Goudstaaf

Waar kunt u het best goudbaren verkopen?

Heeft u één of meerdere baren goud en overweegt u deze te verkopen? Soms komen er in situaties in het leven waar u meer zou hebben aan contant geld in de hand dan goudbaren. Misschien wilt u iets moois kopen of bijvoorbeeld uw huis mooier maken, of u moet een onverwacht hoge rekening betalen. Als u uw goud wilt verkopen, dan bent u in goede handen bij Kost-Baar, want het kopen van goudbaren is een kwestie van vertrouwen! Kost-Baar handelt sinds 1926 in kostbaarheden en edelmetalen. Als een van de weinige bedrijven op het gebied van het taxeren van edelmetalen en kostbaarheden werkt Kost-Baar door persoonlijk contact zeer nauw samen met de raffinaderij in Rotterdam (www.edelmetaalsm.nl), wat voor u als klant zeer voordelig is. Zonder omwegen of tussenstations zijn wij bij het proces betrokken als het gaat om het omsmelten van goud bij een aan- en verkoop. Hierdoor blijven de kosten voor het  smelten  zo laag mogelijk. Door ons contact met de raffinaderij hebben we altijd de mogelijkheid u de actuele goudprijsstijgingen direct door te geven. Bij het kopen van goudbaren hechten wij veel belang aan persoonlijk contact om u te informeren over de actuele goudprijs en uw vragen uitgebreid te kunnen beantwoorden. Marius Tsakonis en zijn team van experts hebben tientallen jaren ervaring in het omgaan met de aankoop van goudbaren. De aankoop van goudbaren vereist grote zorg bij het bekijken en deskundige kennis van de aard van een goudbaar. Marius Tsakonis en zijn team van experts heeft twintig jaar ervaring in het omgaan met de aankoop van goudbaren. De aankoop van goudbaren vergt veel zorg aan het bekijken en specifieke kennis.

Wat moet worden overwogen bij het kopen / verkopen van goudbaren?

1 kilogram goud bar

Goudbaren zijn altijd gegoten en verkocht in 999 / – fine gold. Dit is belangrijk voor u als verkoper om te weten om uzelf te beschermen tegen zwarte schapen in de koophandel. De kosten voor de productie van goudbaren zijn veel lager dan voor munten of sieraden, dus ze zijn populair als een investering of als een collector’s item. De aankoopprijs voor goud edelmetaal is gebaseerd, als gevolg van de zuiverheid zeer dicht bij de huidige fijne gouden prijs op de beurs. Bij het omsmelten zijn er geen smeltverliezen, zoals bij het omsmelten van sieraden of horloges. Een goudbaar hoeft niet perse omgesmolten te worden, afhankelijk van de conditie (gelast of los), fabrikant en gewicht kan het ook doorgegeven worden aan geïnteresseerden uit ons netwerk van handelsrelaties en daarmee een hogere aanschafwaarde voor hen realiseren. Wij zullen u voorzien van de inzending van uw goudbaren om u te informeren of het gewilde stukken zijn!

Algemene informatie over goudbaren:

Goudbaren worden geproduceerd door diverse bedrijven. We hebben de meest voorkomende voor u op een rijtje gezet:
Commerzbank
Degussa
Heraeus
Credit Suisse
Kinebar
Umicore etc.

Ze worden gegoten in 1 gram, 5 gram, 10 gram, 20 gram, 1 ounce (31,1 gram), 50 gram, 100 gram, 250 gram, 500 gram en 1 kilogram. Opgemerkt dient te worden dat de gouden bars hebben een ander uiterlijk en verschillende afmetingen afhankelijk van de fabrikant. Zo heeft een 100 gram goudbaar van Degussa andere afmetingen dan een 100 gram goudbaar van Kinebar.

Dus hoe verkoopt u goudbaren bij Kost-Baar?

De verkoop van goudbaren voor ons is altijd persoonlijk en legitiem (op vertoon van ID-kaarten of rijbewijs). Dit is onze topprioriteit! Wij zijn een bedrijf met een rijke traditie en willen bij de verkoop persoonlijk in contact komen met onze klanten en een wederzijds vertrouwen opbouwen. U hebt dus ook de mogelijkheid om dichtbij het taxatieproces aanwezig te zijn zodat u zelf kunt zien wat het gewicht en de authenticiteit van de goudbaren is. Marius Tsakonis en zijn team van experts staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. Daarom nemen we geen artikelen aan per post en zullen ook niets op dergelijke wijze verzenden.
Als u aan ons verkoopt, krijgt u het bedrag direct contant uitbetaald! Een andere mogelijkheid is om uit te betalen via bankoverschrijving. U kunt bij ons op kantoor langskomen en daar in een prettige en ontspannen sfeer de verkoop of waardering laten uitvoeren. Als verdere mogelijkheid bieden wij u aan om ter plaatse een afspraak te maken (huisbezoek).

20 x 100 gram goud staven