Goudklompen

Aankoop categorie: Goud

Heeft u goudklompen die u wilt verkopen?

Bent u de trotse eigenaar van een goudklompje? Heeft u het zelf gevonden of heeft u het een tijdje geleden gekocht? Of heeft u een goudsmid een goudklomp laten maken van oude sieraden? Dit is natuurlijk ook mogelijk. Als u denkt aan de verkoop van het goudklompje, dan zijn we blij om u te helpen met de verkoop of de waardering!

Kost-Baar heeft nauwe banden met verzamelaars, mensen uit het bedrijfsleven en particulieren die altijd geïnteresseerd zijn in ongewone voorwerpen, zoals goudklompjes. Sinds 1926 documenteert Kost-Baar haar activiteit in de handel in kostbaarheden en edelmetalen. Kost-Baar onderhoudt ook een hechte vertrouwensband met de raffinaderij (www.edelmetaalsm.nl) in Rotterdam. Alle edelmetalen die niet meer kunnen worden verhandeld, zoals oud goud, defecte sieraden of gefabriceerde goudklompjes worden hier omgesmolten. Wij geven prijsstijgingen voor goud onmiddellijk door aan onze klanten.
Voelt u zich vrij om contact met ons op te nemen om uw goudklompjes te laten waarderen of te verkopen!

Wat zijn de goudklompjes?

Goudklompjes zijn verzamelingen van gouddeeltjes die van nature ontstaan zonder menselijke tussenkomst. Goudklompjes worden vooral afgezet in rivieren en beken. Door trillingen in goud bevattende rots, worden kleine gouddeeltjes opgelost en getransporteerd door wind, regen of stroom, zodat deze agglomereren. Op deze manier ontstaan ​​er kleine klompjes, meestal met een zeer hoge zuiverheid van 20-23 karaat. Goudklompjes kunnen nooit volledig zuiver zijn, aangezien de gouddeeltjes worden meestal vermengt zijn met minimale hoeveelheden koper of zilver. Theoretisch kunnen goudklompjes overal in de wereld gevonden worden, maar de kans op het vinden van een goudklomp is natuurlijk groter in de landen met de grootste goudvoorraden zoals Australië, de VS, Alaska, Rusland en Afrika. Maar zelfs in Duitsland, zijn goudklompjes gevonden. We geven graag een kort overzicht van de drie grootste goudklomp vondsten die openbaar zijn geworden :

  • In 2018 werd de grootste goudklomp tot nu toe gevonden in Australië, met een gewicht van 95 kg. Hiervan was 75,8 kg puur goud.
  • In 1869 werd ook een goudklompje gevonden in Australië met een gewicht van 109,5 kg en een fijne goudmassa van 72 kg. Het werd “Welcome Stranger” genoemd.
  • In 1858 de werd de goudklomp “Welcome” in Australië gevonden met een fijne goudmassa van 68.95 kg.

In Duitsland is tweemaal een goudklompje gevonden in de gemeente Schwarzatal, maar hun gewichten zijn niet vergelijkbaar met de Australische vondsten. Ze wogen slechts 9,6 en 10,2 gram.

Soms laten sieradenliefhebbers goudklompjes smelten uit hun verouderde of defecte sieraden. Deze ontstaan uiteraard zelden van hooggelegeerd goud en moeten bij aankoop anders gewaardeerd worden.

Dus hoe verkoopt goudklompjes bij Kost-Baar? 

Wilt u één of meer goudklompjes of ander goud verkopen bij Kost-Baar, of eerst een taxatie laten uitvoeren, neem dan contact met ons op. Wij handelen altijd persoonlijk en legitiem (op vertoon van identiteitskaart of rijbewijs). Dit is onze topprioriteit! Wij zijn een bedrijf met een rijke traditie en willen graag wederzijds vertrouwen opbouwen met onze klanten. Een voordeel van deze aanpak is dat u het proces van wegen en taxeren op de voet kunt volgen, en vragen kunt stellen op elk moment. We onthouden ons dan ook van het leveren en de aankoop van gouden voorwerpen per post of iets dergelijks. Als u aan ons verkoopt, ontvangt u het aankoopbedrag direct contant! Een andere mogelijkheid is om te betalen via bankoverschrijving. U kunt onze kantoorruimte bezoeken en daar in een prettige en ontspannen sfeer de verkoop of waardering laten uitvoeren. Als verdere mogelijkheid bieden wij u aan om ter plaatse een afspraak te maken (huisbezoek).

goud verkopen den haag

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

6 + 11 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Goud dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS