Tafelzilver

Aankoop categorie: Zilver

Heeft u zilverwerk of zilveren vaatwerk?

Misschien hebt u lang geleden zilveren voorwerpen geërfd of aan u gegeven en passen ze niet meer bij uw smaak. Vaak zijn ze echt verouderd en zeer tijdrovend om te onderhouden met  zilverpoets en een poetsdoek. Het verkopen van uw zilverwerk is het overwegen waard. Door de hoge zilverprijs kunnen op dit moment aantrekkelijke aanschafwaarden worden behaald. Kost-Baar helpt u met uw verkoopplannen op een serieuze en vrijblijvende manier en zal proberen de hoogste prijzen voor u te bereiken. Door ons nauwe en persoonlijke contact met de raffinaderij in Rotterdam (www.edelmetaasm.nl) hebben we de mogelijkheid om verouderde, zilveren voorwerpen zonder tussenpersoon om te smelten. Wij zijn in staat zilver prijsstijgingen onmiddellijk aan u door te berekenen in uw verkoopplannen! Voor gewilde verzamelobjecten vallen wij terug op ons netwerk van particulieren, zakenmensen en verzamelaars. Wij kunnen beoordelen of uw zilverwerk objecten zijn die voor hogere prijzen dan normaal kunnen worden verkocht en informeren u daar graag over.

Waar moet rekening mee worden gehouden bij de verkoop van zilverwerk?

Tafelzilver werd al in de Romeinse en Griekse tijd gebruikt om statuste tonen. Er zijn veel getuigenissen van het voorkomen van tafelzilver in deze periode, die momenteel te zien zijn in musea en kastelen. Als u bijvoorbeeld de Hofburg in Wenen heeft bezocht, zult u overweldigd zijn door de omvang van het keizerlijke zilverwerk! Tegenwoordig zijn niet alle glimmende zilveren voorwerpen van echt zilver! Om daar achter te komen, heeft men een uitgebreide expertise op het gebied van zilverwaar nodig en kennis van het keurmerk en de productie van zilverwerk. Tafelzilver en ander zilverwaar is meestal gewaarmerkt met:

800 /  835 /  925 /

Onder tafelzilver verstaat men:

  • Koffiekannen
  • Theepotten
  • Kopjes
  • Kandelaars
  • Vazen
  • Borden etc.

Naast de zilverkeurmerkenzijn er landspecifieke keurmerken en fabrikantkeurmerken die een positieve invloed kunnen hebben op de waarde en de haalbare aankoopprijs. Zeer populaire zilverfabrikanten en ontwerpers van tafelzilver zijn bijvoorbeeld:
Christofle, Fabergé, Georg Jensen en Tiffany. Ook de kwaliteit en de afwerking van het zilverwerk spelen een rol. Is het een handgemaakt stuk of een machinaal gemaakt item? Wij onderzoeken uw artikelen met een geoefend oog en beantwoorden uw vragen graag en doet u een realistisch aankoopaanbod.

Hoe verkoop ik zilverwaar of tafelzilver bij Kost-Baar?

Voor een gratis expertise of een aankoop van zilverwerk is het essentieel om het artikel bij ons op kantoor te presenteren. Wij controleren de keurmerken en wegen uw zilveren voorwerp in uw bijzijn. Wij bieden u dan een koopprijs aan en u beslist of u uw zilveren voorwerp wilt verkopen of houden. Als u besluit te verkopen, moet u uw legitimatie overleggen, d.w.z. u toont uw identiteitskaart of rijbewijs. Wij (ver)kopen geen kostbaarheden d.m.v. verzending per post of vergelijkbare verzendserviceproviders. Wij willen met u een vertrouwensbasis opbouwen en u de mogelijkheid geven om bij uw bezoek aan ons kantoor al uw vragen te stellen die voor u belangrijk zijn!

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

14 + 4 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Zilver dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Tineke de Vries
Tineke de Vries
2024-04-06
Super en ongecompliceerd. Zeer vriendelijke medewerkers en vertrouwens vol.
Pieter Dings
Pieter Dings
2024-04-03
Vriendelijk en deskundig geholpen in een tegelijkertijd gezellig en zakelijk gesprek. Wij komen nog eens terug.
Anneke van Immerzeel
Anneke van Immerzeel
2024-04-02
Als leek op het gebied van sieraden trof ik zeer betrokken doch professionele mensen aan die alle tijd namen. Min complimenten voor de manier waarop zij met mijn emoties ( die toch een rol bleken te spelen) omgingen en respecteerden. Dank hier voor.🙏❤️
Caroline Trapani
Caroline Trapani
2024-04-02
Prettige, vriendelijke en professionele houding. Eerlijke en oprechte beoordeling van de te taxeren sieraden.
Danny vdP
Danny vdP
2024-03-28
Vriendelijk en vakbekwaam. Nemen de tijd en geven goed advies.
Lucie de Bruin
Lucie de Bruin
2024-02-14
Vandaag een aantal foto's geplaatst via WhatsApp en binnen een uur kon mijnheer Tsakonis mij een schatting geven van de waarde van de sieraden. Zeer vriendelijk en weet waar hij over praat. Wij zijn zeer tevreden, ondanks dat wij niet rijk zullen worden door evt. verkoop van de sieraden 😉😀 Mijnheer Tsakonis heel erg bedankt 👍
Roos Hundscheid
Roos Hundscheid
2024-02-07
Keurige en correcte taxatie en aankoop. Meneer had heel veel kennis van zaken. Financiële afhandeling gewoon top👌 We gingen met een heel goed en tevreden gevoel naar huis!!
Tony Coens
Tony Coens
2024-01-19
Een bedrijf dat eerlijk is en goed de tijd neemt je te helpen. Daarnaast zou ik zeker een winkel bezoek adviseren. Ik stel het op prijs 🏆 mvg Tony

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS