Saffier sieraden

Aankoop categorie: Sieraden

Wilt u saffier sieraden verkopen?

Misschien heeft u een keer een saffier sieraad gekregen en is het niet uw smaak of past het sieraad gewoon niet bij u en wilt u daarom uw sieraad verkopen. Lees dan meer over de waarde en de haalbare aankoopprijs van uw stukken bij Kost-Baar. Wij helpen u kosteloos en vrijblijvend met het classificeren van uw saffier sieraden.

Waar moet op gelet worden bij sieraden met saffier?

Tegenwoordig zijn saffieren sieraden in veel verschillende ontwerpen op de sieradenmarkt te vinden, dus er is specialistische kennis nodig om onderscheid te maken tussen waardevol en inferieur. Vaak worden alleen kleine saffieren verwerkt in sieraden, die ook zeer donker van kleur zijn. Dergelijke saffieren bestaan in ruwe hoeveelheden en zijn daarom niet van grote waarde. Een saffier moet “korenbloemblauw” zijn; een wat ongebruikelijke, maar toch heel toepasselijke naam. Het moet duidelijk en intens blauw zijn, niet zwartblauw, lichtblauw en ook niet turkooisblauw. Hoe minder insluitsels de saffier heeft, des te beter voor de aan- en verkoopmarkt. Een ander criterium voor de waarde van de saffier sieraden is de afwerking. Als het gaat om sieraden die met de hand zijn gemaakt, worden hier meestal saffieren van hogere kwaliteit gebruikt, zoals bij machinaal vervaardigde sieraden. Dan is er het type edelmetaal. In het geval van zilver, goud, platina moeten hier verschillen in de waardering worden overwogen en gemaakt! Antieke juwelen met saffieren zijn momenteel meer in trek dan moderne juwelen.

Leer meer over de waarden van uw saffieren sieraden in een persoonlijk gesprek met onze experts. Iedereen kent waarschijnlijk de verlovingsring van prinses Diana. In het midden bevond zich een 12-karaats ovaalgeslepen Ceylon-saffier, omlijst door 14 diamanten. De aankoopprijs was destijds £ 28.000 (momenteel het equivalent van ongeveer € 31.500). Vandaag wordt de waarde geschat op  108.100. De ring was geenszins op maat gemaakt. Diana koos op haar bescheiden manier gewoon de ring die ze het mooist vond uit het assortiment van de hofjuwelier. De ring is nu eigendom van Prince Williams vrouw Kate. Het ontwerp van de saffierring is tot op de dag van vandaag een bestseller. Of het nu in warenhuizen, online winkels of lokale juweliers is, overal en in alle prijsklassen vindt men ringen of complete sieradensets met dit ontwerp.

 Wat is belangrijk bij het beoordelen of kopen van saffier sieraden?

Voor het verkopen of laten taxeren van saffieren sieraden kunt u ons bezoeken tijdens onze kantooruren in ons kantoor of tijdens onze campagnedagen. De presentatie van de sieraden is essentieel voor een waardering of voor een verkoop, daarom zien we af van het kopen van waardevolle voorwerpen door ze per post of andere verzendserviceproviders te versturen of ontvangen. Het heeft voor ons de hoogste prioriteit dat u direct bij alle tests aanwezig bent. Om  hoge prijzen voor uw  saffier sieraden te kunnen realiseren, is de gegarandeerde authenticiteit van de saffier een voorwaarde, daarom vragen wij u om bewijs te leveren 
om natuurlijkheid, kleur, afkomst en eventueel gewicht mee te nemen. Als deze niet beschikbaar zijn, kunnen we u adressen geven om de relevante informatie te verkrijgen.

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

7 + 1 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Sieraden dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Tineke de Vries
Tineke de Vries
2024-04-06
Super en ongecompliceerd. Zeer vriendelijke medewerkers en vertrouwens vol.
Pieter Dings
Pieter Dings
2024-04-03
Vriendelijk en deskundig geholpen in een tegelijkertijd gezellig en zakelijk gesprek. Wij komen nog eens terug.
Anneke van Immerzeel
Anneke van Immerzeel
2024-04-02
Als leek op het gebied van sieraden trof ik zeer betrokken doch professionele mensen aan die alle tijd namen. Min complimenten voor de manier waarop zij met mijn emoties ( die toch een rol bleken te spelen) omgingen en respecteerden. Dank hier voor.🙏❤️
Caroline Trapani
Caroline Trapani
2024-04-02
Prettige, vriendelijke en professionele houding. Eerlijke en oprechte beoordeling van de te taxeren sieraden.
Danny vdP
Danny vdP
2024-03-28
Vriendelijk en vakbekwaam. Nemen de tijd en geven goed advies.
Lucie de Bruin
Lucie de Bruin
2024-02-14
Vandaag een aantal foto's geplaatst via WhatsApp en binnen een uur kon mijnheer Tsakonis mij een schatting geven van de waarde van de sieraden. Zeer vriendelijk en weet waar hij over praat. Wij zijn zeer tevreden, ondanks dat wij niet rijk zullen worden door evt. verkoop van de sieraden 😉😀 Mijnheer Tsakonis heel erg bedankt 👍
Roos Hundscheid
Roos Hundscheid
2024-02-07
Keurige en correcte taxatie en aankoop. Meneer had heel veel kennis van zaken. Financiële afhandeling gewoon top👌 We gingen met een heel goed en tevreden gevoel naar huis!!
Tony Coens
Tony Coens
2024-01-19
Een bedrijf dat eerlijk is en goed de tijd neemt je te helpen. Daarnaast zou ik zeker een winkel bezoek adviseren. Ik stel het op prijs 🏆 mvg Tony

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS