Zilverbaren

Silver bars

Bent u de eigenaar van een zilverbaar?

Net als goud wordt zilver geslagen of gegoten en als belegging verkocht in de vorm van baren. Zilverbaren bestaan altijd uit 999 / – fijn zilver. Wilt u zilverbaren verkopen, dan bent u bij Kost-Baar aan het juiste adres. Kost-Baar handelt sinds 1926 in kostbaarheden en edelmetalen. Als een van de weinige bedrijven op het gebied van het taxeren van edelmetalen en kostbaarheden werkt Kost-Baar via persoonlijk contact zeer nauw samen met de raffinaderij in Rotterdam (www.edelmetaalsm.nl), wat voor u als klant zeer voordelig is. We zijn betrokken bij het proces, zonder omwegen of tussenstations als het gaat om smelten zilveren staven bij een aankoop of verkoop. Hierdoor blijven de kosten voor het smelten zo laag mogelijk. We hebben door onze contacten met de raffinaderij altijd de mogelijkheid de huidige zilver prijsverhogingen direct aan u door te geven. Bij aankoop van zilver edelmetaal hechten wij veel belang aan persoonlijk contact met u zodat we al uw vragen kunnen beantwoorden. Marius Tsakonis en zijn team van experts heeft twintig jaar ervaring in het omgaan met de aankoop van zilveren baren. De aankoop van zilveren baren vergt veel zorg aan het bekijken en specifieke kennis van de aard van een zilveren baar.

Informatie over het onderwerp van zilveren baren

Zilver worden voornamelijk gekocht en verkocht als investering. Verzamelobjecten zijn hier zeer dun gezaaid, maar het is toch het vermelden waard, want uw baren zijn mogelijk van hogere waarde dan alleen materiële waarde. Kleine zilveren staven worden geslagen net zoals munten, terwijl grote zilveren staven zijn gegoten. Zilveren baren worden aangeboden in veel gewichts eenheden, zijn hier enkele voorbeelden van gewichten:

1 oz (ounce), 50 gram, 100 gram, 250 gram, 500 gram, 1 kg

De vormen en afmetingen van een zilverbaar variëren afhankelijk van de fabrikant. De bekendste fabrikanten zijn:

Argor-Heraeus, Heraeus-Holding, Degussa, Doduco en Umicore

Zilverstaven worden gaarne door banken verkocht, maar niet vanzelfsprekend weer aangekocht, evenmin als munten. De zilverbaren worden opgestuurd voor inspectie en de bijbehorende waarde, minus bankkosten, wordt na 14 dagen op uw rekening bijgeschreven. Bij Kost-Baar wordt de overeenkomstige waarde onmiddellijk uitbetaald. De zilverbaren worden gecontroleerd en geëvalueerd in uw aanwezigheid en u wordt vrijblijvend geïnformeerd over de aankoopwaarde en u kunt nog steeds beslissen of een verkoop een optie voor u is. Door de stijging van de zilverprijs in de afgelopen decennia, is het de moeite waard om de verkoop van zilverbaren te overwegen.

Het is de moeite waard om zilverbaren te verkopen. Neem contact met ons op of kom tijdens kantooruren langs op ons kantoor.

Meer informatie vindt u onder het menupunt: ContactContact