Fischland barnsteen sieraden

Aankoop categorie: Amber

Veel sieraden uit de Fischland-productie zijn gekeurd met de letters “GK”. Walter Kremer nam in 1932 de goudsmederij van zijn vader Georg Kremer over en leidde het bedrijf als de vierde generatie van de familie. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevond zich tot 1947 in Ribnitz (Mecklenburg-Vorpommern) en na de ontsnapping in Travemünde. Walter Kremer begon rond 1935 met het maken van zilveren sieraden. Typerende kenmerken van zijn ontwerpen zijn handgemaakte motieven zoals vissen, zeesterren of zeilschepen in zilver. Natuurlijk speelt het gebruik van natuurlijke barnsteen  een grote rol. De collectie bevat kettingenringenarmbanden en broches en alledaagse voorwerpen zoals lepels, serveervorken, taartschepjes of servetringen. De Fischland-sieraden werden al snel bekend bij alle Baltische toeristen, een must voor elke trendbewuste vrouw. De sieraden zijn een symbool van de regio en worden vaak als souvenir meegenomen. De verwerking van de sieraden door de Kremer-fabriek verschilt doordat het omslachtig met de hand wordt vervaardigd, waarbij elke toepassing handmatig wordt gesoldeerd. Zoals eerder vermeld, produceerde Walter Kremer vanaf 1947 in Lübeck-Travemünde. In Ribnitz nam een ​​”mensenbedrijf Fischlandschmuck” de productie over; vanaf 1959 werd deze instelling omgedoopt tot “VEB Ostseeschmuck Ribnitz-Damgarten”. Originele sieradenonderdelen van Walter Kremer waren altijd gemerkt met een stempel GK (Georg Kramer Ribnitz). Het “bedrijf in nationale handen” gebruikt een vis als stempel. Heeft u dergelijke barnsteen sieraden in uw bezit?

Misschien bezit u een ouder sieraad van barnsteen en weet u niet zeker of het Fischland-sieraden zijn. Wij helpen u graag bij het bepalen van de fabricage, het barnsteen en het edelmetaal. Als u uw Fischland barnsteen sieraden wilt verkopen, kunnen wij u een vrijblijvende offerte doen. Door ons grote aantal contacten met particulieren, verzamelaars en zakenpartners kunnen wij voor u hoge inkoopprijzen realiseren. Wij handelen in uw belang en naar uw tevredenheid!

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

14 + 13 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Amber dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS