Goud verkopen

Wilt u goud verkopen? Het kan zijn dat u lang geleden goud gekocht heeft, misschien als sieraad, goudbaren of als gouden munten, en dat u nu uw goud wil verkopen. Dan bent u bij Kost-Baar.nl aan het juiste adres, want goud taxeren en verkopen is een kwestie van vertrouwen! Kost-Baar.nl handelt sinds 1926 in verschillende kostbaarheden, zoals goud, zilver en andere edelmetalen. Als een van de weinige bedrijven op het gebied van edelmetalen werkt Kost-Baar.nl zeer nauw samen met de raffinaderij (Edelmetaalsm) in Rotterdam. Zo zijn we zonder omwegen of tussenstations betrokken bij het proces van goud omsmelten. Op deze manier kunnen we goud inkopen tegen eerlijke en actuele prijzen. Indien u op zoek bent naar een professionele taxateur en goud inkoper om uw goud aan te verkopen heten wij u dan ook graag welkom. We beginnen te allen tijde met een vrijblijvend adviesgesprek voor we over gaan op aankoop. Neem contact met ons op om uw afspraak in te plannen.

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier hiernaast.

Goud per categorie

American Eagle gouden munt
Amerikaanse Buffalo gouden munt
Amerikaanse Buffalo gouden munt
Australische Kangoeroe gouden munt
Gouden muntstuk van de Wiener Philharmoniker
Gouden muntstuk van de Wiener Philharmoniker

Welke gouden voorwerpen kunt u bij Kost-Baar verkopen?

Goud verkopen of laten taxeren doet u bij ons in alle mogelijke variaties. Of het nu gaat om gouden sieraden, goudbaren, goudklompen, tandgoud, goudstaven of een verouderd gouden horloge, bij ons kunt u altijd terecht. Dankzij ons contact met de raffinaderij hebben wij altijd de mogelijkheid om actuele goudprijsstijgingen direct aan u door te berekenen zodat u altijd een eerlijke goud taxatie heeft. Bij het inkopen van goud hechten wij veel belang aan persoonlijk contact. Dit om u te informeren over de actuele goudprijs en uw vragen uitgebreid te kunnen beantwoorden. Het geeft u ook de mogelijkheid om uw gouden items te bekijken, te controleren en om ons proces van dichtbij te zien. Zodat u ook uwzelf van het gewicht en de legering kan overtuigen. Marius Tsakonis en zijn team van experts staan altijd klaar om uw vragen over goud taxeren en verkopen te beantwoorden.

Verschillen in de verkoop van goud

Bij het inkopen en verkopen van sieraden, baren, munten of andere stukken die van goud zijn gemaakt, zijn er enkele belangrijke aspecten waarvan we u graag op de hoogte brengen.

Gouden sieraden verkopen

De goudprijs voor gouden sieraden verkopen wordt altijd vermeld in fijn goud 999/-. Goud wordt echter nooit verwerkt als fijn goud ten behoeve van sieraden. Dat speelt een grote rol bij de prijsstelling van de verkoop van gouden sieraden. Goud wordt altijd gelegeerd voor de productie van sieraden. Het maakt daarbij niet uit of het geelgoud, roségoud of witgoud is. De meest voorkomende legeringen voor sieraden zijn de volgende:

333 / – = 8 kt
375 / – = 9 kt
585 / – = 14 kt
750 / – = 18 kt

Een ring van 333 / – geelgoud bestaat voor slechts een derde uit fijn goud. Een 585 / – witgouden ketting bestaat voor 58,5% of iets meer dan de helft van zijn gewicht uit fijn goud. Hier wordt ook duidelijk dat u eerst de fijne goudprijs moet omrekenen naar de legering waarvan het sieraad is gemaakt. De berekende prijs is dan de basis voor de aankoop! Bij het kopen van sieraden speelt ook het soort sieraad of gouden horloge een grote rol. Tegenwoordig wordt een groot deel van de gouden sieraden of gouden horloges die worden gekocht omgesmolten. Het betreft vaak een verouderd ontwerp, is defect (oud goud/gebroken goud) of simpelweg niet meer functioneel. Wenst u uw gouden sieraden en/of gouden horloge te verkopen, dan ontvangt u van ons een passende en marktconform bod. Dankzij ons ruime netwerk aan handelsrelaties hebben wij de mogelijkheid om de aangekochte stukken internationaal aan te bieden, en daarmee hogere prijzen te realiseren.

Gouden munten verkopen

Hetzelfde geldt voor gouden munten verkopen. Sommige munten uit bepaalde landen worden in fijn goud geslagen. Maar er zijn ook veel munten die lager gelegeerd zijn. De meest voorkomende legeringen die in munten worden gebruikt, zijn:

900 / –
916 / –
980 / –
999 / –

Hier wordt duidelijk dat de basisaankoopprijs zeer dicht bij, of direct bij de fijngoudprijs ligt. Dit is belangrijk voor u als verkoper om te weten, onder meer om uzelf te beschermen tegen zwarte schapen in de koophandel. Het team van Kost-Baar.nl zorgt ervoor dat, wanneer u gouden munten verkoopt, u transparant en begrijpelijk wordt geïnformeerd over het proces van goud verkopen en vooral over de actuele goudprijs.

Goudbaren verkopen

Als het om goudbaren verkopen gaat, worden ze altijd in 999 / – fijn goud gegoten. Na zorgvuldige controle van de echtheid krijgt u ook een aankoopprijs die dicht bij de fijngoudprijs ligt. Uw goudbaren verkoopt u veilig en vertrouwd bij Kost-Baar.nl.

Tandgoud verkopen

Bij gouden tanden verkopen bestaat nog vaak het misverstand dat dit bijzonder hooggelegeerd goud is.

De ervaring leert dat dit vaak niet het geval is! Ook hier moet onderscheid gemaakt worden tussen goudkleurig tandgoud, wit tandgoud, prothesemateriaal of gouden kronen met bestaande vullingen. Wij beslissen individueel op basis van berekening wanneer u uw tandheelkundig goud aanbiedt.

Goud verkopen voor de beste prijs

Wanneer u bij Kost-Baar.nl uw goud laat taxeren en wilt verkopen zorgen wij ervoor dat u altijd de beste prijs voor uw goud krijgt. Doordat we samenwerken met de raffinaderij in Rotterdam gebruiken we altijd de meest recente goudprijzen voor onze taxatie. Door onze eerlijke en betrouwbare taxaties krijg u voor goud verkopen bij ons de meest eerlijke en beste prijs.

Wat is goud in het algemeen?

Goud behoort tot de klasse van edelmetalen, wat betekent dat het ongevoelig is voor lucht en water en door deze positieve eigenschap vaak wordt gebruikt om er sieraden, munten of een kunstgebit van te maken. Het smeltpunt van goud is 1064°C. Hoe hoger het goud is gelegeerd, bijvoorbeeld voor de productie van een sieraad, hoe minder gevoelig het sieraad is voor huidolie, zweet, parfum, zeep of andere omgevingsinvloeden.

Hoe hoger het aandeel extra metalen in een sieraad van bijvoorbeeld 333 geelgoud, des te groter de kans dat het sieraad na verloop van tijd donker of poreus wordt. Extra metalen die worden gebruikt in goudlegeringen zijn koper, zilver of palladium. Bij het smelten van gouden sieraden, tandgoud en dergelijke is er altijd een onvermijdelijk smeltverlies, als gevolg van het legeren van goud met extra metalen of de verwerking van vaak onzichtbare vreemde metalen in de vorm van insluitingen, nepstaven en dergelijke. Natuurlijk zijn sieraden met een hogere legering winstgevender dan sieraden met een lage legering voor het verkopen van goud om te smelten. Uiteindelijk gaat het echter om de hoeveelheid, of liever gezegd het gewicht. Goud wordt gebruikt sinds het kopertijdperk, d.w.z. 4300 tot 2200 voor Christus. Doelbewust gewonnen door mensen en is een heel bijzonder edelmetaal vanwege zijn zeldzaamheid, de complexe extractie en ongevoeligheid. In de vroege dagen van ontdekking was goud vooral van belang voor mensen voor de productie van duurzame objecten. Hier moeten grafgoederen, cultusvoorwerpen, geschenken of zelfs alledaagse voorwerpen zoals bekers worden genoemd.

In de verdere evolutie werden goudstukken aanvankelijk als betaalmiddel gebruikt en vanaf 600 voor Christus ontstonden de eerste gouden munten. Het gebruik van goud is door de eeuwen heen steeds meer geperfectioneerd. Goud werd vervolgens gebruikt om bijvoorbeeld te vergulden. Gebruikt voor lijsten, boeken, iconen en meer, maar goudvondsten moesten eerst door goudslagers in flinterdun bladgoud worden geslagen. Met één gram bladgoud kunt u, als u voorzichtig te werk gaat, een halve vierkante meter oppervlak vergulden. Het gebruik van goud, dat vandaag de dag nog steeds erg bekend is en in sommige gevallen nog steeds in trek is, is het gebruik ervan als tandgoud in de vorm van kunstgebitten of kronen. Als u ongeveer 20 jaar geleden goud heeft gekocht, kunt u hier vandaag de dag behoorlijk van profiteren door uw goud te verkopen. Waar de goudprijs begin januari 2000 rond de € 7 per gram lag, ligt de goudprijs momenteel rond de € 50 per gram fijn goud in januari 2022. Een aanzienlijke winst!

Bent u nu in het bezit van goud en wilt u profiteren van de huidige hoge goudprijs voor verkoop van uw goud, neem dan gerust contact met ons op! Kost-Baar is hier voor u een partner op ooghoogte. We beantwoorden al uw vragen en helpen u graag verder!

Goud per categorie

China panda gouden munt
China panda gouden munt
Britannia gouden munt
Duitse gouden munten
goudstaaf
Goudstaaf
Gouden munten verkopen
Maple Leaf gouden munt
Tandheelkundig goud
Tandheelkundig goud
Kruegerrand goud
Krugerrand gouden munt
Zwitserse frank Vreneli-munt
Zwitserse frank Vreneli-munt
goud verkopen den haag
Goudklompen

Hoe werkt goud verkopen bij Kost-Baar?

Goud verkopen is bij ons altijd professioneel, persoonlijk en legitiem (op vertoon van identiteitskaarten of rijbewijs). Dit is onze topprioriteit! Wij zijn een bedrijf met een rijke traditie en komen bij het inkoopproces graag persoonlijk in contact met onze klanten om een vertrouwensband op te bouwen. Wij doen daarom geen aankopen door artikelen per post of iets dergelijks te verzenden. Als u aan ons verkoopt, krijgt u een eerlijke taxatie en ontvangt u het aankoopbedrag direct contant of via een bankoverschrijving. U kunt bij ons op locatie terecht om in een prettige en ontspannen sfeer uw goud te laten taxeren en eventueel te verkopen. Bij ons kunt u uw goud verkopen in Amsterdam, goud verkopen Den Haag, goud verkopen Utrecht of op één van onze overige 13 locaties in Nederland.

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS