Tafelzilver

Aankoop categorie: Zilver

Heeft u zilverwerk of zilveren vaatwerk?

Misschien hebt u lang geleden zilveren voorwerpen geërfd of aan u gegeven en passen ze niet meer bij uw smaak. Vaak zijn ze echt verouderd en zeer tijdrovend om te onderhouden met  zilverpoets en een poetsdoek. Het verkopen van uw zilverwerk is het overwegen waard. Door de hoge zilverprijs kunnen op dit moment aantrekkelijke aanschafwaarden worden behaald. Kost-Baar helpt u met uw verkoopplannen op een serieuze en vrijblijvende manier en zal proberen de hoogste prijzen voor u te bereiken. Door ons nauwe en persoonlijke contact met de raffinaderij in Rotterdam (www.edelmetaasm.nl) hebben we de mogelijkheid om verouderde, zilveren voorwerpen zonder tussenpersoon om te smelten. Wij zijn in staat zilver prijsstijgingen onmiddellijk aan u door te berekenen in uw verkoopplannen! Voor gewilde verzamelobjecten vallen wij terug op ons netwerk van particulieren, zakenmensen en verzamelaars. Wij kunnen beoordelen of uw zilverwerk objecten zijn die voor hogere prijzen dan normaal kunnen worden verkocht en informeren u daar graag over.

Waar moet rekening mee worden gehouden bij de verkoop van zilverwerk?

Tafelzilver werd al in de Romeinse en Griekse tijd gebruikt om statuste tonen. Er zijn veel getuigenissen van het voorkomen van tafelzilver in deze periode, die momenteel te zien zijn in musea en kastelen. Als u bijvoorbeeld de Hofburg in Wenen heeft bezocht, zult u overweldigd zijn door de omvang van het keizerlijke zilverwerk! Tegenwoordig zijn niet alle glimmende zilveren voorwerpen van echt zilver! Om daar achter te komen, heeft men een uitgebreide expertise op het gebied van zilverwaar nodig en kennis van het keurmerk en de productie van zilverwerk. Tafelzilver en ander zilverwaar is meestal gewaarmerkt met:

800 /  835 /  925 /

Onder tafelzilver verstaat men:

  • Koffiekannen
  • Theepotten
  • Kopjes
  • Kandelaars
  • Vazen
  • Borden etc.

Naast de zilverkeurmerkenzijn er landspecifieke keurmerken en fabrikantkeurmerken die een positieve invloed kunnen hebben op de waarde en de haalbare aankoopprijs. Zeer populaire zilverfabrikanten en ontwerpers van tafelzilver zijn bijvoorbeeld:
Christofle, Fabergé, Georg Jensen en Tiffany. Ook de kwaliteit en de afwerking van het zilverwerk spelen een rol. Is het een handgemaakt stuk of een machinaal gemaakt item? Wij onderzoeken uw artikelen met een geoefend oog en beantwoorden uw vragen graag en doet u een realistisch aankoopaanbod.

Hoe verkoop ik zilverwaar of tafelzilver bij Kost-Baar?

Voor een gratis expertise of een aankoop van zilverwerk is het essentieel om het artikel bij ons op kantoor te presenteren. Wij controleren de keurmerken en wegen uw zilveren voorwerp in uw bijzijn. Wij bieden u dan een koopprijs aan en u beslist of u uw zilveren voorwerp wilt verkopen of houden. Als u besluit te verkopen, moet u uw legitimatie overleggen, d.w.z. u toont uw identiteitskaart of rijbewijs. Wij (ver)kopen geen kostbaarheden d.m.v. verzending per post of vergelijkbare verzendserviceproviders. Wij willen met u een vertrouwensbasis opbouwen en u de mogelijkheid geven om bij uw bezoek aan ons kantoor al uw vragen te stellen die voor u belangrijk zijn!

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

13 + 1 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Zilver dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS