Steekwapens

Aankoop categorie: Militaria

U vraagt zich misschien af ​​waar je vandaag nog steeds Steekwapens kunt krijgen ? Misschien bent u hier omdat u thuis een of meer scherpe wapens hebt en u zich altijd hebt afgevraagd waar ze vandaan komen, hoe oud ze zijn en welke objectieve waarde ze vandaag de dag nog hebben. Of u hebt al de vaste intentie om je Steekwapens te verkopen. Dan bent u bij Kost-Baar.nl aan het juiste adres! We hebben de nodige know-how, staan ​​in nauw contact met nationale en internationale experts en kunnen tijdens uw bezoek in bijna realtime contact met hen opnemen. Voordat we dit doen, willen we u zelf basiskennis bijbrengen, waardoor u de eerste aanwijzingen krijgt voor een vage beoordeling. Tegen marktwaarde krijgt u van ons ook een koopaanbieding.

Steekwapens zijn een van de oudste soorten wapens in de menselijke geschiedenis. Nadat onze voorouders in het stenen tijdperk vaak bewapend waren met speren en niet-metalen snijwapens (zoals knuppels van hout), opende de ontdekking van metaalbewerking ongeveer 6000 jaar geleden geheel nieuwe mogelijkheden. Het was nu mogelijk om metaalertsen uit de rotsmassa in de eerste hoogovens te smelten en als vloeibaar metaal te gieten. Nadat je deze stukken metaal hebt geslepen, zijn de messen met dodelijke precisie gemaakt – in de ware zin van het woord. Het militaire voordeel werd snel erkend en dus bleven nauwkeurig Steekwapens een dure aangelegenheid, maar niet ongebruikelijk.
Door de eeuwen heen is er een grote verscheidenheid aan Steekwapens gemaakt. Hierbij moet een fundamenteel onderscheid worden gemaakt:

– gesneden messen (sabel, zwaard)

– doorborende messen (dolk, mes)

– Polearms (hellebaard)

– Jachtwapens voor het doden van wild (jachtmes)

– Wapens (ochtendster, club, strijdknots)

Met de ontdekking van het buskruit en het toenemende gebruik van afstandswapens werden Steekwapens steeds oninteressanter en behielden ze vaak alleen een symbolische betekenis. Maar met name hooggeplaatste rangen zoals generaals hadden nog Steekwapens als uitdrukking van hun macht en scherpzinnigheid. Tegenwoordig kunnen ze, afhankelijk van de betekenis van hun vorige eigenaar, van grote waarde zijn. Zelfs relatief jonge wapens met scherpe randen uit bijvoorbeeld het nationaal-socialistische tijdperk kunnen zeer gewild zijn en kunnen verbazingwekkende bedragen opleveren bij het verkopen. Een van onze onderzochte wapens met scherpe randen was de persoonlijke dolk van de “Führer van de SA”, Ernst Röhm.

Dergelijke zeldzaamheden in combinatie met een grote vraag lokken altijd vervalsers die dure items imiteren en deze als originelen verkopen. Dergelijke replica’s zijn vaak van weinig waarde omdat ze historisch niet authentiek zijn en vaak zelfs in Azië in massa worden geproduceerd. In het volgende willen we kort de eerste aanwijzingen uitleggen die kunnen worden gebruikt om replica’s te identificeren. Als het materiaal, zoals het leer op het handvat of het metaal, er verrassend “fris” uitziet, kan dit natuurlijk spreken voor een goed bewaard gebleven wapen. Het is niet ongebruikelijk dat dit simpelweg de jonge leeftijd van dit wapen aangeeft. Als er naden aanwezig zijn op het wapen, bedenk dan dat deze productieprocessen, afhankelijk van het tijdperk van het wapen, helemaal niet beschikbaar waren. Dit zijn twee belangrijke aanwijzingen om u te helpen het kaf van het koren te scheiden. Dit zijn echter slechts een vuistregel voor een eerste aanwijzing. U krijgt van ons de professionele classificatie en waardering. Als uw wapen een objectieve marktwaarde heeft, bieden wij u ook de niet-bindende mogelijkheid om uw objecten te verkopen.

Maar voordat u zich afvraagt ​​hoe u uw lange zwaard, sabel of iets dergelijks moet meenemen naar een van onze waarderingplaatsen of kantoren, maakt u zich dan geen zorgen! U kunt te allen tijde contact met ons opnemen. Bel ons gewoon op ons ondernemingsnummer: 0171 8121311 . Daar kunt u ons een eerste indruk geven van uw potentiële schatten en ons, na het telefoongesprek, goed belichte foto’s sturen via WhatsApp, Telegram of SMS met zowel het geheel als foto’s waar de details van het wapen duidelijk naar buiten komen.

Dus als u thuis Steekwapens hebt die u zou willen waarderen of verkopen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Het transport naar onze waardering zal in ieder geval lukken. Bijzonder omvangrijke wapens kunnen bijvoorbeeld in een dikke deken worden gewikkeld en in de kofferbak worden vervoerd.

steekwapens

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

14 + 9 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Militaria dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS