Aankoop categorie: Amber

Amber wordt al ongeveer 6000 jaar gewaardeerd en gebruikt als edelsteen en het is ook al ongeveer 4500 jaar een lucratief handelsartikel. De zachte consistentie en kleurvariatie bieden tal van verwerkingsmogelijkheden. Barnsteen  wordt vaak gebruikt voor de productie van houtsnijwerk of als deksteen (barnsteenkamer). De barnsteenkamer is het grootste kunstwerk gemaakt van fossiele hars ter wereld. De lambrisering van de kamer zou volledig van barnsteen moeten zijn, later wordt dit kunstwerk het “achtste wereldwonder” genoemd.

De kamer is gemaakt in opdracht van koning Friedrich I van Pruisen, het ontwerp is gemaakt door Andreas Schlueter (architect en beeldhouwer). Talrijke barnsteensnijders uit Königsberg en Danzig waren bij het object betrokken. Wandbekleding en meubilair van barnsteen werden oorspronkelijk geïnstalleerd in het stadspaleis van Berlijn. In 1716 schonk de Pruisische koning Friedrich Wilhelm I de lambrisering aan de Russische tsaar Peter I, de Grote. In feite was het meer een uitwisseling van geschenken die ze deden om een ​​alliantiezegel tegen Zweden te vieren. De  amberkleurige lambrisering werd ingeruild voor soldaten.
De kamer kwam pas echt tot zijn recht in 1743. Tsarina Elisabeth liet de kamer uitbreiden onder toezicht van de Italiaanse restaurateur en zeer getalenteerde vakman Alexander Martelli, die aan het hof van de tsaar werkte, en liet deze inbouwen in het Winterpaleis in Sint-Petersburg, later in het Catharinapaleis in Tsarskoye Selo. Gedurende deze tijd werkte de Italiaanse architect Bartolomeo Francesco in dienst van het Russische hof. Gedurende deze tijd werkte de Italiaanse architect Bartolomeo Francesco in dienst van het Russische hof. Hij voegde pilasters van spiegels en verguld houtsnijwerk toe aan de kamer.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog slaagde de Sovjetregering er niet in om de wandpanelen en het interieur te verwijderen. In 1941 werden de lambrisering en het interieur door de Duitse Wehrmacht verwijderd en als oorlogsbuit meegenomen. De amberkleurige kamer werd in opdracht van de taskforce Reichsleiter Rosenberg binnen 36 uur ontmanteld en goed verpakt naar het kasteel Königsberg vervoerd. De kamer was daar op korte termijn ingericht. Er wordt aangenomen dat de barsteenkamer waarschijnlijk in vlammen opgegaan is aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, toen het kasteel van Königsberg werd verwoest. Een andere veronderstelling is dat de kamer aan boord van het schip “Karlsruhe” zou moeten zijn. Dit schip is waarschijnlijk tot zinken gebracht door Sovjetvliegtuigen.

De replica van de barnsteenkamer begon rond 1980. Uit die tijd zijn maar heel weinig foto’s bewaard gebleven, je moest genoegen nemen met een paar historische zwart-witfoto ’s als sjabloon. Met name de profielstroken en mozaïeken moesten natuurgetrouw worden gekopieerd. Dit omvangrijke werk werd genereus ondersteund door Ruhrgas AG. De zaal werd opgeleverd ter gelegenheid van het 300-jarig bestaan ​​van de stad Sint-Petersburg in 2003.

Als u barnsteensnijwerk heeft en informatie wilt over de waarde, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! De vraag naar barnsteensnijwerk is groot en kan tot hoge inkoopprijzen leiden. Wij stellen u een vrijblijvende koopofferte voor. Door onze talrijke zakelijke relaties kunnen we barnsteen aanbieden aan verschillende mogelijke klanten en u de hoogst mogelijke prijs geven. Wij werken in uw belang en naar uw tevredenheid!

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

7 + 14 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Amber dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS