Tafelzilver

Heeft u zilverwerk of zilveren vaatwerk?

Misschien hebt u lang geleden zilveren voorwerpen geërfd of aan u gegeven en passen ze niet meer bij uw smaak. Vaak zijn ze echt verouderd en zeer tijdrovend om te onderhouden met  zilverpoets en een poetsdoek. Het verkopen van uw zilverwerk is het overwegen waard. Door de hoge zilverprijs kunnen op dit moment aantrekkelijke aanschafwaarden worden behaald. Kost-Baar helpt u met uw verkoopplannen op een serieuze en vrijblijvende manier en zal proberen de hoogste prijzen voor u te bereiken. Door ons nauwe en persoonlijke contact met de raffinaderij in Rotterdam (www.edelmetaasm.nl) hebben we de mogelijkheid om verouderde, zilveren voorwerpen zonder tussenpersoon om te smelten. Wij zijn in staat zilver prijsstijgingen onmiddellijk aan u door te berekenen in uw verkoopplannen! Voor gewilde verzamelobjecten vallen wij terug op ons netwerk van particulieren, zakenmensen en verzamelaars. Wij kunnen beoordelen of uw zilverwerk objecten zijn die voor hogere prijzen dan normaal kunnen worden verkocht en informeren u daar graag over.

 

Waar moet rekening mee worden gehouden bij de verkoop van zilverwerk?

Onderzetter in 925 zilver

Tafelzilver werd al in de Romeinse en Griekse tijd gebruikt om statuste tonen. Er zijn veel getuigenissen van het voorkomen van tafelzilver in deze periode, die momenteel te zien zijn in musea en kastelen. Als u bijvoorbeeld de Hofburg in Wenen heeft bezocht, zult u overweldigd zijn door de omvang van het keizerlijke zilverwerk! Tegenwoordig zijn niet alle glimmende zilveren voorwerpen van echt zilver! Om daar achter te komen, heeft men een uitgebreide expertise op het gebied van zilverwaar nodig en kennis van het keurmerk en de productie van zilverwerk. Tafelzilver en ander zilverwaar is meestal gewaarmerkt met:

800 /  835 /  925 /

Onder tafelzilver verstaat men:

  • Koffiekannen
  • Theepotten
  • Kopjes
  • Kandelaars
  • Vazen
  • Borden etc.

 

Koffiepot, melk, suikercontainer

Naast de zilverkeurmerkenzijn er landspecifieke keurmerken en fabrikantkeurmerken die een positieve invloed kunnen hebben op de waarde en de haalbare aankoopprijs. Zeer populaire zilverfabrikanten en ontwerpers van tafelzilver zijn bijvoorbeeld:
Christofle, Fabergé, Georg Jensen en Tiffany. Ook de kwaliteit en de afwerking van het zilverwerk spelen een rol. Is het een handgemaakt stuk of een machinaal gemaakt item? Wij onderzoeken uw artikelen met een geoefend oog en beantwoorden uw vragen graag en doet u een realistisch aankoopaanbod.

Hoe verkoop ik zilverwaar of tafelzilver bij Kost-Baar?

Voor een gratis expertise of een aankoop van zilverwerk is het essentieel om het artikel bij ons op kantoor te presenteren. Wij controleren de keurmerken en wegen uw zilveren voorwerp in uw bijzijn. Wij bieden u dan een koopprijs aan en u beslist of u uw zilveren voorwerp wilt verkopen of houden. Als u besluit te verkopen, moet u uw legitimatie overleggen, d.w.z. u toont uw identiteitskaart of rijbewijs. Wij (ver)kopen geen kostbaarheden d.m.v. verzending per post of vergelijkbare verzendserviceproviders. Wij willen met u een vertrouwensbasis opbouwen en u de mogelijkheid geven om bij uw bezoek aan ons kantoor al uw vragen te stellen die voor u belangrijk zijn!

Manieren om contact met ons op te nemen kunt u vinden onder het menu-item: Contact.