Robijn sieraden

Wilt u sieraden met robijn verkopen? Als u robijnensieraden wilt verkopen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Het team van experts van Kost-Baar kan realistisch inschatten wat er bereikt kan worden bij de verkoop van uw robijnsieraden en legt u graag meer uit over wat uw sieraden zijn. Welk edelmetaal is het, hoe is het sieraad gemaakt, is een fabrieksmerk te vinden en wat is de kwaliteit van de robijn? Deze vragen beantwoorden wij graag bij de presentatie van uw sieraad. Welke beoordelingscriteria moeten in aanmerking worden genomen voor een robijnjuweel?


Robijnen zijn een van de meest populaire gekleurde edelstenen. Door hun rode kleur worden ze vaak weggegeven als symbool van liefde als ring, hanger of ketting. Een robijn zou idealiter “duivenbloedrood” moeten zijn. Een nogal poëtische term, maar wel een die op een heel begrijpelijke manier de rode tint beschrijft die een robijn zou moeten hebben. Een dieprode kleur met een blauwachtige ondertoon. In Sri Lanka, een van de plaatsen waar de robijn werd gevonden, wordt de robijn “Lord of the Precious Stones” genoemd. Een robijn van hoge kwaliteit moet naast de perfecte kleur ook weinig insluitsels hebben en natuurlijk een bepaalde maat of een opvallend gewicht hebben. Kleine robijnen zijn in grote hoeveelheden verkrijgbaar op de sieraden- en edelsteenmarkt en zijn daarom niet van grote waarde.

 

Majestueuze ring met ovaal geslepen robijn

Een ander aspect dat van belang is voor de evaluatie en de verkoop van robijn sieraden is het edelmetaal waarin de robijnen zijn ingesteld. Is het zilver, geel goud, wit goud of platina? We hebben de tools om het materiaal te controleren. Welke andere kenmerken van de sieraden zijn doorslaggevend? Om qua materiaal een hoge aanschafprijs te verwezelijken is natuurlijk het gewicht van het sieraad doorslaggevend. Hoe meer een gouden voorwerp weegt, hoe hoger de materiële waarde. Naast de waarde voor het edelmetaal en edelstenen zijn er ook toeslagen mogelijk voor het ontwerp. Is uw sieraad een modern werkstuk (machinaal of handgemaakt), een merkartikel of een antiek robijn sieraad? Dit wordt door ons zorgvuldig onderzocht en beoordeeld wanneer u uw robijn sieraad aanbiedt.
Robijn sieraden waren en zijn nog steeds erg populair in de koninklijke familie. Hier kunt u bij  officiële optredens vaak zeer weelderige sieraden met zeer fijne robijnen bewonderen.

Wat is belangrijk bij een taxatie of aankoop van robijnen sieraden?

Voor het verkopen of laten taxeren van robijnrode sieraden kunt u ons bezoeken tijdens onze kantooruren in ons kantoor of tijdens onze campagnedagen. De presentatie van de sieraden is essentieel voor een waardering of voor een verkoop, daarom kopen we geen kostbaarheden per post of andere verzendserviceproviders. Het heeft voor ons de hoogste prioriteit dat u direct bij alle tests aanwezig bent. Om hoge prijzen voor uw robijn sieraden te realiseren, is de authenticiteit van de robijn een voorwaarde, daarom vragen wij u om een ​​bewijs van natuurlijkheid, kleur, herkomst en eventueel gewicht mee te nemen. Als deze niet beschikbaar zijn, kunnen we u adressen geven om de relevante informatie te verkrijgen.

Om contact met ons op te nemen verwijzen wij u naar het menu-item: Contact