Peer gesneden

Aankoop categorie: Diamant

Of het nu briljant , ovaal, druppelvormig, smaragd of hartvormig is, alle soorten sneden vallen onder de optische wet en moeten volgens bepaalde wiskundige richtlijnen worden gesneden. Voor elke snede wordt hetzelfde doel nagestreefd, namelijk de optimale helderheid en totale reflectie van het licht. Modetrends beïnvloeden echter welke soorten snit naar voren komen.
Bij het sorteren van fantasiesneden zijn de eisen niet zo streng als bij een briljant slijpsel. Fantasiesneden zijn niet onderhevig aan een vaste rangschikking van facetten. De slijper zal proberen de vorm van de snede af te stemmen op de natuurlijke vorm van de ruwe diamant om verlies tijdens het slijpen te minimaliseren. De omtrek moet echter harmonieus zijn, te sterke uitstulpingen bijvoorbbeeld of uitstulpingen op een peer of ovale snede zijn onaantrekkelijk en zien er onharmonisch uit in de ogen van de toeschouwer. Een steen met een asymmetrische kromming krijgt automatisch een (subjectieve) waardevermindering bij het beoordelen van de snede.

De peer snede is in feite een combinatie van een klassieke briljant geslepen en een marquise slijpvorm, de diamant heeft één spits en één rond uiteinde. Idealiter liggen de lengte-breedte verhouding tussen 1,5 en 1,7. De steen heeft meestal 58 facetten, waarbij het aantal hoofdfacetten kan variëren tussen 4 en 8. De peervormige snede is vaker vatbaar voor het “vlinderdas”-effect. Bij het beoordelen van de fantasie-sneden ligt de nadruk op subjectieve visuele waarneming. Door een diep onderstuk vertonen bijvoorbeeld zowel de fantasiesnedes als de briljantgeslepen delen een lage schittering, die gemakkelijk herkenbaar is in het tafelgedeelte. De diamantslijper kan deze “fouten”, de zogenaamde “vlinderdassen”, echter compenseren door middel van de proportionering, bijvoorbeeld door een extra facet toe te voegen. De zichtbare schaduw kan ook worden verminderd door de diepte van het onderste gedeelte te veranderen en de hoeken aan te passen, zodat het kleurenspel binnenin optimaal wordt verspreid. De peer snede werd rond de 15e eeuw ontwikkeld door de Vlaamse diamantslijper Lodewyk van Berquem uit Brugge.

Peer gesneden

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

6 + 9 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Diamant dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS