Zilver verkopen

Op zoek naar een betrouwbare partij om uw zilver aan te verkopen? Bij ons bent u aan het juiste adres! Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken Juweliers, wat haar deuren opende in 1926. In de loop van de jaren hebben wij veel ervaring opgedaan in de aan- en verkoop van verschillende edelmetalen, zoals zilver. Zo kunt u bij ons verschillende zilveren munten verkopen, zilver bestek verkopen of u kunt uw baren bij ons verkopen. Bent u in het bezit van zilver en op zoek naar een taxatie of wilt u direct uw zilver verkopen? Maak dan een afspraak op een van onze locaties bij u in de buurt. Omdat de zilverprijs altijd in beweging is, zijn wij dat ook. Lees rustig verder voor alle mogelijkheden over zilver verkopen bij kost-Baar.nl.

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier hiernaast.

Zilver per categorie

Maple leaf zilveren munt
Krugerrand zilveren munt
Zilverbaren
Zilveren bestek

Welk zilver kan ik laten taxeren?

Zilver komt in allerlei vormen en maten voor. Bij Kost-Baar.nl kunt u terecht voor taxatie van de volgende soorten:

 • Antiek zilver
 • Zilverbaren
 • Zilveren bekers
 • Zilveren bestek
 • Zilveren munten
 • Zilveren servies
 • Zilveren sieraden
 • Andere vormen van Zilver

Zilveren munten verkopen

Wij kopen diverse zilveren munten in. Bij de inkoop van zilveren munten beginnen we altijd eerst met op waarde schatten van de munten. De meest gangbare zilveren munten zijn allemaal geslagen in 1 troy ounce (31,103 gram) puur zilver, waardoor de waarde van uw munten snel berekend kunnen worden door onze deskundige medewerkers. Bij Kost-Baar zijn wij gespecialiseerd in de inkoop van de volgende zilveren munten:

Krugerrand zilveren munt

De zilveren Krugerrand munt is een beleggingsmunt die pas sinds 2017 verkrijgbaar is. De munt wordt geslagen met een puurheid van .9999. Hiermee kan de munt direct concurreren met andere populaire zilveren munten zoals de Canadese Maple Leaf. De munten kunnen los, of in een bundel met andere munten worden verkocht. Heeft u deze munt in uw collectie, en heeft u nog eventuele vragen? Neem gerust contact met ons op. Voor meer informatie kunt u ook kijken op onze pagina over de Krugerrand.

Maple Leaf zilveren munt

De Maple Leaf is de zuiverste zilveren munt ter wereld met een zuiverheid van 99.99%. Hij wordt geslagen door de Royal Canadian munt en heeft aan de ene kant een afbeelding van het bekende esdoornblad en aan de andere kant een afbeelding van Koningin Elizabeth II. Wanneer u de zilveren Maple Leaf wilt verkopen wordt de waarde van de zilveren munten gelijk aan andere zilveren munten van 1 troy ounce. Lees voor meer informatie onze pagina over de Maple Leaf.

Zilveren munt van de Wiener Philharmoniker

De zilveren Wiener Philharmoniker is vernoemd naar het wereldberoemde gelijknamige orkest. Deze zilveren munt is geschikt voor zowel investeerders als verzamelaars. De munt kent een prachtig design. Het bijzondere ontwerp en het vakmanschap zijn de onderscheidende kenmerken van de Oostenrijkse Munt en zijn onmisbaar voor de uiteindelijke kwaliteit van haar zilveren munten. Heeft u deze munt in uw collectie en bent u benieuwd naar de mogelijkheden om uw munt te verkopen. Neem gerust contact op met een van onze deskundigen.

Zilver bestek verkopen

Losse zilveren messen, zilveren lepels of een complete set zilver bestek. U zult verbaasd zijn over de waarde die het bestek nog kan bevatten. Heeft u nog ongebruikt zilveren bestek in uw kast liggen en wilt u ruimte vrijmaken? Bij Kost-Baar.nl kunt u terecht voor een taxatie van uw zilveren collectie. Indien u akkoord gaat met ons bod kunt u uw zilveren bestek direct aan ons verkopen.

Hoe wordt zilver bestek getaxeerd?

Zilveren voorwerpen worden in verschillende gehaltes geproduceerd. We onderscheiden deze in 3 verschillende haltes:

 • 1e gehalte zilver: 925/1000 bestaat voor 92,50% uit zuiver zilver
 • 2e gehalte zilver: 835/1000 bestaat voor 83,50% uit zuiver zilver
 • 3e gehalte zilver: 800/1000 bestaat voor 80% uit zuiver zilver

Het gehalte zilver is van belang om de juiste waarde aan het zilveren bestek te kunnen toekennen. Hoe hoger het gehalte, hoe zuiverder het zilver en hoe hoger de waarde. Veelvoorkomend is echter ook verzilverd bestek. Hierbij is er maar een klein laagje zilver over het bestek heen geplaatst.

Kijk voor meer informatie ook op onze pagina’s over zilverbaren verkopen en tafelzilver verkopen

Zilver per categorie

Tafelzilver

Zilver verkopen bij Kost-Baar

Bij Kost-Baar.nl bent u van harte welkom voor een eerlijke taxatie van ieder type Zilver. Zo kunt u bij ons terecht voor onder meer Zilveren munten, maar ook voor de verkoop van zilver bestek en het verkopen van baren. Kom vrijblijvend langs op één van onze locaties om uw zilveren objecten te laten taxeren!

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS