Antieke sieraden

Aankoop categorie: Sieraden

De laatste jaren is de vraag naar antieke juwelen sterk gestegen. Men spreekt van “antiek” wanneer juwelen minstens 50, beter nog rond 100 jaar oud zijn. Bij antieke juwelen is het hoge vakmanschap van een goudsmid vaak herkenbaar. Vaak worden zeer verfijnde edelsmeedtechnieken in een sieraad gecombineerd en uit de afwerking en vormgeving kan meestal heel goed de productieperiode worden afgeleid. Interessant zijn ook vaak de gebruikte diamanten en gekleurde stenen.
Diamanten werden aanvankelijk alleen met de hand in vorm geslepen, vaak slechts ruw gefacetteerd en onevenredig.

De klassieke briljantslijpvorm werd pas rond 1919 geïntroduceerd door de wiskundige Marcel Tolkowsky en is tot op heden voortdurend verder ontwikkeld. Tolkowsky berekende hoe de facetten van de briljant precies gerangschikt moeten zijn, zodat een diamant de grootst mogelijke schittering bereikt.

Aan de hand van de diamanten en de manier waarop ze zijn geslepen, kan men dus ook zien hoe lang geleden het sieraad werd gemaakt.
Maar niet alles wat “antiek“ genoemd kan worden, is automatisch waardevol.
Tijdens de inflatie konden slechts weinigen zich juwelen van hoge kwaliteit veroorloven, daarom werden juwelen in die tijd vaak gemaakt van onedele metalen of als ze van edelmetaal waren gemaakt, dan werden ze gemaakt als schuimgoud, d.w.z. een juweel werd gevormd uit dun gewalste gouden platen en dan opgevuld met stopverf.
Als u niet zeker bent over de waarde van uw juwelen, neem dan contact met ons op! Wij helpen u gratis bij de classificatie van uw juwelen en geven u informatie over de marktwaarde of vervangingswaarde. Wilt u sieraden verkopen? Wij kunnen uw sieraden taxeren en een passend aanbod doen.

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

8 + 15 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Sieraden dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Tineke de Vries
Tineke de Vries
2024-04-06
Super en ongecompliceerd. Zeer vriendelijke medewerkers en vertrouwens vol.
Pieter Dings
Pieter Dings
2024-04-03
Vriendelijk en deskundig geholpen in een tegelijkertijd gezellig en zakelijk gesprek. Wij komen nog eens terug.
Anneke van Immerzeel
Anneke van Immerzeel
2024-04-02
Als leek op het gebied van sieraden trof ik zeer betrokken doch professionele mensen aan die alle tijd namen. Min complimenten voor de manier waarop zij met mijn emoties ( die toch een rol bleken te spelen) omgingen en respecteerden. Dank hier voor.🙏❤️
Caroline Trapani
Caroline Trapani
2024-04-02
Prettige, vriendelijke en professionele houding. Eerlijke en oprechte beoordeling van de te taxeren sieraden.
Danny vdP
Danny vdP
2024-03-28
Vriendelijk en vakbekwaam. Nemen de tijd en geven goed advies.
Lucie de Bruin
Lucie de Bruin
2024-02-14
Vandaag een aantal foto's geplaatst via WhatsApp en binnen een uur kon mijnheer Tsakonis mij een schatting geven van de waarde van de sieraden. Zeer vriendelijk en weet waar hij over praat. Wij zijn zeer tevreden, ondanks dat wij niet rijk zullen worden door evt. verkoop van de sieraden 😉😀 Mijnheer Tsakonis heel erg bedankt 👍
Roos Hundscheid
Roos Hundscheid
2024-02-07
Keurige en correcte taxatie en aankoop. Meneer had heel veel kennis van zaken. Financiële afhandeling gewoon top👌 We gingen met een heel goed en tevreden gevoel naar huis!!
Tony Coens
Tony Coens
2024-01-19
Een bedrijf dat eerlijk is en goed de tijd neemt je te helpen. Daarnaast zou ik zeker een winkel bezoek adviseren. Ik stel het op prijs 🏆 mvg Tony

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS