Cartier

Ook vandaag de dag staan ​​Cartier horloges voor fijne, luxe sieraden en horloges met een uitgekiend design en zijn ze enorm populair bij horlogeliefhebbers en verzamelaars. Heeft u een Cartier-horloge? Heeft u een schatting van de huidige waarde nodig of wilt u uw horloge verkopen? Bij de aan- of verkoop kunnen hier hoge prijzen worden behaald. Voel u zich vrij om contact met ons op te nemen! We helpen u graag bij het beoordelen van uw Cartier-horloge en kunnen u een vrijblijvende offerte voor de aankoop doen. Sinds 1926 heeft Kost-Baar haar handelsrelaties gestaag uitgebreid en staat in constant contact met gerenommeerde dealers en verzamelaars van merkhorloges. Gebruik dit in uw voordeel voor uw gratis expertise of voor een vrijblijvende koopofferte. Wij kopen en verkopen in het belang van onze klanten, dit is waar Kost-Baar met zijn naam voor staat!
Het bedrijf Cartier werd in 1847 in Parijs opgericht toen  Louis-Francois Cartier het sieradenatelier van zijn meester overnam. Aanvankelijk concentreerde Louis-Francois Cartier zich op het met de hand maken van de mooiste sieraden, die hij zelfs verkocht aan de toenmalige Franse keizerin Eugenie. In 1856 was zelfs de nicht van Napoleon I op bezoek​ in zijn winkel en schafte een aantal artikelen aan. Het bedrijf kreeg bekendheid; de verkoop ging gestaag door zodat Cartier in 1858 naar een groter bedrijfspand moest verhuizen aan een van de 4 grote prestigieuze lanen in Parijs. Vanaf nu verkocht Cartier ook mooie handgemaakte horloges. De zoon van Louis-Francois Cartier kwam in 1874 bij het bedrijf en legde zich toe op de fabricage en verkoop van horloges. In 1888 presenteerde hij het eerste polshorloge. Helaas verliep de verkoop van polshorloges aanvankelijk traag. In 1889 trad ook een kleinzoon van de oprichter toe tot het bedrijf en bleef hij zakhorloges, polshorloges en slingerklokken vervaardigen. In 1899 verplaatste hij zijn werkplaats en bedrijf naar de Straat van de Vrede in Parijs, waar enkele hoogwaardige modeontwerpers en juweliers zich al hadden gevestigd. Twee andere kleinkinderen van de oprichter begonnen ook bij Cartier en konden in 1902 zelfs hun eerste filiaal openen in Londen. Het positieve imago en de hoge kwaliteit van Cartier werd ook in Engeland gewaardeerd en de Britse koninklijke familie werd al snel onderdeel van Cartiers klantenbestand. De succesvolle lancering van het eerste pilotenhorloge begon in 1904 en daarmee het eerste polshorloge met een leren band met de modelnaam “Cartier Santos”. Cartier creëerde dit model exclusief voor en met de Braziliaanse piloot Alberto Santos-Dumont​. Tot dan was het voor Santos-Dumont bijna onmogelijk om de tijd op zijn zakhorloge op zijn vluchten af ​​te lezen, en Cartier en Santos-Dumont creëerden samen het eerste pilotenpolshorloge om het probleem op te lossen. De verkoopcijfers werden met succes bekroond. In hetzelfde jaar werd Cartier officieel erkent door de Spaanse koninklijke familie. Een kleinzoon van de oprichter toonde interesse in de parelhandel en stimuleerde de aan- en verkoop van parels uit de Perzische regio.
In 1907 kwam er een samenwerking tot stand met de horlogefabrikant Jaeger LeCoultre​. Het Franse bedrijf wisselde uurwerken uit met het Zwitserse bedrijf. In 1908 opende Cartier de eerste vestiging in Rusland, in St. Petersburg. Een jaar later werd het bedrijf geopend op Fifth Avenue in New York. In 1912 presenteerde Cartier de tafelklok “Les Pendules Mysterieuses” aan het publiek. Een horloge waarvan de wijzers in de horlogekast leken te zweven. Ze waren onzichtbaar verbonden met het uurwerk, zodat dit horloge ook een “wonderhorloge” heette. Uit deze basisversie werden geleidelijk verschillende variaties gecreëerd met de namen: “Model A, Pendule Ecran, Chimères, Montre Mysterieuses” en “Portique”. In de loop der jaren is de oprichter van Cartier, evenals zijn zoon en kleinzonen, overleden, zodat het bedrijf sinds 1964 geen familiebezit meer is. De nieuwe gedelegeerd bestuurders  Robert Hocq en Alain Dominique Perrin brachten het merk Cartier in de jaren 70 weer op de weg naar succes en ontwikkelden de meer recentelijk ontworpen lijn “Les Must de Cartier”. In 1978 werd de bekende “Cartier Santos” voor het eerst met gele goud en staal verwerkt. Het bedrijf Cartier blijft staan ​​voor luxe sieraden, horloges en accessoires, waarvan de populariteit ononderbroken is. Als u een Cartier-artikel wilt verkopen, lees dan meer over de aankoopwaarde en de verkoopmogelijkheden. We helpen u graag verder:
we hebben alle Cartier-collecties en belangrijkste modellen hieronder voor u op een rijtje gezet.

Chronoscaph
Must de Cartier
Baignoire
Ballerine
Ballon Bleu
Calibre de Cartier
Captive de Cartier
Clé de Cartier
Cougar
Délices de Cartier
Diabolo
Drive de Cartier
Hypnosis
La Dona de Cartier
Lanière
Panthère
Pasha
Roadster
Ronde
Rotonde
Santos
Tank
Tonneau
Tortue
Trinity