Krugerrand zilveren munt

 

Krugerrand zilveren munt

Wilt u een zilveren Krugerrand munt verkopen?

Kost-Baar koopt Zilveren munten van Krugerrand als losse stukken of als een bundel samen met andere munten. Edelmetalen zoals zilver kopen is voor ons een vertrouwde en dagelijkse bezigheid. Afhankelijk van de staat wordt de zilveren Krugerrand-munt omgesmolten bij onze langdurige en vertrouwde partner, de raffinaderij in Rotterdam (www.edelmetaalsm.nl), of wordt het bij particulieren, verzamelaars of investeerders uit ons internationale netwerk van handelsrelaties aangeboden. Kost-Baar is een traditioneel bedrijf, geleid door Marius Tsakonis, dat kan terugkijken op een lange geschiedenis. De handel in kostbaarheden vindt al bijna 100 jaar, sinds 1926, van generatie op generatie plaats. Bij ons bent u in goede handen als het gaat om in- en verkoop van edelmetalen en kostbaarheden.

De Krugerrand zilveren munt (Zuid-Afrika)

De zilveren Krugerrand munt is pas sinds 2017 verkrijgbaar. Het werd uitgegeven ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de gouden Krugerrand-munt. De gouden Krugerrand-munt is veel bekender in de wereld omdat hij sinds 1967 wordt geslagen. De naam van de zilveren munt en de gouden munt bestaat uit de naam van de voormalige Zuid-Afrikaanse president Paul Kruger en de munteenheid die sinds 1961 in Zuid-Afrika wordt gebruikt: de “Rand”. De zilveren Krugerrand munt toont op de motiefzijde het zijportret van Paul Kruger op basis van de voor hem gemaakte buste. De keerzijde van de Krugerrand munt toont een springbok antilope in het midden, met rechts en links ervan het jaar van uitgifte. Naast de gestippelde sierrand aan de zichtzijde van de munt heeft deze ook een geribbelde rand. Een bijzonder kenmerk van de Krugerrand-munt is dat deze geen nominale waarde heeft, maar de aanduiding “Rand” of “oz”. De zilveren Krugerrand munt is een investeringsmunt en verzamelmunt. Afhankelijk van de conditie van de zilveren Krugerrand-munt kunt u mogelijk iets meer bereiken dan normaal bij een uitverkoop. Opgemerkt moet echter worden dat dit geen zeldzame munt is. Voor de eerste uitgifte in 2017 werd de zilveren Krugerrand-munt uitgegeven met een oplage van 1 miljoen stuks. Verdere publicaties vinden regelmatig plaats.
De zilveren Krugerrand munt is er maar in één uitvoering. Het is gemaakt van 999 puur zilver en weegt 31,1 gram (1 ounce). De diameter is groter dan die van de gouden Krugerrand-munt en is 38,725 mm.

Hoe verkoopt u een zilveren Krugerrand-munt bij Kost-Baar?

Mocht u overwegen een zilveren Krugerrand-munt te verkopen, neem dan gerust contact met ons op. Wij doen u kosteloos en vrijblijvend een koopofferte. Bij het bekijken en controleren van uw zilveren Krugerrand munt zit u goed en kunt u aan onze medewerkers vragen die voor u belangrijk zijn.

Meer informatie over hoe u contact met ons kunt opnemen, vindt u onder het menu-item: Contact.