Fahrner sieraden

Heeft u sieraden van Theodor Fahrner Manufactory die u graag wilt verkopen?
Kost-Baar heeft een lange bedrijfsgeschiedenis en streeft sinds 1926 voortdurend naar uitbreiding van handelsrelaties. Eigenaar Marius Tsakonis en zijn team helpen u graag met het taxeren van Fahrner-sieraden en bieden u, als u van plan bent te verkopen, een niet-bindend aankoopbod. Dankzij internationale contacten en afzetmarkten zijn wij in staat u de hoogste prijzen te bieden. Integriteit en competentie staan ​​bij ons hoog in het vaandel, zodat we een wederzijds vertrouwen kunnen opbouwen met onze klanten. Het onderzoek en het wegen van de meegebrachte voorwerpen met u samen is belangrijk voor ons, zodat u op elk moment vragen kunt stellen en wij deze direct kunnen beantwoorden. Voor een waardering of een verkoop kunt u langskomen op ons kantoor of u kunt ter plaatse een afspraak maken voor een huisbezoek. Een verkoop is altijd persoonlijk bij ons en in plaats daarvan met legimatie (op vertoon van ID-kaarten aan het personeel of rijbewijs). Bij verkoop krijgt u het aankoopbedrag direct contant uitbetaald of, indien u dat wenst, kan de betaling via bankoverschrijving worden voldaan.

Typische zilveren armband van Fahrner

Theodor Fahrner werd in 1859 in Pforzheim geboren. Als tiener begon hij een opleiding tot staalgraveur en ontving zijn artistieke opleiding aan de School of Applied Arts in Pforzheim. De vader van Theodor Fahrner stierf in 1883 en hij nam zijn sieradenatelier over. Tegen het einde van de 19e eeuw had Fahrner al verschillende patenten geregistreerd. Ten slotte startte hij een samenwerking met de lettertype- en sieradenontwerper van de Art Nouveau-stijl, Max Joseph Gradl. Gradl creëerde de ontwerpen, Fahrner maakte de sieraden. Op de Wereldtentoonstelling van Parijs in 1900 ontving Fahrner een zilveren medaille en stond hij dus alom bekend om zijn Jugendstil-sieraden. De sieraden van Fahrner worden gekenmerkt door het gebruik van zilver, soms in vergulde varianten. De sieradencreaties waren vaak bezet met marcasieten en springen nog steeds in het oog met hun uitgebreide filigraanwerk. De invloed van Max Joseph Gradl en andere kunstenaars is vaak terug te zien in verschillende sieraden; ze verschillen enigszins van de originele creaties van Fahrner. Na zijn dood in 1919 werd de fabriek Theodor Fahrner gekocht door de juwelier Gustav Braendle. Fahrner was een pionier op het gebied van Art Nouveau-sieraden en het ontwerp is nog steeds erg in trek bij sieradenliefhebbers.

Kost-Baar helpt u graag bij het beoordelen van uw Fahrner-sieraden en geeft u een vrijblijvend aankoopbedrag. Neem contact met ons op!

Meer informatie vindt u onder het menupunt: Contact