Chronoswiss

Aankoop categorie: Horloges

Heeft u een Chronoswiss horloge? Heeft u een schatting van de huidige waarde nodig of wilt u uw horloge verkopen? Bij de aan- en verkoop kunnen hier hoge prijzen worden behaald. Voel je vrij om contact met ons op te nemen! Wij kunnen u helpen bij het verder beoordelen van uw Chronoswiss en kunnen u een bod doen op de aankoop. Sinds 1926 heeft Kost-Baar haar handelsrelaties gestaag uitgebreid en is in constante uitwisseling met gerenommeerde dealers en verzamelaars van merkhorloges. Gebruik dit in uw voordeel voor uw gratis expertise of voor een vrijblijvende koopofferte. Wij kopen en verkopen in het belang van onze klanten, daar staat Kost-Baar voor met zijn naam!

De kroniek van de Chronoswiss Manufactory begon in de jaren tachtig. Het tijdperk van het kwarts uurwerk en de daaruit voortvloeiende terugval in de verkoop van mechanische uurwerken waren nog niet voorbij, toen Gerd-Rüdiger Lang besloot om Chronoswiss in München op te richten. Gerd Rüdiger Lang is een geschoolde horlogemaker en had al ervaring opgedaan bij fabrikanten als Heuer en Breitling. Ondanks de kwartscrisis was Gerd-Rüdiger Lang overtuigd van mechanische uurwerken en bleef hij zich toeleggen op het vervaardigen van polshorloges met automatische en handopgewonden uurwerken. Aan het begin van zijn productie gebruikte hij mechanische uurwerken van het bedrijf “Enicar”, “Eta”en “Marvin” in horlogekasten, die vervolgens werden verkocht. Toen begon Gerd Rüdiger Lang met de productie van mechanische horloges van de hoogste kwaliteit. Het eerste polshorloge was al een sensatie, een mechanische  chronograaf met maanfaseweergave en een kastbodem van mineraalglas. Chronoswiss was hier een pionier voor de doorzichtige achterkant voor polshorloges. De geribbelde, geschroefde kroon, evenals de geribbelde lunette en de geschroefde armbandstaven zijn net zo typerend voor het uiterlijk van Chronoswiss.
Kenmerkende functies van een Chronoswiss horloge zijn onder meer het kwartierslagmechanisme en skeletmodellen, waarbij u het uurwerk door de wijzerplaat kunt zien.

Eind jaren 80 presenteerde Chronoswiss het publiek met de eerste “Régulateur”, een polshorloge met een regulerende wijzerplaat, d.w.z. de uren en minuten werden weergegeven met wijzers die rond 2 verschillende assen draaiden. Deze opstelling werd ook aangetroffen in precisieklokken die in de wetenschap of voor openbare tijdwaarneming werden gebruikt. Chronoswiss vervaardigde ook een zakhorloge model “Régulateur”, een uurwerk van “Minerva”, een traditioneel horlogefabrikant sinds 1858, werd hier geïnstalleerd. Begin jaren 90 kwamen de eerste modellen van de “Kairos” chronograaf ook in de verkoop. met een regulateur wijzerplaat en met automatisch uurwerk. Dit werd gevolgd door het model “Split-Second-Chronograph-Rattrapante”, met een stopwatch-functie en met de weergave van achtsten van een seconde waarvoor Chronoswiss een patent ontving. Begin jaren 90 werd ook een model met een omkeerbare behuizing gelanceerd, het “Cabrio”-model in een klassiek, rechthoekig ontwerp. Chronoswiss vervaardigde een groot aantal andere klassieke modellen met verschillende complicaties. In 2012 werd Chronoswiss gekocht door het Zwitserse ondernemerskoppel Ebstein en verhuisde volledig naar Luzern (Zwitserland) met als doel de intentie van de oprichter en de traditie van het bedrijf Chronoswiss na te streven.

We hebben een aantal relevante Chronoswiss-modellen voor u op een rijtje gezet:

 • Cabrio
 • Chronograaf Rattrapante
 • Chronoscope
 • Classic
 • Imperia
 • Kairos
 • Lunar
 • Opus
 • Orea
 • Pacific
 • Regulateur
 • Sirius
 • Time Master

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

8 + 1 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Horloges dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS