Amber verkopen

Wilt u amber verkopen, dan bent u van harte welkom bij Kost-Baar.nl. Amber wordt in de volksmond ook wel barnsteen genoemd. Dit materiaal wordt vaak geclassificeerd als ‘oude sieraden’, terwijl het in de praktijk nog erg waardevol kan zijn. Twijfelt u over de waarde van amber? Maak een afspraak voor het laten taxeren van uw barnsteen. Transparant en altijd op basis van de actuele koers. Onze specialisten weten in uw bijzijn de waarde van barnsteen te bepalen. Bezoek ons voor verkopen van amber barnsteen op één van onze zestien locaties Nederland.

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier hiernaast.

Amber per categorie

Antieke Barnsteen sieraden
Fischland barnsteen sieraden
Barnsteen SMB
Barnsteen SMB-fabriek Koenigsberg
Amber snijwerk

Wat is amber?

Amber en barnsteen; twee termen die staan voor hetzelfde bijzondere object. En hoewel men hier de term barnsteen aan heeft gekoppeld, is amber in realiteit helemaal geen steen. Amber is ontdekt in China en kan gebruikt worden voor het vervaardigen van kettingen, armbanden, broches en beelden. Naast de schoonheid van het materiaal wordt amber in China ook geroemd om haar genezende krachten. Dat zorgt ervoor dat de prijs van barnsteen zich momenteel bevindt op een historisch hoog niveau.

Barnsteen wordt voornamelijk gewonnen in de Noordzee en Oostzee. Het materiaal kent een oranje-gele kleur en valt daardoor erg op. Amber is versteende hars uit naaldbomen, welke vaak al miljoenen jaren heeft overleefd. De meest waardevolle variant van barnsteen is ondoorzichtig en een goudgele ,,Butterscotch” kleur. Beschikt u over een object vervaardigd uit barnsteen? Amber verkopen kan verrassend profitabel zijn. Neem contact met ons op om de waarde van uw barnsteen te laten bepalen.

Markt voor amber

Met name op de Chinese en Arabische markt is amber zeer in trek. Op de Arabische markt staat amber ook wel voor ‘zonlicht’ en ‘reukstof’. Het materiaal wordt veelvuldig gebruikt in gebedskettingen, ook wel bekend als paternosters. De kettingen zijn lichtgewicht en daardoor goed mee te dragen. In de regel geldt: hoe ouder de amber, des te hoger de waarde. Ook de kleursamenstelling van amber of barnsteen kan in de loop der jaren veranderen. Vaak wordt amber donkerder van kleur.

Antieke barnsteenjuwelen verkopen

Heeft u antieke barnsteenjuwelen geërfd die u graag zou willen verkopen? Voor de taxatie en waardebepaling van amber bent u bij Kost-Baar.nl aan het juiste adres. Halskettingen van Etruskisch barnsteen werden rond 600 voor Christus gemaakt. De afwerking is zeer uitzonderlijk. Typerend zijn granaatappelvormige barnsteenkralen, die afwisselend op een rij staan met rozetvormige en lenticulaire kralen.

Volgens de traditie was barnsteen het meest gewilde product in de oudheid. Zelfs Odysseus gaf zijn vrouw Penelope een gouden halsband die met barnsteen was ingelegd. De Griekse handelsroute liep over de Zwarte Zee langs de Dnester en de Etrusken reisden langs de Rijnroute. De stad L’Aquila was in de Romeinse tijd een verwerkings- en distributiecentrum voor barnsteen.

Bruiloft barnsteen kettingen

Deze barnsteenkettingen zijn nog steeds te vinden. Ze zijn gemaakt in de tweede helft van de 19e eeuw. De kettingen kenmerken zich door hun buitengewone afwerking, elke bol is geslepen met facetten en heeft een rijk versierde sluiting.

Barnsteen kettingen van Butterscotch

De eenvoudig gesneden barnsteenkettingen (in tegenstelling tot trouwkettingen) zijn in de periode van 1890 tot 1935 in overvloed geproduceerd in de gebieden van Oost- en Zuidoost-Europa (voorheen Pruisische gebieden). Ze werden vaak meegenomen als het laatste aandenken terwijl men het vaderland ontvluchtte.

Amber verwerkt met zilver

Moderne met zilver of goud bewerkte barnsteen sieraden hebben zich goed gevestigd in de markt, maar vooral oudere of antieke sieraden zijn populair bij buitenlandse klanten. Amber verwerkt met zilver zorgt voor een unieke combinatie.

Amber per categorie

Amber sieraden
Amber sieraden
Baltische barnsteen
Baltische barnsteen

Amber verkopen bij Kost-Baar

Uw amber verkopen op een rommelmarkt? Doe het niet! Barnsteen is waardevoller dan u op voorhand denkt. Het is voor leken vaak onmogelijk om te beoordelen of het waardevol of inferieur barnsteen is. Wij helpen u graag kosteloos en vrijblijvend verder. Door onze zakelijke relaties in China kunnen barnsteen sieraden vaak een hoge aanschafwaarde hebben. Kost-Baar.nl handelt in uw belang en in uw voordeel!

Wat onze klanten vertellen

Tineke de Vries
Tineke de Vries
2024-04-06
Super en ongecompliceerd. Zeer vriendelijke medewerkers en vertrouwens vol.
Pieter Dings
Pieter Dings
2024-04-03
Vriendelijk en deskundig geholpen in een tegelijkertijd gezellig en zakelijk gesprek. Wij komen nog eens terug.
Anneke van Immerzeel
Anneke van Immerzeel
2024-04-02
Als leek op het gebied van sieraden trof ik zeer betrokken doch professionele mensen aan die alle tijd namen. Min complimenten voor de manier waarop zij met mijn emoties ( die toch een rol bleken te spelen) omgingen en respecteerden. Dank hier voor.🙏❤️
Caroline Trapani
Caroline Trapani
2024-04-02
Prettige, vriendelijke en professionele houding. Eerlijke en oprechte beoordeling van de te taxeren sieraden.
Danny vdP
Danny vdP
2024-03-28
Vriendelijk en vakbekwaam. Nemen de tijd en geven goed advies.
Lucie de Bruin
Lucie de Bruin
2024-02-14
Vandaag een aantal foto's geplaatst via WhatsApp en binnen een uur kon mijnheer Tsakonis mij een schatting geven van de waarde van de sieraden. Zeer vriendelijk en weet waar hij over praat. Wij zijn zeer tevreden, ondanks dat wij niet rijk zullen worden door evt. verkoop van de sieraden 😉😀 Mijnheer Tsakonis heel erg bedankt 👍
Roos Hundscheid
Roos Hundscheid
2024-02-07
Keurige en correcte taxatie en aankoop. Meneer had heel veel kennis van zaken. Financiële afhandeling gewoon top👌 We gingen met een heel goed en tevreden gevoel naar huis!!
Tony Coens
Tony Coens
2024-01-19
Een bedrijf dat eerlijk is en goed de tijd neemt je te helpen. Daarnaast zou ik zeker een winkel bezoek adviseren. Ik stel het op prijs 🏆 mvg Tony

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS