Insignes

Aankoop categorie: Militaria

Het is mogelijk dat een aantal overblijfselen uit de 1e of 2e Wereldoorlog in uw handen vielen tijdens een opruiming of dat deze tussen de spullen van een dierbare lagen.  Het aanbod op het gebied van militaria is erg groot en kan door leken moeilijk op waarde geschat en geclassificeerd worden. Hier is het raadzaam om professionele hulp te zoeken. Kost-Baar.nl houdt zich bezig met de kwestie van militaria sinds de oprichting van het bedrijf door Marius Tsakonis. We hebben een aanzienlijk netwerk van handelsrelaties op dit gebied en kunnen u realistische waarden geven. Als we van plan zijn tot aankoop over te gaan, proberen we onze klanten altijd eerlijke prijzen te bieden. Schroom niet om contact met ons op te nemen over medailles, decoraties, uniformen en dergelijke militaire, persoonlijke bezittingen. Kost-Baar.nl helpt u graag discreet op het gebied van militaria. De aan- en verkoopmarkt is op dit gebied niet te versmaden. Dit resulteert vaak in verrassende waarden en interessante verhalen over de artikelen en hun voormalige eigenaren.

Wat zijn insignes?

De term insignes in verband met militaria is gemakkelijk uit te leggen. Insignes zijn alle textiele lapjes of koorden op uniformen, hoofddeksels of pistoolhandvatten. Ze lieten bijvoorbeeld het type dienst, het type dienst of de rang zien. In sommige gevallen werden decoraties zelfs illegaal vervaardigd als textielontwerpen door fabrikanten. Het dragen van deze textiele insignes was alleen toegestaan ​​voor de Luftwaffe, omdat de piloten met hun metalen insignes in de krappe bestuurderscabine constant ergens vast dreigden te komen. De selectie van insignes is zeer divers en talrijk.
Onder de insignes allemaal op uniformen textiel toepassingen die te vinden zijn, verstaat men epauletten, schouderstukken, kraaglipjes of borstadelaars, mouwbadges, mouwbanden en hoeken. De veelheid aan variaties is hier opmerkelijk. Er waren andere Insignes voor hoofddeksels, zoals adelaars met een punt, pet-insignes, pet-knopen, pet-koorden. Op uniformen, hoofddeksels en ook blanke wapens waren vaak veel koorden, koorden of kwastjes (portepees) te vinden. Deze artikelen worden ook vaak verhandeld onder de term “Insignes”.

Hoe verkoopt u insignes bij Kost-Baar.nl?

Om insignes te verkopen of te laten taxeren, is een persoonlijke presentatie van de items noodzakelijk. Op het gebied van militaria en insignes is er ook een groot aantal vervalsingen op de markt; deze zijn uiteraard niet relevant en waardeloos voor geïnteresseerde partijen. Wij sturen dan ook geen kostbaarheden per post of iets dergelijks toe om misverstanden te voorkomen. Wij leggen u graag de waarde en authenticiteit van uw militaria-objecten uit in een persoonlijk gesprek bij ons op kantoor. We hechten bijzonder belang aan discretie en objectiviteit met betrekking tot het verhaal van uw artikelen. Omgaan met militaria en de bijbehorende geschiedenis, meestal binnen het gezin, is een gevoelige kwestie die met respect moet worden behandeld.

Wij staan ​​in Nederland op 16 locaties met een vast team van experts voor u klaar in Alblasserdam, Amsterdam, Barendrecht, Delft,  Emmeloord, Goes, Heerenveen, Hellevoetsluis, Hoorn, Middelharnis, Middelburg,  Nieuwegein, Ridderkerk, Rotterdam,  Zwolle,  Zwijndrecht en Kerkwerve (hoofdkantoor), 2 locaties in België en in vele steden in Duitsland.

Insigne verkopen

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

2 + 9 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Militaria dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS