Krugerrand zilveren munt

Aankoop categorie: Zilver

Wilt u een zilveren Krugerrand munt verkopen?

Kost-Baar koopt Zilveren munten van Krugerrand als losse stukken of als een bundel samen met andere munten. Edelmetalen zoals zilver kopen is voor ons een vertrouwde en dagelijkse bezigheid. Afhankelijk van de staat wordt de zilveren Krugerrand-munt omgesmolten bij onze langdurige en vertrouwde partner, de raffinaderij in Rotterdam (www.edelmetaalsm.nl), of wordt het bij particulieren, verzamelaars of investeerders uit ons internationale netwerk van handelsrelaties aangeboden. Kost-Baar is een traditioneel bedrijf, geleid door Marius Tsakonis, dat kan terugkijken op een lange geschiedenis. De handel in kostbaarheden vindt al bijna 100 jaar, sinds 1926, van generatie op generatie plaats. Bij ons bent u in goede handen als het gaat om in- en verkoop van edelmetalen en kostbaarheden.

De Krugerrand zilveren munt (Zuid-Afrika)

De zilveren Krugerrand munt is pas sinds 2017 verkrijgbaar. Het werd uitgegeven ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de gouden Krugerrand-munt. De gouden Krugerrand-munt is veel bekender in de wereld omdat hij sinds 1967 wordt geslagen. De naam van de zilveren munt en de gouden munt bestaat uit de naam van de voormalige Zuid-Afrikaanse president Paul Kruger en de munteenheid die sinds 1961 in Zuid-Afrika wordt gebruikt: de “Rand”. De zilveren Krugerrand munt toont op de motiefzijde het zijportret van Paul Kruger op basis van de voor hem gemaakte buste. De keerzijde van de Krugerrand munt toont een springbok antilope in het midden, met rechts en links ervan het jaar van uitgifte. Naast de gestippelde sierrand aan de zichtzijde van de munt heeft deze ook een geribbelde rand. Een bijzonder kenmerk van de Krugerrand-munt is dat deze geen nominale waarde heeft, maar de aanduiding “Rand” of “oz”. De zilveren Krugerrand munt is een investeringsmunt en verzamelmunt. Afhankelijk van de conditie van de zilveren Krugerrand-munt kunt u mogelijk iets meer bereiken dan normaal bij een uitverkoop. Opgemerkt moet echter worden dat dit geen zeldzame munt is. Voor de eerste uitgifte in 2017 werd de zilveren Krugerrand-munt uitgegeven met een oplage van 1 miljoen stuks. Verdere publicaties vinden regelmatig plaats.
De zilveren Krugerrand munt is er maar in één uitvoering. Het is gemaakt van 999 puur zilver en weegt 31,1 gram (1 ounce). De diameter is groter dan die van de gouden Krugerrand-munt en is 38,725 mm.

Hoe verkoopt u een zilveren Krugerrand-munt bij Kost-Baar?

Mocht u overwegen een zilveren Krugerrand-munt te verkopen, neem dan gerust contact met ons op. Wij doen u kosteloos en vrijblijvend een koopofferte. Bij het bekijken en controleren van uw zilveren Krugerrand munt zit u goed en kunt u aan onze medewerkers vragen die voor u belangrijk zijn.

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

14 + 7 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Zilver dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Tineke de Vries
Tineke de Vries
2024-04-06
Super en ongecompliceerd. Zeer vriendelijke medewerkers en vertrouwens vol.
Pieter Dings
Pieter Dings
2024-04-03
Vriendelijk en deskundig geholpen in een tegelijkertijd gezellig en zakelijk gesprek. Wij komen nog eens terug.
Anneke van Immerzeel
Anneke van Immerzeel
2024-04-02
Als leek op het gebied van sieraden trof ik zeer betrokken doch professionele mensen aan die alle tijd namen. Min complimenten voor de manier waarop zij met mijn emoties ( die toch een rol bleken te spelen) omgingen en respecteerden. Dank hier voor.🙏❤️
Caroline Trapani
Caroline Trapani
2024-04-02
Prettige, vriendelijke en professionele houding. Eerlijke en oprechte beoordeling van de te taxeren sieraden.
Danny vdP
Danny vdP
2024-03-28
Vriendelijk en vakbekwaam. Nemen de tijd en geven goed advies.
Lucie de Bruin
Lucie de Bruin
2024-02-14
Vandaag een aantal foto's geplaatst via WhatsApp en binnen een uur kon mijnheer Tsakonis mij een schatting geven van de waarde van de sieraden. Zeer vriendelijk en weet waar hij over praat. Wij zijn zeer tevreden, ondanks dat wij niet rijk zullen worden door evt. verkoop van de sieraden 😉😀 Mijnheer Tsakonis heel erg bedankt 👍
Roos Hundscheid
Roos Hundscheid
2024-02-07
Keurige en correcte taxatie en aankoop. Meneer had heel veel kennis van zaken. Financiële afhandeling gewoon top👌 We gingen met een heel goed en tevreden gevoel naar huis!!
Tony Coens
Tony Coens
2024-01-19
Een bedrijf dat eerlijk is en goed de tijd neemt je te helpen. Daarnaast zou ik zeker een winkel bezoek adviseren. Ik stel het op prijs 🏆 mvg Tony

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS