Koraalsieraden verkopen

Kost-Baar

Bent u in het bezit van een unieke set koraalsieraden en wilt u deze verkopen? Of heeft u slechts één object en bent u benieuwd naar de actuele waarde? Breng dan een bezoek aan Kost-Baar. Met 16 vestigingen in Nederland zijn we altijd bij u in de buurt te vinden. Onze experts voeren graag een vrijblijvende taxatie uit, waarbij u nergens toe verplicht bent. Wilt u de koraalsieraden verkopen, dan bent u bij ons eveneens op een vertrouwde plek.

Wij hechten aan discretie en een veilige omgeving, zodat u in alle rust langs kunt komen voor een taxatie van uw koraalsieraden. Onze experts zien u graag van dienst.

Wat zijn koraalsieraden?

Koraalsieraden waren voorheen een luxe item voor de bovenklasse; ze toonden klasse en rijkdom uit, en werden dan ook vaak gedragen door met name de vrouwen. Tegenwoordig worden koraalsieraden verkocht als edelstenen en in verschillende vormen. Men spreekt bij koraal ook wel over bloedkoraal, te danken aan haar dieprode kleur. Van oorsprong is koraal afkomstig van de koraalriffen; bouwsels met daarop kalk. De vertakte kalk onderdelen noemt men bloedkoraal skeletten hebben vaak de karakteristieke rode kleur.

De kalk kan overigens naar een rode kleur óók een witte, zwarte of blauwe kleur hebben. Niettemin is het koraal in de rode kleur het meest waardevol, en wordt om die reden vaak gebruikt in edelstenen.

Koraalsieraden verkopen

Sieraden en edelstenen

Koraal zoals we dat terugvinden in sieraden en edelstenen groeit extreem langzaam. Het kan jaren duren voordat een centimeter koraal is aangegroeid. Daarnaast is koraal, zeker tegenwoordig, een stuk zeldzamer en dus waardevoller. Koraal is onder meer te vinden in kettingen, armbanden en ringen. Heeft u een item geërfd binnen uw familie en wilt u deze laten taxeren om de actuele waarde te achterhalen? Onze deskundige medewerkers nemen u graag mee in het proces van de waardebepaling, waardoor u precies kunt zien hoe de waarde wordt vastgesteld.

Waarde koraalsieraden taxeren

Hoe wordt de waarde van koraalsieraden in de praktijk vastgesteld? Net als veel andere soorten sieraden is het belangrijk dat het object, in dit geval een sieraad of edelsteen, nog een goede staat verkeerd. We noemen dit ook wel de fijnheid. Ook de ouderdom van het object kan worden afgelezen, hetgeen ook van invloed is op de waarde. Daarnaast is het uiteraard afhankelijk van de omvang van de koraalsieraden waarmee de uiteindelijke waarde wordt vastgesteld.

De taxatie van koraalsieraden vindt altijd plaats op onze vestiging. U kunt uw koraalsieraden langs komen brengen of op een veilige manier opsturen.

Meer informatie over koraal

koraalsieraden verkopen
Antieke koraaljuwelen
Koraal
Koraal sieraden
Koraal sieraden

Inkoop, verkoop en taxatie koraalsieraden

Koraalsieraden vertegenwoordigen een bijzonder grote waarde. Bent u de eigenaar van deze sieraden en wilt u graag een taxatie laten uitvoeren? Dan staan onze medewerkers voor u klaar. Ook zijn we erkend inkoper van koraalsieraden. We kopen uw object altijd in tegen actuele marktprijzen. Ook kunt u bij ons langskomen om zelf unieke koraalsieraden te kopen. Voor de verkoop, inkoop en een taxatie van koraalsieraden bent u bij Kost-Baar op de juiste plek.

Contact of vestiging bezoeken

Bezoek ons voor een vrijblijvende taxatie of kom langs voor de inkoop of verkoop van koraal.