Insignes

Aankoop categorie: Militaria

Het is mogelijk dat een aantal overblijfselen uit de 1e of 2e Wereldoorlog in uw handen vielen tijdens een opruiming of dat deze tussen de spullen van een dierbare lagen.  Het aanbod op het gebied van militaria is erg groot en kan door leken moeilijk op waarde geschat en geclassificeerd worden. Hier is het raadzaam om professionele hulp te zoeken. Kost-Baar.nl houdt zich bezig met de kwestie van militaria sinds de oprichting van het bedrijf door Marius Tsakonis. We hebben een aanzienlijk netwerk van handelsrelaties op dit gebied en kunnen u realistische waarden geven. Als we van plan zijn tot aankoop over te gaan, proberen we onze klanten altijd eerlijke prijzen te bieden. Schroom niet om contact met ons op te nemen over medailles, decoraties, uniformen en dergelijke militaire, persoonlijke bezittingen. Kost-Baar.nl helpt u graag discreet op het gebied van militaria. De aan- en verkoopmarkt is op dit gebied niet te versmaden. Dit resulteert vaak in verrassende waarden en interessante verhalen over de artikelen en hun voormalige eigenaren.

Wat zijn insignes?

De term insignes in verband met militaria is gemakkelijk uit te leggen. Insignes zijn alle textiele lapjes of koorden op uniformen, hoofddeksels of pistoolhandvatten. Ze lieten bijvoorbeeld het type dienst, het type dienst of de rang zien. In sommige gevallen werden decoraties zelfs illegaal vervaardigd als textielontwerpen door fabrikanten. Het dragen van deze textiele insignes was alleen toegestaan ​​voor de Luftwaffe, omdat de piloten met hun metalen insignes in de krappe bestuurderscabine constant ergens vast dreigden te komen. De selectie van insignes is zeer divers en talrijk.
Onder de insignes allemaal op uniformen textiel toepassingen die te vinden zijn, verstaat men epauletten, schouderstukken, kraaglipjes of borstadelaars, mouwbadges, mouwbanden en hoeken. De veelheid aan variaties is hier opmerkelijk. Er waren andere Insignes voor hoofddeksels, zoals adelaars met een punt, pet-insignes, pet-knopen, pet-koorden. Op uniformen, hoofddeksels en ook blanke wapens waren vaak veel koorden, koorden of kwastjes (portepees) te vinden. Deze artikelen worden ook vaak verhandeld onder de term “Insignes”.

Hoe verkoopt u insignes bij Kost-Baar.nl?

Om insignes te verkopen of te laten taxeren, is een persoonlijke presentatie van de items noodzakelijk. Op het gebied van militaria en insignes is er ook een groot aantal vervalsingen op de markt; deze zijn uiteraard niet relevant en waardeloos voor geïnteresseerde partijen. Wij sturen dan ook geen kostbaarheden per post of iets dergelijks toe om misverstanden te voorkomen. Wij leggen u graag de waarde en authenticiteit van uw militaria-objecten uit in een persoonlijk gesprek bij ons op kantoor. We hechten bijzonder belang aan discretie en objectiviteit met betrekking tot het verhaal van uw artikelen. Omgaan met militaria en de bijbehorende geschiedenis, meestal binnen het gezin, is een gevoelige kwestie die met respect moet worden behandeld.

Wij staan ​​in Nederland op 16 locaties met een vast team van experts voor u klaar in Alblasserdam, Amsterdam, Barendrecht, Delft,  Emmeloord, Goes, Heerenveen, Hellevoetsluis, Hoorn, Middelharnis, Middelburg,  Nieuwegein, Ridderkerk, Rotterdam,  Zwolle,  Zwijndrecht en Kerkwerve (hoofdkantoor), 2 locaties in België en in vele steden in Duitsland.

Insigne verkopen

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

1 + 7 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Militaria dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Tineke de Vries
Tineke de Vries
2024-04-06
Super en ongecompliceerd. Zeer vriendelijke medewerkers en vertrouwens vol.
Pieter Dings
Pieter Dings
2024-04-03
Vriendelijk en deskundig geholpen in een tegelijkertijd gezellig en zakelijk gesprek. Wij komen nog eens terug.
Anneke van Immerzeel
Anneke van Immerzeel
2024-04-02
Als leek op het gebied van sieraden trof ik zeer betrokken doch professionele mensen aan die alle tijd namen. Min complimenten voor de manier waarop zij met mijn emoties ( die toch een rol bleken te spelen) omgingen en respecteerden. Dank hier voor.🙏❤️
Caroline Trapani
Caroline Trapani
2024-04-02
Prettige, vriendelijke en professionele houding. Eerlijke en oprechte beoordeling van de te taxeren sieraden.
Danny vdP
Danny vdP
2024-03-28
Vriendelijk en vakbekwaam. Nemen de tijd en geven goed advies.
Lucie de Bruin
Lucie de Bruin
2024-02-14
Vandaag een aantal foto's geplaatst via WhatsApp en binnen een uur kon mijnheer Tsakonis mij een schatting geven van de waarde van de sieraden. Zeer vriendelijk en weet waar hij over praat. Wij zijn zeer tevreden, ondanks dat wij niet rijk zullen worden door evt. verkoop van de sieraden 😉😀 Mijnheer Tsakonis heel erg bedankt 👍
Roos Hundscheid
Roos Hundscheid
2024-02-07
Keurige en correcte taxatie en aankoop. Meneer had heel veel kennis van zaken. Financiële afhandeling gewoon top👌 We gingen met een heel goed en tevreden gevoel naar huis!!
Tony Coens
Tony Coens
2024-01-19
Een bedrijf dat eerlijk is en goed de tijd neemt je te helpen. Daarnaast zou ik zeker een winkel bezoek adviseren. Ik stel het op prijs 🏆 mvg Tony

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS