uit barnsteen? Amber verkopen kan verrassend profitabel zijn.

amber verkopen

Markt voor amber

Met name op de Chinese en Arabische markt is amber zeer in trek. Op de Arabische markt staat amber ook wel voor ‘zonlicht’ en ‘reukstof’. Het materiaal wordt veelvuldig gebruikt in gebedskettingen, ook wel bekend als paternosters. De kettingen zijn lichtgewicht en daardoor goed mee te dragen. In de regel geldt: hoe ouder de amber, des te hoger de waarde. Ook de kleursamenstelling van amber of barnsteen kan in de loop der jaren veranderen. Vaak wordt amber donkerder van kleur.

antieke barnsteenjuwelen

Antieke barnsteenjuwelen

Heeft u antieke barnsteenjuwelen geërfd die u graag zou willen verkopen? Voor de taxatie en waardebepaling van amber bent u bij Kost-Baar aan het juiste adres. Halskettingen van Etruskisch barnsteen werden rond 600 voor Christus gemaakt. De afwerking is zeer uitzonderlijk. Typerend zijn granaatappelvormige barnsteenkralen, die afwisselend op een rij staan met rozetvormige en lenticulaire kralen.

Volgens de traditie was barnsteen het meest gewilde product in de oudheid. Zelfs Odysseus gaf zijn vrouw Penelope een gouden halsband die met barnsteen was ingelegd. De Griekse handelsroute liep over de Zwarte Zee langs de Dnester en de Etrusken reisden langs de Rijnroute. De stad L’Aquila was in de Romeinse tijd een verwerkings- en distributiecentrum voor barnsteen.

Bruiloft barnsteen kettingen

Deze barnsteenkettingen zijn nog steeds te vinden. Ze zijn gemaakt in de tweede helft van de 19e eeuw. De kettingen kenmerken zich door hun buitengewone afwerking, elke bol is geslepen met facetten en heeft een rijk versierde sluiting.

Barnsteen kettingen van Butterscotch

De eenvoudig gesneden barnsteenkettingen (in tegenstelling tot trouwkettingen) zijn in de periode van 1890 tot 1935 in overvloed geproduceerd in de gebieden van Oost- en Zuidoost-Europa (voorheen Pruisische gebieden). Ze werden vaak meegenomen als het laatste aandenken terwijl men het vaderland ontvluchtte.

Amber verwerkt met zilver

Moderne met zilver of goud bewerkte barnsteen sieraden hebben zich goed gevestigd in de markt, maar vooral oudere of antieke sieraden zijn populair bij buitenlandse klanten. Amber verwerkt met zilver zorgt voor een unieke combinatie.

butterscotch
Antieke barnsteen sieraden
Fischland barnsteen sieraden
Barnsteen SMB
Barnsteen SMB
Amber snijwerk
Amber snijwerk
Amber sieraden
Amber sieraden
Baltische barnsteen
Baltische barnsteen

Amber verkopen bij Kost-Baar  

Uw amber verkopen op een rommelmarkt? Doe het niet! Barnsteen is waardevoller dan u op voorhand denkt. Het is voor leken vaak onmogelijk om te beoordelen of het waardevol of inferieur barnsteen is. Wij helpen u graag kosteloos en vrijblijvend verder. Door onze zakelijke relaties in China kunnen barnsteen sieraden vaak een hoge aanschafwaarde hebben. Kost-Baar handelt in uw belang en in uw voordeel!

Barnsteen verkopen