Fahrner sieraden

Aankoop categorie: Sieraden

Heeft u sieraden van Theodor Fahrner Manufactory die u graag wilt verkopen?

Kost-Baar heeft een lange bedrijfsgeschiedenis en streeft sinds 1926 voortdurend naar uitbreiding van handelsrelaties. Eigenaar Marius Tsakonis en zijn team helpen u graag met het taxeren van Fahrner-sieraden en bieden u, als u van plan bent te verkopen, een niet-bindend aankoopbod. Dankzij internationale contacten en afzetmarkten zijn wij in staat u de hoogste prijzen te bieden. Integriteit en competentie staan ​​bij ons hoog in het vaandel, zodat we een wederzijds vertrouwen kunnen opbouwen met onze klanten. Het onderzoek en het wegen van de meegebrachte voorwerpen met u samen is belangrijk voor ons, zodat u op elk moment vragen kunt stellen en wij deze direct kunnen beantwoorden. Voor een waardering of een verkoop kunt u langskomen op ons kantoor of u kunt ter plaatse een afspraak maken voor een huisbezoek. Sieraden verkopen is altijd persoonlijk bij ons en met legimatie (op vertoon van ID-kaarten aan het personeel of rijbewijs). Bij verkoop krijgt u het aankoopbedrag direct contant uitbetaald of, indien u dat wenst, kan de betaling via bankoverschrijving worden voldaan.

Theodor Fahrner werd in 1859 in Pforzheim geboren. Als tiener begon hij een opleiding tot staalgraveur en ontving zijn artistieke opleiding aan de School of Applied Arts in Pforzheim. De vader van Theodor Fahrner stierf in 1883 en hij nam zijn sieradenatelier over. Tegen het einde van de 19e eeuw had Fahrner al verschillende patenten geregistreerd. Ten slotte startte hij een samenwerking met de lettertype- en sieradenontwerper van de Art Nouveau-stijl, Max Joseph Gradl. Gradl creëerde de ontwerpen, Fahrner maakte de sieraden. Op de Wereldtentoonstelling van Parijs in 1900 ontving Fahrner een zilveren medaille en stond hij dus alom bekend om zijn Jugendstil-sieraden. De sieraden van Fahrner worden gekenmerkt door het gebruik van zilver, soms in vergulde varianten. De sieradencreaties waren vaak bezet met marcasieten en springen nog steeds in het oog met hun uitgebreide filigraanwerk. De invloed van Max Joseph Gradl en andere kunstenaars is vaak terug te zien in verschillende sieraden; ze verschillen enigszins van de originele creaties van Fahrner. Na zijn dood in 1919 werd de fabriek Theodor Fahrner gekocht door de juwelier Gustav Braendle. Fahrner was een pionier op het gebied van Art Nouveau-sieraden en het ontwerp is nog steeds erg in trek bij sieradenliefhebbers.

Kost-Baar helpt u graag bij het beoordelen van uw Fahrner-sieraden en geeft u een vrijblijvend aankoopbedrag. Neem contact met ons op!

Fahrner sieraden

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

10 + 2 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Sieraden dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Tineke de Vries
Tineke de Vries
2024-04-06
Super en ongecompliceerd. Zeer vriendelijke medewerkers en vertrouwens vol.
Pieter Dings
Pieter Dings
2024-04-03
Vriendelijk en deskundig geholpen in een tegelijkertijd gezellig en zakelijk gesprek. Wij komen nog eens terug.
Anneke van Immerzeel
Anneke van Immerzeel
2024-04-02
Als leek op het gebied van sieraden trof ik zeer betrokken doch professionele mensen aan die alle tijd namen. Min complimenten voor de manier waarop zij met mijn emoties ( die toch een rol bleken te spelen) omgingen en respecteerden. Dank hier voor.🙏❤️
Caroline Trapani
Caroline Trapani
2024-04-02
Prettige, vriendelijke en professionele houding. Eerlijke en oprechte beoordeling van de te taxeren sieraden.
Danny vdP
Danny vdP
2024-03-28
Vriendelijk en vakbekwaam. Nemen de tijd en geven goed advies.
Lucie de Bruin
Lucie de Bruin
2024-02-14
Vandaag een aantal foto's geplaatst via WhatsApp en binnen een uur kon mijnheer Tsakonis mij een schatting geven van de waarde van de sieraden. Zeer vriendelijk en weet waar hij over praat. Wij zijn zeer tevreden, ondanks dat wij niet rijk zullen worden door evt. verkoop van de sieraden 😉😀 Mijnheer Tsakonis heel erg bedankt 👍
Roos Hundscheid
Roos Hundscheid
2024-02-07
Keurige en correcte taxatie en aankoop. Meneer had heel veel kennis van zaken. Financiële afhandeling gewoon top👌 We gingen met een heel goed en tevreden gevoel naar huis!!
Tony Coens
Tony Coens
2024-01-19
Een bedrijf dat eerlijk is en goed de tijd neemt je te helpen. Daarnaast zou ik zeker een winkel bezoek adviseren. Ik stel het op prijs 🏆 mvg Tony

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS