Rolex verkopen

Aankoop categorie: Horloge

U wilt uw exclusieve Rolex verkopen en bent op zoek naar een ervaren inkoper? Dat begint natuurlijk met een nauwkeurige schatting van de waarde. Ongetwijfeld zult u een idee hebben over de waarde van uw Zwitserse stukje vakmanschap. Toch is het belangrijk om de waarde van uw Rolex te laten taxeren door een specialist. Hiermee helpen we u dan ook graag verder. Ongeacht uw beslissing om de Rolex bij ons te verkopen. Kost-Baar heeft een groot, internationaal netwerk van handelsrelaties en contacten voor horlogeverzamelaars en Rolex-enthousiastelingen, zodat we de beste prijzen voor u kunnen realiseren. Profiteer van persoonlijk advies over de verkoop of waardering van uw Rolex.

AFSPRAAK MAKEN

Rolex verkopen zonder papieren

Hoe zit het precies met het verkopen van een Rolex horloge zonder de originele papieren? Uiteraard is het voor de waarde van uw Rolex horloge voordelig wanneer u nog in bezit bent van de bijbehorende papieren zoals garantiedocumenten, ontvangstbewijs en originele verpakking. Echter, ook zonder bezit van de originele papieren helpen we u graag verder. Dit begint eveneens bij een realistische taxatie. Hiervoor kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen, dit kan telefonisch of via een afspraak bij u in de buurt. 

De historie van Rolex

Rolex is misschien wel het bekendste horlogemerk ter wereld. Met haar exclusieve uitstraling en uitzonderlijk hoge kwaliteit is de Rolex horloge ongetwijfeld een goede aankoop. Maar hoe ziet de geschiedenis van dit bijzondere stukje vakmanschap er eigenlijk uit?

In 1905 richtten Hans Wilsdorf en Alfred Davis hun eigen bedrijf op in Londen. Samen bouwde zij uurwerken uit Zwitserland in hun eigen horlogekasten en verkochten deze horloges als originele Zwitserse horloges. Pas in 1908 werden de horloges onder de naam Rolex verkocht. Pas In 1915 verhuisde het bedrijf van Londen naar Biel (Zwitserland) en nam Hans Wilsdorf de volledige leiding over de horlogeverkoop over. Tijdens de Tweede Wereldoorlog stond Wilsdorf Britse soldaten toe hun Rolex-horloges, die zij vóór de uitzending hadden gekocht, pas te betalen nadat zij waren teruggekeerd uit de oorlog. Hiermee werd In 1953 werd het eerste Rolex-duikhorloge, de “Submariner”, gelanceerd. Met de “Submariner” werd een test uitgevoerd in de diepzee en ze overleefde ongedeerd een diepte van meer dan 3000 meter. In hetzelfde jaar werd ook de Rolex “Explorer” verkocht.

In 1954 volgde de “GMT Master” met een draaibare lunette. In 1960 werd de Rolex “Submariner” onderworpen aan een andere test; deze keer overleefde het een diepte van bijna 11.000 meter in de Stille Oceaan. In 1960 stierf ook Wilsdorf en sindsdien wordt het bedrijf voortgezet door zijn eigen stichting. Intussen heeft de Rolex-cultus ook de jeugd bereikt. Zogenaamde influencers presenteren zich graag met een Rolex om hun pols om hun succes te documenteren. Bij nader inzien blijken deze modellen echter meestal replica’s te zijn.

Inkoop Rolex modellen

Bent u benieuwd naar de modellen van Rolex die wij inkopen? Hieronder hebben we alle collecties en belangrijkste modellen van Rolex voor u op een rijtje gezet:

 • Day-Date
 • Sky-Dweller
 • Datejust
 • Oyster Perpetual
 • Pearlmaster
 • Cosmograph Daytona
 • Sea-Dweller
 • Submariner
 • GMT-Master
 • Explorer
 • Milgaus
 • Air-King
 • Cellini

CONTACT ONS

Welke merkhorloges kopen wij nog meer in?

Wilt u uw Rolex verkopen, Cartier verkopen, Patek Philippe verkopen, Breitling verkopen of een ander merk horloge verkopen?  Kost-Baar heeft sinds 1926 haar handelsrelaties gestaag uitgebreid en staat voortdurend in contact met gerenommeerde dealers en verzamelaars van merkhorloges. Gebruik dit in uw voordeel voor uw gratis expertise of voor een vrijblijvende koopofferte. Wij kopen en verkopen in het belang van onze klanten, dit is waar Kost-Baar met haar naam voor staat!

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

15 + 12 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Horloge dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS