Jugendstil-sieraden

Aankoop categorie: Sieraden

Heeft u sieraden in uw juwelendoos en wilt u weten uit welk tijdperk deze komt? Op dit moment is er veel vraag naar Art Nouveau sieraden.  Passen deze sieraden niet bij uw karakter of smaak, dan is deze sieraden verkopen zeker interessant! Kost-Baar kan u hier voldoende informeren of het gaat om sieraden die vermoedelijk afkomstig zijn uit de Art Nouveau-periode en desgewenst een aanbieding voor een aankoop doen. Sinds 1926 heeft Kost-Baar haar handelsbetrekkingen gestaag uitgebreid en is zij in constante uitwisseling met gerenommeerde handelaars en verzamelaars van antieke stukken, dus wij kunnen u meestal meer dan materiële bieden bij de verkoop van Art Nouveau- sieraden! Lees gratis en vrijblijvend meer van ons team van experts.

De Art Nouveau vond zijn oorsprong in Frankrijk aan het einde van de 19e eeuw. Siegfried Bing opende in 1895 zijn galerie in Parijs onder de naam “Maison de l’Art Nouveau” en wilde graag nieuwe kunst tonen en verkopen. De galerie bleef het ontwerp van veel objecten beïnvloeden, zoals porselein, glas, meubels, sieraden en gebouwen. In Frankrijk heette de stijl “Art Nouveau”. Kenmerkend voor dit ontwerp waren elementen uit de flora, gebogen lijnen en ornamenten die hier domineerden. Als verdere kenmerken kan men uiteraard erotische, vrouwelijke decors of afbeeldingen van planten en vogels noemen. Sieraden werden voornamelijk gemaakt in goud en zilver en de techniek van het emailleren was erg populair. De sieraden waren kleurrijk en elegant dankzij het emailleren en het gebruik van gekleurde stenen. De zogenaamde “Art Nouveau” (Frans, nieuwe kunst) bereikte al snel Duitsland en Oostenrijk. Georg Grind publiceerde hier in 1895 het tijdschrift “Jugend”. Net als in de galerie van Siegfried Bing in Parijs presenteerde het geïllustreerde tijdschrift vernieuwende objecten van jonge kunstenaars. In 1897 werd de term “ Art Nouveau” voor het eerst gebruikt op de industriële en commerciële tentoonstelling in Leipzig.

In Duitsland was het ontwerpen van jugendstil-sieraden iets terughoudender. Sterk gekleurde ontwerpen trokken meer naar de achtergrond en de vormen werden een beetje meer geometrisch. Houtsnijwerk van hoorn of bakeliet en het gebruik van naturelkleurige materialen of stenen werd hier steeds gebruikelijker. Vaak werden zilveren sieraden gewoon in goud veranderd. Typerend voor Art Nouveau zijn edelstenen, versierde broches of kettingen, bestaande uit een speels vormgegeven middenstuk bevestigd aan een fijne ketting.

U hebt nu een kleine impressie van hoe Art Nouveau sieraden eruit zien. Niettemin is het bepalen van tijdperken in sieraden niet altijd gemakkelijk voor leken. Als u vermoedt dat u een stuk of meerdere items van Art Nouveau-design bezit, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Wij classificeren uw sieraad en als u deze wilt verkopen, krijgt u van ons een passend koopaanbod. Dankzij ons grote netwerk van handelsrelaties hebben we een breed scala aan opties, dus in plaats van speciale sieraden te reduceren tot alleen de waarde van het materiaal kunnen uw sieraden meer opleveren! We zijn in Noordrijn-Westfalen met een vast team van experts vertegenwoordigd op de volgende steden:

Alblasserdam, Amsterdam, Barendrecht, Delft, Emmeloord, Goes, Heerenveen, Hellevoetsluis, Hoorn, Middelburg, Middelharnis, Nieuwegein, Ridderkerk, Rotterdam en Zwijndrecht.

jugendstil sieraden

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

12 + 15 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Sieraden dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS