Cartier sieraden

Aankoop categorie: Sieraden

Heeft u Cartier- sieraden?

Bezit u sieraden die u wilt laten taxeren of wilt u sieraden verkopen? Het Kost-Baar team en eigenaar Marius Tsakonis helpen u graag verder. Neem contact met ons op en laat u kosteloos en vrijblijvend adviseren. Designer sieraden zijn altijd populair geweest bij trendbewuste vrouwen en mannen. Dankzij internationale contacten hebben we wereldwijde verkoopkansen en helpen we u om maximale prijzen te realiseren.

Louis-Francois Cartier nam de juwelierszaak in Parijs over, waar hij stage liep en het succesverhaal zijn beloop kreeg. Aanvankelijk specialiseerde de juwelier zich in kostbare stenen en juwelen. Hij boekte al snel succes met zijn handgemaakte sieraden en leverde zelfs aan de Franse keizerin Eugenie. Het succes van zijn bedrijf groeide gestaag en in 1859 verhuisde het bedrijf zijn bedrijfspand naar de “Boulevard des Italiens”. Een populaire winkelmijl waar hoogwaardige retailers zich al hadden gevestigd. Cartier breidde zijn assortiment uit met zelfgemaakte horloges. Nog een stap naar succes: Louis, Cartiers zoon, kwam bij het bedrijf. Hij specialiseerde zich in het uitbreiden van de productie van tassen, polsbandjes en slingerklokken. Het hoofdkantoor van de horlogefabrikant werd in 1899 verplaatst naar “Rue de la Paix 13”, zodat op de best mogelijke manier aan de eisen van welgestelde klanten kon worden voldaan. De familieleden Pierre en Jacques traden ook toe tot het familiebedrijf en openden de eerste Cartier- vestiging in Londen. Cartier werd de hofleverancier van de koninklijke familie. In 1904 werd het eerste pilotenhorloge met de naam “Cartier Santos”  met leren band ontwikkeld. Er werden contacten gelegd met Perziëmet de bedoeling om de parelhandel te starten. Vanaf 1907 ontstonden er zakelijke relaties met Rusland. In 1909 opende de eerste winkel in Amerika op Fifth Avenue in New York.
Het bedrijf ontwierp zijn sieradencollectie met het typische pantermotief, dat zelfbewuste, elegante en sensuele vrouwelijkheid belichaamde. Andere creaties volgden, zoals de “Trinity Ring” in 1918. De “Must and Tank”-productlijn, die werd gecreëerd in 1917, is legendarisch en is tot op de dag van vandaag grotendeels ongewijzigd gebleven. Jacques Cartier stierf in 1941, gevolgd door Louis Cartier een jaar later. Pierre Cartier stierf in 1964, de laatste oprichtende zoon. Het familiebedrijf werd opgesplitst in drie takken en enkele bedrijfsgebieden werden opgegeven. In 1974 fuseerden de afzonderlijke onderdelen tot de nieuwe ” Cartier  Monde”-groep . In de jaren 80 kocht Cartier geleidelijk verschillende luxefabrikanten over, zodat het in 1993 de “Vendome Luxury Group” werd. Het merk Cartier maakt sinds 1997 deel uit van de Zwitserse Richemont Group. Naast sieraden en horloges zijn er nu allerlei accessoires, zoals lederwaren, parfums, schrijfgerei, aanstekers en glazen in het assortiment. Op 30 april 2009 vierde Cartier zijn 100e verjaardag in de VS en is nog steeds een succesverhaal. Met zijn handelsmerk, de panter, wat staat voor majestueuze, elegante sieraden, heeft het label het perfecte symbool uitgekozen. Deze grote kat belichaamt een vrije, zelfverzekerde, elegante en sensuele vrouwelijkheid. Keer op keer ontwerpt Cartier zeer waardevolle individuele stukken met het pantermotief.
Cartier is tot op de dag van vandaag een zeer populaire fabrikant van luxe sieraden, horloges en accessoires. De creaties van Cartier worden beschouwd als elegante en discrete statussymbolen die niet opdringerig lijken en waar veel vraag naar is bij liefhebbers van hoogwaardige luxegoederen.

Als u sieraden, horloges of accessoires van Cartier wilt verkopen, wees dan niet bang om Kost-Baar te contacteren. Wij helpen u vrijblijvend en kosteloos met de prijsindeling van uw artikelen en leggen u uit wat er realistisch gezien bij een verkoop kan worden bereikt.

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

11 + 12 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Sieraden dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS