Insignes

Het is mogelijk dat een aantal overblijfselen uit de 1e of 2e Wereldoorlog in uw handen vielen tijdens een opruiming of dat deze tussen de spullen van een dierbare lagen.  Het aanbod op het gebied van militaria is erg groot en kan door leken moeilijk op waarde geschat en geclassificeerd worden. Hier is het raadzaam om professionele hulp te zoeken. Kost-Baar.nl houdt zich bezig met de kwestie van militaria sinds de oprichting van het bedrijf door Marius Tsakonis. We hebben een aanzienlijk netwerk van handelsrelaties op dit gebied en kunnen u realistische waarden geven. Als we van plan zijn tot aankoop over te gaan, proberen we onze klanten altijd eerlijke prijzen te bieden. Schroom niet om contact met ons op te nemen over medailles, decoraties, uniformen en dergelijke militaire, persoonlijke bezittingen. Kost-Baar.nl helpt u graag discreet op het gebied van militaria. De aan- en verkoopmarkt is op dit gebied niet te versmaden. Dit resulteert vaak in verrassende waarden en interessante verhalen over de artikelen en hun voormalige eigenaren.

Insignes op een uniform van de Kriegsmarine

Wat zijn insignes?

De term insignes in verband met militaria is gemakkelijk uit te leggen. Insignes zijn alle textiele lapjes of koorden op uniformen, hoofddeksels of pistoolhandvatten. Ze lieten bijvoorbeeld het type dienst, het type dienst of de rang zien. In sommige gevallen werden decoraties zelfs illegaal vervaardigd als textielontwerpen door fabrikanten. Het dragen van deze textiele insignes was alleen toegestaan ​​voor de Luftwaffe, omdat de piloten met hun metalen insignes in de krappe bestuurderscabine constant ergens vast dreigden te komen. De selectie van insignes is zeer divers en talrijk.
Onder de insignes allemaal op uniformen textiel toepassingen die te vinden zijn, verstaat men epauletten, schouderstukken, kraaglipjes of borstadelaars, mouwbadges, mouwbanden en hoeken. De veelheid aan variaties is hier opmerkelijk. Er waren andere Insignes voor hoofddeksels, zoals adelaars met een punt, pet-insignes, pet-knopen, pet-koorden. Op uniformen, hoofddeksels en ook blanke wapens waren vaak veel koorden, koorden of kwastjes (portepees) te vinden. Deze artikelen worden ook vaak verhandeld onder de term “Insignes”.

Hoe verkoopt u insignes bij Kost-Baar.nl?

Om insignes te verkopen of te laten taxeren, is een persoonlijke presentatie van de items noodzakelijk. Op het gebied van militaria en insignes is er ook een groot aantal vervalsingen op de markt; deze zijn uiteraard niet relevant en waardeloos voor geïnteresseerde partijen. Wij sturen dan ook geen kostbaarheden per post of iets dergelijks toe om misverstanden te voorkomen. Wij leggen u graag de waarde en authenticiteit van uw militaria-objecten uit in een persoonlijk gesprek bij ons op kantoor. We hechten bijzonder belang aan discretie en objectiviteit met betrekking tot het verhaal van uw artikelen. Omgaan met militaria en de bijbehorende geschiedenis, meestal binnen het gezin, is een gevoelige kwestie die met respect moet worden behandeld.

Wij staan ​​in Nederland op 16 locaties met een vast team van experts voor u klaar in Alblasserdam, Amsterdam, Barendrecht, Delft,  Emmeloord, Goes, Heerenveen, Hellevoetsluis, Hoorn, Middelharnis, Middelburg,  Nieuwegein, Ridderkerk, Rotterdam,  Zwolle,  Zwijndrecht en Kerkwerve (hoofdkantoor), 2 locaties in België en in vele steden in Duitsland.

Meer informatie over hoe u contact met ons kunt opnemen, vindt u onder het menu-item: Contact