Steekwapens

 

U vraagt zich misschien af ​​waar je vandaag nog steeds Steekwapens kunt krijgen ? Misschien bent u hier omdat u thuis een of meer scherpe wapens hebt en u zich altijd hebt afgevraagd waar ze vandaan komen, hoe oud ze zijn en welke objectieve waarde ze vandaag de dag nog hebben. Of u hebt al de vaste intentie om je Steekwapens te verkopen. Dan bent u bij Kost-Baar.nl aan het juiste adres! We hebben de nodige know-how, staan ​​in nauw contact met nationale en internationale experts en kunnen tijdens uw bezoek in bijna realtime contact met hen opnemen. Voordat we dit doen, willen we u zelf basiskennis bijbrengen, waardoor u de eerste aanwijzingen krijgt voor een vage beoordeling. Tegen marktwaarde krijgt u van ons ook een koopaanbieding.

 

Dolk, officier d. luchtmacht

Steekwapens zijn een van de oudste soorten wapens in de menselijke geschiedenis. Nadat onze voorouders in het stenen tijdperk vaak bewapend waren met speren en niet-metalen snijwapens (zoals knuppels van hout), opende de ontdekking van metaalbewerking ongeveer 6000 jaar geleden geheel nieuwe mogelijkheden. Het was nu mogelijk om metaalertsen uit de rotsmassa in de eerste hoogovens te smelten en als vloeibaar metaal te gieten. Nadat je deze stukken metaal hebt geslepen, zijn de messen met dodelijke precisie gemaakt – in de ware zin van het woord. Het militaire voordeel werd snel erkend en dus bleven nauwkeurig Steekwapens een dure aangelegenheid, maar niet ongebruikelijk.
Door de eeuwen heen is er een grote verscheidenheid aan Steekwapens gemaakt. Hierbij moet een fundamenteel onderscheid worden gemaakt:

 

 

 

– gesneden messen (sabel, zwaard)

– doorborende messen (dolk, mes)

– Polearms (hellebaard)

– Jachtwapens voor het doden van wild (jachtmes)

– Wapens (ochtendster, club, strijdknots)

Met de ontdekking van het buskruit en het toenemende gebruik van afstandswapens werden Steekwapens steeds oninteressanter en behielden ze vaak alleen een symbolische betekenis. Maar met name hooggeplaatste rangen zoals generaals hadden nog Steekwapens als uitdrukking van hun macht en scherpzinnigheid. Tegenwoordig kunnen ze, afhankelijk van de betekenis van hun vorige eigenaar, van grote waarde zijn. Zelfs relatief jonge wapens met scherpe randen uit bijvoorbeeld het nationaal-socialistische tijdperk kunnen zeer gewild zijn en kunnen verbazingwekkende bedragen opleveren bij het verkopen. Een van onze onderzochte wapens met scherpe randen was de persoonlijke dolk van de “Führer van de SA”, Ernst Röhm.

Dolk van een bloedmedaille winnaar met documentatiebewijs uit krantenartikelen

Dergelijke zeldzaamheden in combinatie met een grote vraag lokken altijd vervalsers die dure items imiteren en deze als originelen verkopen. Dergelijke replica’s zijn vaak van weinig waarde omdat ze historisch niet authentiek zijn en vaak zelfs in Azië in massa worden geproduceerd. In het volgende willen we kort de eerste aanwijzingen uitleggen die kunnen worden gebruikt om replica’s te identificeren. Als het materiaal, zoals het leer op het handvat of het metaal, er verrassend “fris” uitziet, kan dit natuurlijk spreken voor een goed bewaard gebleven wapen. Het is niet ongebruikelijk dat dit simpelweg de jonge leeftijd van dit wapen aangeeft. Als er naden aanwezig zijn op het wapen, bedenk dan dat deze productieprocessen, afhankelijk van het tijdperk van het wapen, helemaal niet beschikbaar waren. Dit zijn twee belangrijke aanwijzingen om u te helpen het kaf van het koren te scheiden. Dit zijn echter slechts een vuistregel voor een eerste aanwijzing. U krijgt van ons de professionele classificatie en waardering. Als uw wapen een objectieve marktwaarde heeft, bieden wij u ook de niet-bindende mogelijkheid om uw objecten te verkopen.

 

 

Luftwaffe officiersdolk, inscriptie: “Per Aspera ad Astra”

Maar voordat u zich afvraagt ​​hoe u uw lange zwaard, sabel of iets dergelijks moet meenemen naar een van onze waarderingplaatsen of kantoren, maakt u zich dan geen zorgen! U kunt te allen tijde contact met ons opnemen. Bel ons gewoon op ons ondernemingsnummer: 0171 8121311 . Daar kunt u ons een eerste indruk geven van uw potentiële schatten en ons, na het telefoongesprek, goed belichte foto’s sturen via WhatsApp, Telegram of SMS met zowel het geheel als foto’s waar de details van het wapen duidelijk naar buiten komen.

Dus als u thuis Steekwapens hebt die u zou willen waarderen of verkopen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Het transport naar onze waardering zal in ieder geval lukken. Bijzonder omvangrijke wapens kunnen bijvoorbeeld in een dikke deken worden gewikkeld en in de kofferbak worden vervoerd.