Verzilverd Tin

Aankoop categorie: Tin

Hebt u verzilverd bestek geërfd, dat niet wordt gebruikt? Of misschien hebt ut zilverenwaar gekregen zoals schalen, kandelaars of bekers die niet meer naar uw smaak zijn. Denk dan eens aan een verkoop! De zilverprijs is de laatste jaren fors gestegen, dus ook een verkoop van die verzilverde artikelen is vaak waard! Kost-Baar informeert u over de voorwerpen die u bezit, over de verzilvering en eventueel over de vervaardiging, en doet u een niet-bindend koopaanbod. U beslist op uw gemak of een verkoop voor u een optie is of niet.

Wat is belangrijk voor het verzilverde artikel, wat ik bij Kost-Baar wil verkopen?

Bestek

Verzilverd bestek was lange tijd zeer prestigieus in adellijke huishoudens. Intussen is de tendens veranderd. Mensen willen niet langer zoveel tijd besteden aan het schoonmaken van bestek en het zorgvuldig opbergen ervan zodat het niet zo snel bezoedelt. Bijgevolg worden zij vaak te koop aangeboden als tweedehandsgoederen. Bestek-sets worden hoofdzakelijk gemaakt in 90, 100 en 150 verzilvering. Bij 90 verzilvering bijvoorbeeld betekent dit dat 24 stuks bestek zijn verzilverd met 90 gram fijn zilver. Vaak wordt bestek niet meer helemaal of heel zwaar gebruikt, dan is alleen het gewicht bij verkoopvan het bestek relevant. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan messen; de messen zijn niet verzilverd! Hier kun je het totale gewicht van de messen niet gebruiken voor een berekening. Gaat het om een zeer goed bewaard gebleven bestek van een bekende fabrikant en een motief waar momenteel veel vraag naar is, dan valt hier meer te verwachten dan materiaalwaarde bij verkoop. Wij informeren u hierover bij de presentatie van uw bestek!

Kandelaars

Zilverkleurige kandelaars zijn ook vandaag nog populaire decoratiestukken. Ondertussen worden er echter ook metalen kandelaars aangeboden in winkels die bedrieglijk veel op zilveren kandelaars lijken. Als leek weet men nauwelijks of het om zilveren of simpele metalen kandelaars gaat. De verkoopprijs voor verzilverde kandelaars is echter veel hoger dan een eenvoudige metalen kandelaar, daarom kiezen mensen nu vaak voor het goedkope alternatief. Afgedankte zilveren kandelaar worden dan ook vaak bij ons te koop aangeboden. De zilveren kandelaars zijn als  90/ 100 / 150 verzilvering verkrijgbaar op de markt. Bij het kopen / verkopen hangt de prijs sterk af van de staat, fabricage en de algemene staat. De voet van kandelaars is vaak gevuld, hier kun je niet uitgaan van het totale gewicht van de kandelaar voor een waardebepaling. Bij Kost-Baar ontvangt u ofwel alleen de materiële waarde voor uw zilverwaren bij aankoop, of wij stellen voor speciale artikelen individueel een aankoopprijs vast.

Verzilverd vaatwerk

Onder verzilverd vaatwerk verstaan we de iets grotere voorwerpen zoals kommen, borden, kopjes en dergelijke. Tegenwoordig is verzilverd vaatwerk vaak vervangen door decoratieve voorwerpen gemaakt van metaal. Ze zijn veel goedkoper, lijken erg op zilveren voorwerpen en men kan de decoratie vaker opnieuw ontwerpen, afhankelijk van de stemming en gelegenheid. Dus verzilverd vaatwerk wordt vaak afgedankt en bij Kost-Baar te koop aangeboden. Ook hier is het soort artikel, de fabrikant en de staat van verkoop bepalend. Vaatwerk is vaak verzilverd op de zelfde wijze als bestek, in 90, 100 of 150 verzilvering. Wij kopen uw verzilverde kommen, bekers of soortgelijke voorwerpen tegen de materiaalprijs. Afhankelijk van het type, de leeftijd, de fabrikant en dergelijke kunnen wij u een bedrag boven de materiaalwaarde betalen. Bij het tonen van uw artikelen informeren wij u uitgebreid over de mogelijkheden. Bekende fabrikanten van verzilverde items zijn onder andere: Christofle, WMF, Wilkens, en Robbe & Berking. Als u aan verkoop van uw verzilverde artikelen denkt, is het bij Kost-Baar belangrijk dat uw artikelen worden gekeurd. Alleen zo kunnen wij er zeker van zijn dat het om een verzilverd voorwerp van hoge kwaliteit gaat, waarvoor een uitbetaling in contanten gerechtvaardigd is. Als u nu hebt vastgesteld dat uw verzilverde voorwerpen hebt die niet geen (keur)merk hebben, dan kunnen wij u ook hier een herstelvoorstel doen. Verzilverde artikelen zonder merk zijn meestal van inferieure kwaliteit. De waarde hiervan kan niet op een betrouwbare manier worden berekend. Daarom schatten we de waarde van deze artikelen op enkele euro’s per kilogram gewicht. Wij bieden u de mogelijkheid om deze voorwerpen te schenken aan onze non-profit organisatie “GGFE”. De GGFE zal uw artikelen verder gebruiken voor non-profitdoeleinden, in het bijzonder om ouderen te ondersteunen. Meer informatie over de GGFE vind u op hun website.

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

9 + 6 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Tin dat wij aankopen

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS