Zoetwater Parels

Aankoop categorie: Parels

Heeft u parel sieraden die niet meer bij uw smaak passen? Misschien heeft u lang geleden zoetwaterpareloorbellen gekregen of een zoetwaterparelring die niet meer bij uw stijl past en gewoon in je juwelendoosje blijft liggen. Kom dan vrijblijvend te weten over uw zoetwaterparelsieraden bij Kost-Baar. Wij geven u gratis informatie over de waarde en kwaliteit van uw zoetwaterparelsieraden en maken een realistische inschatting van de kansen om deze te verkopen.

De meeste zoetwaterparels zijn recente kweekparels, namelijk Akoya-parels. De zoetwaterparels omvatten de Biwa-, China- en Keshi-parels.

  • Biwa-parels worden gekweekt in Lake Biwa, Japan, en hebben geen ronde vorm, maar allerlei niet-ronde vormen. Het kleurenspectrum van de Biwa-parel varieert van delicate tot sterke pasteltinten.
  • Chinese parels hebben een langere traditie aangezien de Chinezen ook de eerste parelkwekers waren. Ze deden al in de 13e eeuw ervaring op in parelteelt. China parels hebben ook niet-ronde vormen en hebben ongebruikelijke kleur nuances, zoals kopergoud , wijnrood, lavendel of roze-groen.
  • Keshi-parels zijn meestal witte parels in een zeer kleine, niet-ronde vorm. Ze worden aan de Japanse kust gekweekt en hebben veel onregelmatige vormen. Kleine Keshi-parels die bijna op een rijstkorrel lijken, waren hier soms populair.

In de jaren 80 en 90 werden zoetwaterparels meestal in meerdere rijen als een ketting gedragen, omdat een enkele streng meestal te smal leek. Hier waren er echter geen grenzen aan de verbeeldingskracht en ontwerpopties. Vaak werden alle drie soorten zoetwaterparels gecombineerd in één sieraad of werden Biwa-parels ontworpen als een 10-rijige, gedraaide ketting die bij feestelijke gelegenheden werd gebruikt. Er zijn nu cultivaties van zoetwaterparels die sterk lijken op Akoya-parels. Ze zijn bijna rond, groot en wit. Vaak kan alleen een expert zeggen of het een hoogwaardige Akoya parel is of een zoetwaterparel die inmiddels goedkoop is gekweekt.

Waar moet rekening mee worden gehouden bij het verkopen van zoetwaterparels bij Kost-Baar?

Ook bij zoetwaterparels zijn er, net als bij andere soorten kralen, sterke kwaliteitsverschillen in maat, glans en ook wat de conditie betreft. Helaas zijn er veel inferieure zoetwaterparels op de markt. Als parels die al zijn gedragen, worden alleen zoetwaterparels van zeer goede kwaliteit en uitzonderlijke, hoogwaardige verwerking met edelmetalen als tweedehandsgoed verkocht. Vaak zit de materiële waarde van het sieraad slechts in het goud of zilver en wordt de waarde op grond daarvan berekend. De parels worden niet eens opgenomen in de evaluatie. Om de vraag precies te kunnen inschatten, moet u een expert zijn. We willen hier niet generaliseren maar elk stuk op zich op waarde schatten. Heeft u zoetwaterparelsieraden die u graag wilt verkopen, neem dan contact met ons op. Wij controleren de parels op zicht op echtheid en type en informeren u over de realistische mogelijkheden voor een verkoop. Dankzij een internationaal netwerk van sieradenliefhebbers, zakenmensen en verzamelaars hebben wij vaak de mogelijkheid om daar bijzondere stukken aan te bieden. Wij doen ons best en proberen alle mogelijkheden voor u uit te putten!

Zoetwater parels verkopen

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

9 + 8 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Parels dat wij aankopen

Wat onze klanten vertellen

Tineke de Vries
Tineke de Vries
2024-04-06
Super en ongecompliceerd. Zeer vriendelijke medewerkers en vertrouwens vol.
Pieter Dings
Pieter Dings
2024-04-03
Vriendelijk en deskundig geholpen in een tegelijkertijd gezellig en zakelijk gesprek. Wij komen nog eens terug.
Anneke van Immerzeel
Anneke van Immerzeel
2024-04-02
Als leek op het gebied van sieraden trof ik zeer betrokken doch professionele mensen aan die alle tijd namen. Min complimenten voor de manier waarop zij met mijn emoties ( die toch een rol bleken te spelen) omgingen en respecteerden. Dank hier voor.🙏❤️
Caroline Trapani
Caroline Trapani
2024-04-02
Prettige, vriendelijke en professionele houding. Eerlijke en oprechte beoordeling van de te taxeren sieraden.
Danny vdP
Danny vdP
2024-03-28
Vriendelijk en vakbekwaam. Nemen de tijd en geven goed advies.
Lucie de Bruin
Lucie de Bruin
2024-02-14
Vandaag een aantal foto's geplaatst via WhatsApp en binnen een uur kon mijnheer Tsakonis mij een schatting geven van de waarde van de sieraden. Zeer vriendelijk en weet waar hij over praat. Wij zijn zeer tevreden, ondanks dat wij niet rijk zullen worden door evt. verkoop van de sieraden 😉😀 Mijnheer Tsakonis heel erg bedankt 👍
Roos Hundscheid
Roos Hundscheid
2024-02-07
Keurige en correcte taxatie en aankoop. Meneer had heel veel kennis van zaken. Financiële afhandeling gewoon top👌 We gingen met een heel goed en tevreden gevoel naar huis!!
Tony Coens
Tony Coens
2024-01-19
Een bedrijf dat eerlijk is en goed de tijd neemt je te helpen. Daarnaast zou ik zeker een winkel bezoek adviseren. Ik stel het op prijs 🏆 mvg Tony

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS