Zilver verkopen

Kost-Baar

Opzoek naar een betrouwbare partij om uw zilver aan te verkopen? Bij Kost-Baar bent u aan het juiste adres! Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Omdat de zilverprijs altijd in beweging is, zijn wij dat ook. Lees rustig verder voor alle mogelijkheden

Welk zilver kan ik laten taxeren?

Zilver komt in allerlei vormen en maten voor. Bij Kost-Baar kunt u terecht voor taxatie van de volgende mogelijkheden:

 • Antiek zilver
 • Zilverbaren
 • Zilveren bekers
 • Zilveren bestek
 • Zilveren munten
 • Zilveren servies
 • Zilveren sieraden
 • Andere vormen van Zilver

Zilveren munten verkopen

De meest gangbare zilveren munten zijn allemaal geslagen in 1 troy ounce (31,103 gram) puur zilver, waardoor de waarde van uw munten snel berekend kunnen worden door onze deskundige mederwerkers. Bij Kost-Baar zijn wij gespecialiseerd in de inkoop van een aantal zilveren munten:

Krugerrand zilveren munt

De zilveren Krugerrand munt is een beleggingsmunt die pas sinds 2017 verkrijgbaar is. De munt wordt geslagen met een puurheid van .9999. Hiermee kan de munt direct concurreren met andere populaire zilveren munten zoals de Canadese Maple Leaf. De munten kunnen los, of in een bundel met andere munten worden ingekocht. Heeft u deze munt in uw collectie, en heeft u nog eventuele vragen? Neem gerust contact met ons op. Voor meer informatie kunt u ook kijken op onze pagina over de Krugerrand.

 

Maple Leaf zilveren munt

De Maple Leaf is de zuiverste zilveren munt ter wereld met een zuiverheid van 99.99%. Hij word geslagen door de Royal Canadian mint en de munt aan de ene kant een afbeelding van het bekende esdoornblad en aan de andere kant een afbeelding van Koningin Elizabeth II. Wanneer u de zilveren Maple Leaf wilt verkopen wordt de waarde van de zilveren munten gelijk aan andere zilveren munten van 1 troy ounce. Lees voor meer informatie onze pagina over de Maple Leaf.

Zilveren munt van de Wiener Philharmoniker

De zilveren Wiener Philharmoniker is vernoemd naar het wereldberoemde gelijknamige orkest. Deze zilveren munt is geschikt voor zowel investeerders als verzamelaars. De munt heeft een prachtig design. Het prachtige ontwerp en het vakmanschap zijn de onderscheidende kenmerken van de Oostenrijkse Munt en zijn onmisbaar voor de uiteindelijke kwaliteit van haar zilveren munten. Heeft u deze munt in uw collectie? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Zilver bestek verkopen

Losse zilveren messen of lepels of een complete set, u zult verbaast zijn hoeveel uw zilveren bestek nog op kan leveren. Heeft u nog ongebruikt zilveren bestek in uw kast liggen en wilt u ruimte vrijmaken? Bij Zicht-Baar kunt u terecht voor een eerlijke taxatie.

Hoe wordt zilver bestek getaxeerd?

Zilveren voorwerpen worden in verschillende gehaltes geproduceerd. We onderscheiden deze in 3 verschillende haltes:

 • 1e gehalte zilver: 925/1000 bestaat voor 92,50% uit zuiver zilver
 • 2e gehalte zilver: 835/1000 bestaat voor 83,50% uit zuiver zilver
 • 3e gehalte zilver: 800/1000 bestaat voor 80% uit zuiver zilver

Het gehalte zilver is van belang om de juiste waarde aan het zilveren bestek te kunnen toekennen. Hoe hoger het gehalte, hoe zuiverder het zilver en hoe hoger de prijs. Veelvoorkomend is echter ook verzilverd bestek. Hierbij is er maar een klein laagje zilver over het bestek heen geplaatst.

Kijk voor meer informatie ook op onze pagina’s over zilverbaren verkopen en tafelzilver verkopen

Zilver verkopen bij Kost-Baar

Bij Kost_baar bent u van harte welkom voor een eerlijke taxatie van ieder type Zilver. Zo kunt u bij ons terecht voor onder meer Zilveren munten, maar ook voor de verkoop van zilver bestek.  Meer weten kom vrijblijvend langs op een locaite van Kost-baar om uw zilveren objecten te laten taxeren!

ZILVER PER CATEGORIE

zilveren kruegerrand munt
zilveren Krugerrand munt
Maple Leaf zilveren munt
vier zilveren staven op een rij
zilver baren
zilver bestek
Tafelzilver