Robijn sieraden

Aankoop categorie: Sieraden

Wilt u sieraden met robijn verkopen? Als u sieraden verkopen wilt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Het team van experts van Kost-Baar kan realistisch inschatten wat er bereikt kan worden bij de verkoop van uw robijnsieraden en legt u graag meer uit over wat uw sieraden zijn. Welk edelmetaal is het, hoe is het sieraad gemaakt, is een fabrieksmerk te vinden en wat is de kwaliteit van de robijn? Deze vragen beantwoorden wij graag bij de presentatie van uw sieraad. Welke beoordelingscriteria moeten in aanmerking worden genomen voor een robijnjuweel?


Robijnen zijn een van de meest populaire gekleurde edelstenen. Door hun rode kleur worden ze vaak weggegeven als symbool van liefde als ring, hanger of ketting. Een robijn zou idealiter “duivenbloedrood” moeten zijn. Een nogal poëtische term, maar wel een die op een heel begrijpelijke manier de rode tint beschrijft die een robijn zou moeten hebben. Een dieprode kleur met een blauwachtige ondertoon. In Sri Lanka, een van de plaatsen waar de robijn werd gevonden, wordt de robijn “Lord of the Precious Stones” genoemd. Een robijn van hoge kwaliteit moet naast de perfecte kleur ook weinig insluitsels hebben en natuurlijk een bepaalde maat of een opvallend gewicht hebben. Kleine robijnen zijn in grote hoeveelheden verkrijgbaar op de sieraden- en edelsteenmarkt en zijn daarom niet van grote waarde.

Een ander aspect dat van belang is voor de evaluatie en de verkoop van robijn sieraden is het edelmetaal waarin de robijnen zijn ingesteld. Is het zilver, geel goud, wit goud of platina? We hebben de tools om het materiaal te controleren. Welke andere kenmerken van de sieraden zijn doorslaggevend? Om qua materiaal een hoge aanschafprijs te verwezelijken is natuurlijk het gewicht van het sieraad doorslaggevend. Hoe meer een gouden voorwerp weegt, hoe hoger de materiële waarde. Naast de waarde voor het edelmetaal en edelstenen zijn er ook toeslagen mogelijk voor het ontwerp. Is uw sieraad een modern werkstuk (machinaal of handgemaakt), een merkartikel of een antiek robijn sieraad? Dit wordt door ons zorgvuldig onderzocht en beoordeeld wanneer u uw robijn sieraad aanbiedt.
Robijn sieraden waren en zijn nog steeds erg populair in de koninklijke familie. Hier kunt u bij  officiële optredens vaak zeer weelderige sieraden met zeer fijne robijnen bewonderen.

Wat is belangrijk bij een taxatie of aankoop van robijnen sieraden?

Voor het verkopen of laten taxeren van robijnrode sieraden kunt u ons bezoeken tijdens onze kantooruren in ons kantoor of tijdens onze campagnedagen. De presentatie van de sieraden is essentieel voor een waardering of voor een verkoop, daarom kopen we geen kostbaarheden per post of andere verzendserviceproviders. Het heeft voor ons de hoogste prioriteit dat u direct bij alle tests aanwezig bent. Om hoge prijzen voor uw robijn sieraden te realiseren, is de authenticiteit van de robijn een voorwaarde, daarom vragen wij u om een ​​bewijs van natuurlijkheid, kleur, herkomst en eventueel gewicht mee te nemen. Als deze niet beschikbaar zijn, kunnen we u adressen geven om de relevante informatie te verkrijgen.

Robijn sieraden

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

5 + 2 =

sieraad van robijn

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Sieraden dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS