Zuidzee Parels

Aankoop categorie: Parels

Bezit u een hoogwaardige Zuidzee- of Tahitiaanse parelketting?

Misschien geniet u er niet meer van of zijn er geen mogelijkheden meer om dat speciale stuk te dragen. Laat uw Zuidzee- of Tahitiaanse parelketting niet zomaar in uw donkere  juwelendoosje of kluisje achter. Parelkettingen moeten regelmatig en zo vaak mogelijk worden gedragen. Door het natuurlijke vocht en de olie van de huid behoudt deze zijn unieke glans. Als u nauwelijks uw Zuidzee- of Tahitiaanse parelketting draagt, is het misschien het overwegen waard om uw ketting te verkopen. Kost-Baar kan u een gratis expertise aanbieden en u informeren over de kansen op een verkoop. Kost-Baar heeft internationale contacten met particulieren, handelaars en verzamelaars en kan ook uw bijzondere, kwalitatief hoogwaardige Zuidzee- of Tahitiaanse parels bij hen aanbieden. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek of voor een verkoop! Zuidzee- en Tahitiaanse parels werden in de jaren negentig erg populair in Duitsland. Elke juwelier van hoge kwaliteit streefde ernaar om op zijn minst een kleine selectie Zuidzee- of Tahitiaanse parels te koop aan te bieden. Verkoopprijzen van ongeveer 50.000 DM voor een goed gevulde, hoogwaardige ketting waren destijds niet uitzonderlijk.

Zuidzee-parels worden verbouwd in de Indische en Stille Oceaan aan de noord- en noordwestkust van Australië. De mossel (oester) die geschikt is om te kweken, wordt Pinctada Maxima genoemd. Hij kan tot 40 cm lang worden en produceert dan ook grote Zuidzeeparels met een diameter van 10 mm – 15 mm. De Zuidzee parel wordt ook wel de “Queen of Pearls” genoemd. De klimatologische omstandigheden in het onbewoonde broedgebied waren extreem, maar waren ook een voorwaarde voor het kweken van de Zuidzeeparels. De Zuidzeeparel heeft een ronde tot ovale vorm, vaak ook barok, en heeft een fijne glans. Het oppervlak van de Zuidzeeparel is zelden helemaal vlak, het wekt vaak de indruk van gehamerd metaal. Het kleurenspectrum van de Zuidzeeparel bevindt zich in het lichte gebied, zoals wit, crèmewit, rosé, zilverwit , grijs, etc.
Tahitiaanse parels zijn de donkere versie van de Zuidzeeparel. Ze worden gekweekt in de atollen en lagunes van de Gambier-archipel bij Tahiti. Het type zwartlipoester dat voor de kweek wordt gebruikt, wordt Pinctada Margaritifera genoemd. De Tahitiaanse parel bereikt een diameter van 8 mm – 14 mm. De kleurenschaal is hier in een bereik van donkergrijs tot bruinzwart. De zeldzaamste en hoogst gewaardeerde kleur is een grijsgroene tot zwartgroene pauwenveer-tint. Tahitiaanse parels zijn er in een ronde, ovale of barokke vorm. Hoogwaardige Tahitiaanse parels zijn bijna perfect in hun oppervlak en hebben geen groeisporen. Sommigen laten zich echter verleiden door de grillen van de natuur en geven de voorkeur aan Tahitiaanse parels met groei-kenmerken of peer- of druppelvormige parels.

Waar moet rekening mee worden gehouden bij het verkopen van Zuidzee- of Tahitiaanse parels bij Kost-Baar?

Feit is dat de vraag naar Zuidzee- en Tahitiaanse parels is de afgelopen decennia afgenomen. De reden hiervoor is het extreem hoge aanbod van parels in alle prijsklassen en in alle vormen en kleuren. Gedragen Zuidzee– en Tahitiaanse pareljuwelen van inferieure kwaliteit kunnen nauwelijks voor een acceptabele prijs worden verkocht. Met parels van hoge kwaliteit is de kans om een behoorlijk bedrag te krijgen groter. Hier speelt het gebruik van het edelmetaal voor de sluiting de belangrijkste rol. Als u meer wilt weten over uw Zuidzee- of Tahitiaanse pareljuwelen en hun huidige marktwaarden, neem dan contact met ons op. Bij het kopen en verkopen van Tahitiaanse en Zuidzee-parels speelt de kwaliteit van de parels een grote rol. Wij kunnen de kwaliteit beoordelen en u vrijblijvend een koopaanbod doen. Aankoopbewijzen met nauwkeurige informatie over de parels, evenals sieradenpaspoorten of rapporten zijn altijd voordelig voor de prijs.

Zuidzee parels verkopen

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

2 + 8 =

Natuurlijke parels verkopen

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Parels dat wij aankopen

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS