Maple leaf zilveren munt

Maple Leaf zilveren munt, 1 ounce puur zilver

Hoe verkoop ik een zilveren Maple Leaf-munt bij Kost-Baar.nl?

Kost-Baar koopt Maple Leaf-munten op als individuele stukken of als een bundel met andere munten. De aankoop van edelmetalen in de vorm van zilveren munten is voor ons een vertrouwde en dagelijkse bezigheid. Afhankelijk van de conditie wordt de zilveren Maple Leaf- munt omgesmolten bij onze langdurige en vertrouwde partner, de raffinaderij in Rotterdam (www.edelmetaalsm.nl), of wordt het particulieren, verzamelaars of investeerders uit ons internationale netwerk van handelsrelaties aangeboden. Kost-Baar.nl is een traditioneel bedrijf, geleid door Marius Tsakonis, dat kan terugkijken op een lange geschiedenis. De handel in kostbaarheden vindt al bijna 100 jaar, sinds 1926, van generatie op generatie plaats. Bij ons bent u in goede handen als het gaat om aan- en verkoop van edelmetalen en kostbaarheden!

Zilveren Maple Leaf-munt (Canada)

De 1 ounce Maple Leaf-munt in zilver verschijnt voor het eerst in 1988 met een oplage van 1,1 miljoen stuks. Geslagen door de “Royal Canadian Mint”, de officiële munt van Canada. Het is een zeer populaire investeringsmunt en wordt jaarlijks uitgegeven en te koop aangeboden met een aantal tussen de 300.000 en 3,3 miljoen stuks. De voorzijde van de zilveren Maple Leaf- munt toont het esdoornblad, het nationale symbool van Canada. De legering wordt rechts en links van het esdoornblad aangegeven en het gewicht van het fijne zilvergehalte in de eenheid ounce (oz) wordt onder het esdoornblad aangegeven. De zilveren Maple Leaf-munt is altijd van fijn zilver (999 / -) gemaakt. De keerzijde van de munt toont altijd het zijportret van koningin Elizabeth II, daaronder staat de nominale waarde. De meest geslagen versie van de Maple Leaf-munt is de versie van één ounce of 31,1 gram met een nominale waarde van 5 Canadese dollars. Er worden voor een jubileum meer versies uitgebracht en er worden van tijd tot tijd muntsets met verschillende varianten uitgegeven. De zilveren Maple Leaf-munt vind u dan ook terug in de volgende uitgaven in de aan- en verkoopsector:

10 ounces = 50 ca $ 1,5 ounce = 8 ca $ 1 ounce = 5 ca $ ½ ounce = 4 ca $ 1/4 ounce = 3 ca $ 1/10 ounce = 2 ca $ 1/20 ounce = 1 ca $

Neem gerust contact met ons op om de huidige en reële marktwaarde van uw zilveren Maple Leaf- munt te weten te komen!
Manieren om contact met ons op te nemen kunt u vinden onder het menu-item: Contact