Smaragd sieraden

Heeft u sieraden van smaragd en wilt u deze graag verkopen?

Als u erover denkt om smaragd sieraden te verkopen, neem dan contact met ons op! Kost-Baar is een familiebedrijf met een traditie sinds 1926 en in constante observatie van de edelstenenmarkt en haar ontwikkelingen. Als u meer wilt weten over uw smaragd sieraden helpen onze experts u graag verder. Alleen degenen die ervaring hebben met het verhandelen van tweedehands kostbaarheden, kunnen realistische waarden beoordelen.

Waar moet rekening mee worden gehouden bij het verkopen van smaragd sieraden?

Smaragden van goede kwaliteit zijn uiterst zeldzaam. Smaragden zijn zeer delicate edelstenen en de slijpers moeten zorgvuldig te werk gaan, zodat de smaragd niet te veel gefragmenteerd raakt. Als uw smaragd sieraden bij Kost-Baar worden verkocht, worden zowel de evaluatiecriteria voor de smaragd als de sieraden zelf toegepast.

585 witgouden ring met smaragd 1.5 karaat

Een smaragd moet “grasgroen” zijn , d.w.z. weelderig groen dat niet te donker is. Deze groene tint is dan de Afrikaanse smaragd, die in de handel hoger gewaardeerd wordt dan een donkere, flesgroene smaragd. Een smaragd is bijna nooit zonder insluitsels. Integendeel. Zijn chemische structuur en aard zorgen voor een buitengewone opname van insluitsels, die ook bekend staat als “Jardin” (Frans, tuin). De tinten die door insluitsels en kanalen worden gecreëerd, lijken op een rank in de flora. Kleine, geslepen smaragden zijn in grote hoeveelheden verkrijgbaar op de sieradenmarkt, u kunt hier geen hoge waarden verwachten. Grotere stenen met duidelijk meer gewicht, idealiter in de smaragd vorm geslepen (smaragd snede), zijn nog steeds gemakkelijk te verkopen in een mooie kleur.
Doorslaggevend voor een hoge waardering van smaragd sieraden is natuurlijk het ontwerp. Zijn het moderne sieraden of antieke sieraden? Met de hand gemaakt of machinaal gemaakt? Welke fabrikant heeft de smaragdgroene sieraden gemaakt? Er is momenteel veel vraag naar antieke sieraden, dus er zijn ook andere criteria voor evaluatie, die we u in een persoonlijk gesprek graag nader toelichten.
Een andere belangrijke kwaliteitsindicator is de keuze van het gebruikte edelmetaal. Is het zilver of goud en in welke legering is het verwerkt? Wat is het gewicht ervan? De materiaalwaarde van het betreffende edelmetaal maakt doorgaans een groot deel uit van de aanschafwaarde.

 

750 witgouden ring met smaragd 4,25 karaat

De dames van de koninklijke huizen in veel landen kunnen vaak imposante smaragd sieraden bewonderen die gedurende meerdere generaties zijn doorgegeven. Dit zijn waarschijnlijk schatten met onvoorstelbare waarden, aangezien het nog steeds smaragden zijn die lang geleden zijn gevonden en in de beste kwaliteit en maat zijn geslepen. Een voorbeeld is koningin Olga Konstantinovna Romanova van Griekenland. Van 1863 tot 1913 stond ze aan de zijde van haar man, koning George I, tijdens het bewind van de Hellenen​. Olga was een nicht van tsaar Alexander II van Rusland en ontmoette haar toekomstige echtgenoot George I tijdens een van zijn bezoeken aan tsaar Alexander II. Olga heeft opmerkelijke smaragden sieraden in haar bezit gehad met verschillende smaragden ter grootte van een duivenei.

Wat is belangrijk bij het evalueren of kopen van smaragd sieraden?

Om sieraden van smaragd te verkopen of te laten taxeren, kunt u ons bezoeken tijdens onze kantooruren in onze kantoren of tijdens onze campagnedagen. De presentatie van de sieraden is essentieel voor een waardering of voor een verkoop, daarom kopen we geen kostbaarheden per post of andere verzendserviceproviders. Het heeft voor ons de hoogste prioriteit dat u direct bij alle tests aanwezig bent. Om ervoor te zorgen dat uw smaragd sieraden hoge prijzen behalen, is de authenticiteit van de smaragd de eis, dus vragen we u bewijs te leveren om de natuurlijkheid, kleur, afkomst en eventueel het gewicht mee te nemen. Als deze niet beschikbaar zijn, kunnen we u adressen geven om de relevante informatie te verkrijgen.

Om contact met ons op te nemen verwijzen wij u naar het menu-item: ContactContact