Tin

Tin

In de meeste seniorenhuishoudens is een grote verscheidenheid aan tinnen voorwerpen te vinden. Inmiddels zijn tinnen artikelen niet meer modern en eigentijds en verkopen de eigenaren hun tinnen artikelen liever. Kost-Baar koopt tin! De huidige tinprijs op de beurs dient als basis voor waardering. De waarde is hier niet enorm, maar door het hoge gewicht van de tinnen items kan er wel een klein extra bedrag bij elkaar komen voor je portemonnee!

Er zijn veel verschillende tinnen voorwerpen, zoals kannen, borden, vazen, schnapsbekers, lepels en nog veel meer. Net als zilver of goud wordt tin in verschillende legeringen geproduceerd. Hoe hoger de legering, hoe meer er met een verkoop kan worden bereikt. Tin wordt meestal dienovereenkomstig gestempeld met 95%, 90% of zelfs slechts 50%. De extra metalen zijn grotendeels koper, lood of antimoon. Tin moet niet worden verward met zink- of loodproducten. Metalen zijn qua kleur vergelijkbaar, maar zink en lood zijn veel lager in waarde dan tin.

Kost-Baar neemt uw tin graag aan. Wij sorteren uw artikelen op legering en bieden u een redelijk bedrag voor een aankoop. U beslist op uw gemak of u uw tinnen voorwerpen bij ons wilt verkopen. Een andere mogelijkheid om uw artikelen te gebruiken (bijvoorbeeld als het enkele stuks met een laag gewicht betreft) is de schenking aan het goede doel “GGFE”. GGFE is eind 2020 opgericht door de ondernemer van Kost-Baar, Marius Tsakonis. Het doel van de GGFE is de steun van voornamelijk senioren die hun leven lang hebben gewerkt en nu niet genoeg pensioenen krijgen om een waardig leven te leiden. De GGFE probeert items met een lage waarde te verkopen zodat de opbrengst kan worden gebruikt voor deze ouderen. Meer informatie over dit goede doel vind u op de website.

Raadpleeg het menu-item om in contact te komen met Kost-Baar.