Aankoop categorie: Amber

Barnsteenjuwelen worden nu geclassificeerd als ouderwets of “oma-sieraden”.  Als de amberkleurige sieraden worden doorgegeven als een erfenis, weten de erfgenamen meestal niet wat hier mee te doen. Velen proberen de barnsteen voor weinig geld op een rommelmarkt te verkopen en zijn blij als deze “ballast” eindelijk weg is. Dit is een vergissing omdat u door uw onwetendheid veel geld misloopt. Op de Chinese markt is de vraag momenteel op het hoogste niveau, wordt het fossiele Baltische boomsap gezien als een luxe goed en dit zie je terug in de prijs. Natuurlijk is niet elk type barnsteen waardevol. Er zijn talloze criteria voor de waarde doorslaggevend, zoals leeftijd, maat, herkomst en natuurlijk het belangrijkste criterium: de kleur. Aziaten zijn minder geïnteresseerd in helder barnsteen met insluitsels, de kleur moet honinggeel zijn.

En als laatst telt ook de verwerking van de barnsteen. Antieke sieraden zoals broches, hangers en kettingen kosten veel meer dan ruw barnsteen. Heeft u antieke barnsteenjuwelen geërfd die u graag zou willen verkopen? Bent u op zoek naar experts om de sieraden te beoordelen? Bij Kost-Baar bent u aan het juiste adres.

Halskettingen van Etruskisch barnsteen werden rond 600 voor Christus gemaakt. De afwerking is zeer uitzonderlijk. Typisch zijn granaatappelvormige barnsteenkralen, die afwisselend op een rij staan ​​met rozetvormige en lenticulaire kralen. Volgens de traditie was barnsteen het meest gewilde product in de oudheid.

Odysseus gaf zijn vrouw Penelope een gouden halsketting die bezet was met barnsteen. De Griekse handelsroute liep over de Zwarte Zee langs de Dnester en de Etrusken reisden langs de Rijnroute. De stad L’Aquila was in de Romeinse tijd een verwerkings- en distributiecentrum voor barnsteen.

Bruiloft barnsteen kettingen
Deze barnsteenkettingen zijn nog steeds te vinden. Ze zijn gemaakt in de tweede helft van de 19e eeuw. De kettingen kenmerken zich door hun buitengewone afwerking; elke bol is geslepen met facetten en heeft een rijk versierde sluiting.

Barnsteen kettingen van Butterscotch

Dergelijke eenvoudig gesneden barnsteenkettingen (in tegenstelling tot trouwkettingen) werden in de periode van 1890 tot 1935 in overvloed geproduceerd in de gebieden van Oost- en Zuidoost-Europa (voorheen Pruisische gebieden). Ze werden vaak op de vlucht meegenomen als het laatste aandenken aan het verloren vaderland. Kettingen van dit type zijn erg populair op de  Chinese markt, niet in de laatste plaats vanwege hun rijke gele kleur en mooie nerf. De prijs komt natuurlijk tot uiting in de kwaliteit. We geven u enkele kwaliteitscriteria:

  •  Leeftijd – hoe ouder de ketting, hoe bruiner hij van kleur is
  •  De grootte en het verloop – hoe dikker de ballen, hoe beter
  •  De staat – beschadigde ballen zijn niet welkom

Moderne barnsteen sieraden , verwerkt in zilver of goud , hebben zich goed op de markt gevestigd, maar oudere of antieke sieraden zijn vooral populair bij buitenlandse klanten. Hier gelden nagenoeg dezelfde kwaliteitscriteria als voor de ketens:

  • Leeftijd – Er is meer vraag naar oudere sieraden van zilver met de keurmerken 800/900/935 dan moderne sieraden
  • Hoe groter en fijner het schuren, hoe beter
  • De staat – Beschadigde sieraden of barnsteen verminderen de waarde ervan

Als u barnsteen sieraden wilt verkopen, neem dan contact met ons op. Het is voor leken vaak onmogelijk om te beoordelen of het waardevol of inferieur barnsteen is. Wij helpen u graag kosteloos en vrijblijvend verder. Door onze zakelijke relaties in China kunnen barnsteen sieraden vaak een hoge aanschafwaarde hebben. Kost-Baar handelt in uw belang en in uw voordeel!

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

12 + 7 =

antieke barnsteenjuwelen

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Amber dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS