Briljant geslepen

Aankoop categorie: Diamant

Diamanten worden in allerlei fantasierijke vormen geslepen, er zijn navette, baguette, hart, peervormig, ovaal, vierkant en smaragd geslepen . De klassieker onder hen is echter de axiaal symmetrische, ronde diamant. De perfecte snit omvat het perfect vastleggen van de verhoudingen en het scheepsontwerp (afwerking). Deze criteria zijn bepalend voor de kwaliteit van de schittering. De diamant in de briljant slijpvorm wordt heel vaak voor het vervaardigen van damesringen geselecteerd. Diamanten ringen, vooral als verlovingsringen, zijn altijd in trek. Een eenvoudige bewerking van de steen in een klauwzetting is een klassieker in het ontwerpen van sieraden.

Naam van de facetten van de briljante slijpvorm:

Een briljant geslepen diamant bestaat uit een bovenste gedeelte met een tafel in het midden op het oppervlak, een gordel en een onderste gedeelte. Voor de indeling van de facetten geldt een vast schema. Er zijn acht tafelfacetten rond de tafel. Dit wordt gevolgd door de acht belangrijkste facetten van het bovenste deel, deze zijn meer ruitvormig. De overgang naar de gordel wordt weergegeven door de 16 bovenste gordelfacetten. 16 onderste gordelfacetten lopen van de gordel naar het onderste deel. Het onderste uiteinde wordt gevormd door de 8 belangrijkste facetten van het onderste deel. Helemaal onderaan bevindt zich de punt of culet​. Heel vaak wordt dit punt geschuurd tot een extra facet.
Bij een briljante slijpvorm worden de volgende verhoudingen nauwkeurig gemeten:

  • Board maat
  • Top hoogte
  • Gordel kracht
  • Hoogte voet
  • Grootte van de culet

Een diamant koopt u beter met een certificaat. Een certificaat zoals het GIA-certificaat is als het ware de identificatie van een diamant en uiterst belangrijk bij het kopen. Het bewijst de identiteit en de waarde van de steen. Bovendien bevat het informatie over de oorsprong, authenticiteit en alle buitengewone kenmerken. Diamanten zijn een waardevol handelsartikel dat internationaal wordt verhandeld. De stenen behoren tot de meest waardevolle materialen ter wereld en elk klein detail in hun textuur is erg belangrijk omdat het hun waarde beïnvloedt. Wilt u uw diamanten professioneel laten taxeren of heeft u een certificaat nodig? Bij Kost-Baar bent u aan het juiste adres! We hebben goede relaties met internationaal erkende instituten die wereldwijd een uitstekende reputatie genieten. Wanneer u een diamant met certificaat koopt, moet u goed opletten van wie deze is uitgegeven. Een certificaat is zo goed als de reputatie van het instituut. Ook de leeftijd van het certificaat speelt een grote rol, aangezien veel waardecriteria in de loop van de tijd zijn veranderd. Het GIA of Gemmological Institute of America is het oudste edelsteenlaboratorium ter wereld en werd opgericht in 1931. De experts beoordelen de diamanten volgens de strengste normen en het is een non-profit organisatie. De kwaliteitskenmerken van de 4 C’s (Cut, Color, Clarity en Carat) werden bepaald door GIA wereldwijd ontwikkeld en geïmplementeerd. Het GIA-certificaat biedt u uitgebreide informatie over veel belangrijke waardecriteria.

Briljant geslepen

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

6 + 14 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Diamant dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Tineke de Vries
Tineke de Vries
2024-04-06
Super en ongecompliceerd. Zeer vriendelijke medewerkers en vertrouwens vol.
Pieter Dings
Pieter Dings
2024-04-03
Vriendelijk en deskundig geholpen in een tegelijkertijd gezellig en zakelijk gesprek. Wij komen nog eens terug.
Anneke van Immerzeel
Anneke van Immerzeel
2024-04-02
Als leek op het gebied van sieraden trof ik zeer betrokken doch professionele mensen aan die alle tijd namen. Min complimenten voor de manier waarop zij met mijn emoties ( die toch een rol bleken te spelen) omgingen en respecteerden. Dank hier voor.🙏❤️
Caroline Trapani
Caroline Trapani
2024-04-02
Prettige, vriendelijke en professionele houding. Eerlijke en oprechte beoordeling van de te taxeren sieraden.
Danny vdP
Danny vdP
2024-03-28
Vriendelijk en vakbekwaam. Nemen de tijd en geven goed advies.
Lucie de Bruin
Lucie de Bruin
2024-02-14
Vandaag een aantal foto's geplaatst via WhatsApp en binnen een uur kon mijnheer Tsakonis mij een schatting geven van de waarde van de sieraden. Zeer vriendelijk en weet waar hij over praat. Wij zijn zeer tevreden, ondanks dat wij niet rijk zullen worden door evt. verkoop van de sieraden 😉😀 Mijnheer Tsakonis heel erg bedankt 👍
Roos Hundscheid
Roos Hundscheid
2024-02-07
Keurige en correcte taxatie en aankoop. Meneer had heel veel kennis van zaken. Financiële afhandeling gewoon top👌 We gingen met een heel goed en tevreden gevoel naar huis!!
Tony Coens
Tony Coens
2024-01-19
Een bedrijf dat eerlijk is en goed de tijd neemt je te helpen. Daarnaast zou ik zeker een winkel bezoek adviseren. Ik stel het op prijs 🏆 mvg Tony

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS