Art deco sieraden

Aankoop categorie: Sieraden

Heeft u antieke sieraden in uw sieradenkistje en wilt u weten uit welk tijdperk het komt? Wellicht zijn dit art deco sieraden waar momenteel veel vraag naar is, en hoewel het niet past bij uw stijl of smaak, is het wel degelijk interessant als het om kopen of verkopen van sieraden gaat! Kost-Baar kan u hier voldoende informeren of het gaat om sieraden die vermoedelijk uit de art deco-periode dateren en u desgewenst een aanbieding voor een aankoop doen. Sinds 1926 heeft Kost-Baar haar handelsbetrekkingen gestaag uitgebreid en is zij in voortdurende uitwisseling met serieuze dealers en verzamelaars van speciale sieraden, dus Kost-Baar kan klanten meestal meer dan de materiële waarde uitbetalen bij het kopen van art deco sieraden! Ons team van experts kan u kosteloos en vrijblijvend informeren.

De art decostijl ontwikkelde zich uit de art nouveau en omvatte vele vakgebieden, dat wil zeggen dat alle gebieden waar veel vraag naar design was, of het nu gaat om mode, meubels, architectuur, zelfs auto’s of motorfietsen, werden ontworpen in art decostijl. Het art deco-tijdperk is geclassificeerd tussen 1920 en midden 1950, met een hoogtepunt in de late jaren 20 en vroege jaren 30. De “gouden jaren twintig” bij wijze van spreken! Overigens werd de term art deco pas veel later (in 1960) bedacht voor het genoemde tijdperk.

Voor de juwelensector betekende art deco het toenemen van het gebruik van witte edelmetalen zoals zilver, witgoud, platina en ook veel diamanten. De kleur wit was in die tijd in zwang. Het ontwerp van de sieraden werd moderner, minder speels. Bij het ontwerpen van sieraden werd er gebruik gemaakt van tijdloze designelementen, zoals geometrische en kubistische motieven. Lange kettingen en oorbellen met korte kapsels voor vrouwen en rechte kleding waren populair. De ontdekking en het herstel van het graf van koning Toetanchamon was ook een grote invloed die plaatsvond vanaf 1922. De kubistische vormleer van de oude Egyptenaren en het extravagante kleurgebruik vonden hun weg naar de productie van sieraden. Het was niet langer een kwestie van diamanten als versiering gebruiken. Onyx of glazuur werd populair. Reizigers en kunstenaars van over de hele wereld brachten hun indrukken uit verre landen met zich mee naar Europa, dus werden koraal, jade en kostbare gekleurde stenen uit India gebruikt. Ze werden stijlvol geïntegreerd in de art deco-look. Het geleidelijke gebruik met geel goud werd beïnvloed door de VS. Ondanks de duidelijke, expressieve vormen van art deco kwamen in deze periode ook figuratieve motieven naar voren. Vlinders waren hier erg populair als voorbeeld, of kevers (scarabee) .

Een ringontwerp dat typerend was voor Duitsland en Oostenrijk in het art deco-tijdperk waren groenteringen. Dit zijn ringen met een grote (vaakrechthoekige) ringkop of een brede ringband. De bovenkant of het hoofd vertoont vaak bloemmotieven, verfijnd met kleurstenen, diamanten en/of parels. De meestal rechthoekige vorm moet de rand van een bloembed vertegenwoordigen. Je krijgt de indruk van een moestuin aan je vinger.
Nu heeft u een kleine impressie van hoe art deco sieraden te herkennen zijn. Toch is de opdracht voor leken niet altijd even gemakkelijk. Als u vermoedt dat u een stuk of stukken uit de art deco tijd in uw bezit heeft, neem dan gerust contact met ons op! Wij classificeren uw sieraden en als u deze wilt verkopen, krijgt u van ons een passend koopaanbod. Dankzij ons grote netwerk van handelsrelaties hebben we een breed scala aan opties in plaats van speciale sieraden te reduceren tot alleen de waarde van het materiaal!
We zijn in NRW vertegenwoordigd met een vast team van experts op 7 locaties. In Wuppertal, Iserlohn, Essen-Kettwig, Duisburg, Aken, Ratingen en Viersen. Daarnaast vinden er in veel Duitse steden actiedagen plaats, waar wij beschikbaar zijn om uw vragen te beantwoorden. 

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

11 + 11 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Sieraden dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS