Uw Rolex verkopen?

U wilt uw exclusieve Rolex verkopen en bent op zoek naar een ervaren inkoper? Dat begint natuurlijk met een nauwkeurige schatting van de waarde. Ongetwijfeld zult u een idee hebben over de waarde van uw Zwitserse stukje vakmanschap. Toch is het belangrijk om de waarde van uw Rolex te laten taxeren door een specialist. Hiermee helpen we u dan ook graag verder. Ongeacht uw beslissing om de Rolex bij ons te verkopen. Kost-Baar heeft een groot, internationaal netwerk van handelsrelaties en contacten voor horlogeverzamelaars en Rolex-enthousiastelingen, zodat we de beste prijzen voor u kunnen realiseren. Profiteer van persoonlijk advies over de verkoop of waardering van uw Rolex.

Rolex verkopen zonder papieren

Hoe zit het precies met het verkopen van een Rolex horloge zonder de originele papieren? Uiteraard is het voor de waarde van uw Rolex horloge voordelig wanneer u nog in bezit bent van de bijbehorende papieren zoals garantiedocumenten, ontvangstbewijs en originele verpakking. Echter, ook zonder bezit van de originele papieren helpen we u graag verder. Dit begint eveneens bij een realistische taxatie. Hiervoor kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen door te bellen of plan een afspraak in bij u in de buurt. 

De historie van Rolex

Rolex is misschien wel het bekendste horlogemerk ter wereld. Met haar exclusieve uitstraling en uitzonderlijk hoge kwaliteit is de Rolex horloge ongetwijfeld een goede aankoop. Maar hoe ziet de geschiedenis van dit bijzondere stukje vakmanschap er eigenlijk uit?

In 1905 richtten Hans Wilsdorf en Alfred Davis hun eigen bedrijf op in Londen. Samen bouwde zij uurwerken uit Zwitserland in hun eigen horlogekasten en verkochten deze horloges als originele Zwitserse horloges. Pas in 1908 werden de horloges onder de naam Rolex verkocht. Pas In 1915 verhuisde het bedrijf van Londen naar Biel (Zwitserland) en nam Hans Wilsdorf de volledige leiding over de horlogeverkoop over. Tijdens de Tweede Wereldoorlog stond Wilsdorf Britse soldaten toe hun Rolex-horloges, die zij vóór de uitzending hadden gekocht, pas te betalen nadat zij waren teruggekeerd uit de oorlog. Hiermee werd In 1953 werd het eerste Rolex-duikhorloge, de “Submariner”, gelanceerd. Met de “Submariner” werd een test uitgevoerd in de diepzee en ze overleefde ongedeerd een diepte van meer dan 3000 meter. In hetzelfde jaar werd ook de Rolex “Explorer” verkocht.

In 1954 volgde de “GMT Master” met een draaibare lunette. In 1960 werd de Rolex “Submariner” onderworpen aan een andere test; deze keer overleefde het een diepte van bijna 11.000 meter in de Stille Oceaan. In 1960 stierf ook Wilsdorf en sindsdien wordt het bedrijf voortgezet door zijn eigen stichting. Intussen heeft de Rolex-cultus ook de jeugd bereikt. Zogenaamde influencers presenteren zich graag met een Rolex om hun pols om hun succes te documenteren. Bij nader inzien blijken deze modellen echter meestal replica’s te zijn.

rolex verkopen

Inkoop Rolex modellen

Bent u benieuwd naar de modellen van Rolex die wij inkopen? Hieronder hebben we alle collecties en belangrijkste modellen van Rolex voor u op een rijtje gezet:

 • Day-Date
 • Sky-Dweller
 • Datejust
 • Oyster Perpetual
 • Pearlmaster
 • Cosmograph Daytona
 • Sea-Dweller
 • Submariner
 • GMT-Master
 • Explorer
 • Milgaus
 • Air-King
 • Cellini

Welke merkhorloges kopen wij nog meer in?

Wilt u uw Rolex verkopen, Cartier verkopen, Patek Philippe verkopen, Breitling verkopen of een ander merk horloge verkopen?  Kost-Baar heeft sinds 1926 haar handelsrelaties gestaag uitgebreid en staat voortdurend in contact met gerenommeerde dealers en verzamelaars van merkhorloges. Gebruik dit in uw voordeel voor uw gratis expertise of voor een vrijblijvende koopofferte. Wij kopen en verkopen in het belang van onze klanten, dit is waar Kost-Baar met haar naam voor staat!

HORLOGE MERKEN

horloge verkopen
A.Lange und Söhne
Audemars Piguet verkopen amsterdam
Audemars Piguet
horloge verkopen amsterdam
Chopard
Tag Heuer verkopen amsterdam
Tag Heuer
Corum
Piaget horloge verkopen amsterdam
Piaget
horloge verkopen
Patek Philippe
omega verkopen
Omega
horloge verkopen
Jaeger LeCoultre
horloge verkopen
IWC Schaffhausen
hublot verkopen
Hublot
Glashütte Original
Glashütte Original
Breitling verkopen
Breitling
Chronoswiss
Vacheron Constantin watch
Vacheron Constantin
Cartier
Breguet watch
Breguet
Blancpain watch
Blancpain
Universal Genève
Ulysse Nardin