Zilveren bestek

Zilveren bestek verkopen? Ja of nee?

Heeft u zilveren bestek in handen gekregen tijdens een liquidatie van huisraad of bij het opruimen? U zult waarschijnlijk de relatief grote vorktanden of de bijna onhandige mesbladen op oud zilveren bestek opmerken. Nu rijst de vraag of u het wilt verkopen, en zo ja, waar kan het het beste worden verkocht? Het team van Kost-Baar helpt u graag bij een verkoopproject! Edelmetalen zoals zilver kopen is voor ons een vertrouwde en dagelijkse bezigheid. Zilveren bestek wordt, afhankelijk van conditie, patroon en fabricage omgesmolten bij onze jarenlange en vertrouwde partner, de raffinaderij in Rotterdam (www.edelmetaalsm.nl), of het zilveren bestek wordt aangeboden aan particulieren of zakenpartners uit ons internationale netwerk van handelsrelaties. Kost-Baar is een traditioneel bedrijf, geleid door Marius Tsakonis, dat kan terugkijken op een lange geschiedenis. De handel in kostbaarheden wordt al bijna 100 jaar, sinds 1926, van generatie op generatie voortgezet. Bij ons bent u in goede handen als het gaat om in- en verkoop van edelmetalen en kostbaarheden. Het verkopen van zilveren bestek is momenteel de moeite waard vanwege de hoge zilverprijzen. Met een bestek van meerdere kilo’s kunt u een flink bedrag in de verkoop behalen!

Waar moet u op letten bij zilveren bestek?

Zilveren bestek is niet zomaar zilveren bestek! Zilverkleurig bestek wordt in de familie vaak van generatie op generatie doorgegeven, met de aanwijzing dat dit zilveren bestek zeer waardevol is! Als het vervolgens aan ons wordt aangeboden voor een gratis schatting of expertise, is vaak gebleken dat het bestek slechts verzilverd is. Dat scheelt enorm bij een waardering of verkoop. Terwijl echt zilveren bestek meestal volledig van zilver is gemaakt (behalve de mesbladen), heeft verzilverd bestek maar een heel dun laagje zilver! De te behalen koopprijzen zijn hier heel anders. Om het verschil tussen zilveren bestek en verzilverd bestek te herkennen, moet er grondiger naar gekeken worden. Zilveren bestek wordt, net als bijvoorbeeld zilveren sieraden, in verschillende legeringen aangeboden, zodat de volgende keurmerken op zilveren bestekken kunnen worden aangetroffen:
800 / – 835 / – 925 / –

 

12 koffielepels in 800 zilver

 

Als uw bestek echt zilveren bestek is, kunt u verder onderzoek doen als de eerste indruk veelbelovend is. Is het een antiek bestek? In welk land is het gemaakt? Door welke fabriek is het gemaakt? Komt het uit de 1e of 2e Wereldoorlog met de juiste etikettering? Dit zijn enkele van de criteria die waarde toevoegen en dus voor u van nut kunnen zijn!

Hoe verkoop ik zilveren bestek bij Kost-Baar?
Voor een gratis expertise of verkoop van zilveren bestek, is de presentatie van bestek in onze kantoren is essentieel. Wij controleren de keurmerken en wegen het bestek in uw bijzijn. Dan bieden wij u een koopsom aan en beslist u of u uw bestek wilt verkopen of houden. Als u besluit te verkopen, gebeurt dit in ieder geval op vertoon van uw legitimatie, d.w.z. u toont uw identiteitskaart of rijbewijs. Wij kopen geen kostbaarheden per post of vergelijkbare verzendserviceproviders. Wij willen met u een vertrouwensbasis opbouwen en u de mogelijkheid geven om bij uw bezoek aan ons kantoor al uw vragen te stellen die voor u belangrijk zijn!
Manieren om contact met ons op te nemen kunt u vinden onder het menu-item: ContactContact.