Foto’s

Aankoop categorie: Militaria

Foto’s zijn tegenwoordig niets bijzonders. Elke mobiele telefoon heeft nu cameramodules met een hoge resolutie, waarvan sommige meerdere lenzen hebben, waarmee u altijd een momentopname kunt maken. De foto’s worden digitaal vastgelegd; dat wil zeggen, ze kunnen naar believen worden verwijderd en gedupliceerd. Fotobibliotheken bevatten vaak enkele duizenden bestanden. Het zag er in het begin heel anders uit.
De foto is een van de recente uitvindingen van onze tijd. Hoewel er op beurzen af ​​en toe een zogenaamde camera obscura aanwezig was, in het Duits een “donkere kamer”, was het nog niet mogelijk om de lichtsilhouetten permanent op een belichtingsoppervlak vast te leggen. Dat veranderde pas bij de Franse pionier Joseph Nicéphore Niépce, die in 1826 op het glorieuze idee kwam om een met asfalt gecoat blik te bevestigen in een camera obscura die een paar minuten moest worden belicht zonder te vervagen. Het eerste motief ter wereld was het “uitzicht vanuit de studie”. Op zich een vrij onspectaculair motief. Maar wat de fotoplaat of een historische originele afdruk zo waardevol maakt, is de historische betekenis ervan. De eerste foto in de geschiedenis van de mensheid zou inderdaad erg waardevol zijn als u deze bezat en meebracht naar onze waardering bij Kost-Baar. Maar er zijn natuurlijk ook foto’s van na 1826 die een objectieve marktwaarde hebben. We zullen u straks uitleggen wat u hier precies mee kunt doen.
De triomf van de fotografie begon. Waar voorheen alleen de welgestelde adel en geestelijkheid het zich konden veroorloven zich te laten vereeuwigen in portretschilderijen voor nageslacht of levende onderwerpen, zag het er toen totaal anders uit. Maar het was nu ook mogelijk om historisch belangrijke gebeurtenissen vast te leggen – ook al was de realiteit vaak schaarser dan bij “verbeterde” producties met penseel en verf. Maar nu is het ook voor de bredere burgerij betaalbaar geworden om het hele gezin hiërarchisch te laten fotograferen door een lokale fotograaf, in de eigen salon of in de studio. U kent familiefotografie van uw eigen voorouders. Naarmate camera’s steeds compacter werden, werden blijvende beelden van de werkelijkheid voor bijna alle bevolkingslagen betaalbaar. Door het kleine formaat opende dit ook de weg voor spontane fotografie.

Toen de zonen en jongere mannen uiteindelijk in het leger dienden en voor de oorlog werden opgeroepen, waren foto’s naast de uniformen vaak de enige herinneringen aan de “oude tijd” als je terugkeerde uit de oorlog als een van de levenden. Voor de kinderen en kleinkinderen was dit het centrale referentiepunt om hen levendig te vertellen over hun politieke of oorlogservaringen.
Als u zich nu afvraagt ​​wat de waarde van uw foto’s is, dan bent u bij Kost-Baar aan het juiste adres. Zoals bij alles, is het echter belangrijk om het kaf van het koren te scheiden. Wanneer hebben objecten een waarde? Ten eerste als ze zeldzaam zijn. Maar dat alleen is niet genoeg! Ze moeten ook gewild zijn in de markt.
Alle foto’s met fragmenten uit ontroerende gebeurtenissen of belangrijke persoonlijkheden zijn meestal waardevol. Als u een foto hebt van uw oudoom, waarop hij als commandant bovenop een tankkoepel zit, dan heeft het fotografische beeld waarde omdat het ons getuigenis geeft van een turbulente gebeurtenis: de oorlog​. Als uw grootmoeder in een kleinere gemeenschap woonde waar “Der Führer” Adolf Hitler op bezoek kwam en hij werd gefotografeerd om mensen te begroeten, dan is zo’n originele foto ook waardevol. Natuurlijk hoeven niet alle foto’s waardevolle foto’s uit oorlogen te zijn, maar foto’s van grootschalige evenementen hebben vaak op zichzelf waarde. Hetzelfde geldt voor foto’s van belangrijke persoonlijkheden. Dit zijn allerlei soorten foto’s, hetzij in portretten of als momentopnames, van mensen die in die tijd een blijvende impact hadden op de geschiedenis van de samenleving. Deze kunnen heel goed buiten oorlogstijd zijn gemaakt. Uw eigen foto van Konrad Adenauer als vader van de Bondsrepubliek is mogelijk ook gewild.

Bij Kost-Baar zorgen we ervoor dat we niet alleen de leeftijd van uw foto vasstellen, maar deze ook plaatsen in termen de context van hedendaagse geschiedenis. Bovendien hebben we toegang tot een internationale markt voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het kopen van dergelijke historische documenten. Met name voormalige tegenstanders van het Nazi-Duitsland zijn het meest geïnteresseerd in de Duitse (oorlogs)geschiedenis. Tijdens de taxatie ter plaatse kunnen wij u in bijna realtime informatie geven over een mogelijke prijs. Dus als uw foto voldoet aan de twee criteria van zeldzaamheid EN vraag, ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte voor de aankoop van onze kant.
Aangezien we in het begin spraken over de digitaliteit van foto’s: Als u alleen foto’s hebt en geen andere items die u wilt dat wij waarderen, zoals kunst of sieraden, dan kunt u ook contact met ons opnemen via WhatsApp en uwfoto’s naar ons verzenden, mits deze van hoge resolutie en goede belichting zijn. Als alternatief kijken we uit naar uw telefoontje en natuurlijk vooral naar uw bezoek ter plaatse.

Foto's militaria

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

11 + 3 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Militaria dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS