Aankoop categorie: Parels

Heeft u parel sieraden die niet meer bij uw smaak passen? Misschien heeft u lang geleden zoetwaterpareloorbellen gekregen of een zoetwaterparelring die niet meer bij uw stijl past en gewoon in je juwelendoosje blijft liggen. Kom dan vrijblijvend te weten over uw zoetwaterparelsieraden bij Kost-Baar. Wij geven u gratis informatie over de waarde en kwaliteit van uw zoetwaterparelsieraden en maken een realistische inschatting van de kansen om deze te verkopen.

De meeste zoetwaterparels zijn recente kweekparels, namelijk Akoya-parels. De zoetwaterparels omvatten de Biwa-, China- en Keshi-parels.

  • Biwa-parels worden gekweekt in Lake Biwa, Japan, en hebben geen ronde vorm, maar allerlei niet-ronde vormen. Het kleurenspectrum van de Biwa-parel varieert van delicate tot sterke pasteltinten.
  • Chinese parels hebben een langere traditie aangezien de Chinezen ook de eerste parelkwekers waren. Ze deden al in de 13e eeuw ervaring op in parelteelt. China parels hebben ook niet-ronde vormen en hebben ongebruikelijke kleur nuances, zoals kopergoud , wijnrood, lavendel of roze-groen.
  • Keshi-parels zijn meestal witte parels in een zeer kleine, niet-ronde vorm. Ze worden aan de Japanse kust gekweekt en hebben veel onregelmatige vormen. Kleine Keshi-parels die bijna op een rijstkorrel lijken, waren hier soms populair.

In de jaren 80 en 90 werden zoetwaterparels meestal in meerdere rijen als een ketting gedragen, omdat een enkele streng meestal te smal leek. Hier waren er echter geen grenzen aan de verbeeldingskracht en ontwerpopties. Vaak werden alle drie soorten zoetwaterparels gecombineerd in één sieraad of werden Biwa-parels ontworpen als een 10-rijige, gedraaide ketting die bij feestelijke gelegenheden werd gebruikt. Er zijn nu cultivaties van zoetwaterparels die sterk lijken op Akoya-parels. Ze zijn bijna rond, groot en wit. Vaak kan alleen een expert zeggen of het een hoogwaardige Akoya parel is of een zoetwaterparel die inmiddels goedkoop is gekweekt.

Waar moet rekening mee worden gehouden bij het verkopen van zoetwaterparels bij Kost-Baar?

Ook bij zoetwaterparels zijn er, net als bij andere soorten kralen, sterke kwaliteitsverschillen in maat, glans en ook wat de conditie betreft. Helaas zijn er veel inferieure zoetwaterparels op de markt. Als parels die al zijn gedragen, worden alleen zoetwaterparels van zeer goede kwaliteit en uitzonderlijke, hoogwaardige verwerking met edelmetalen als tweedehandsgoed verkocht. Vaak zit de materiële waarde van het sieraad slechts in het goud of zilver en wordt de waarde op grond daarvan berekend. De parels worden niet eens opgenomen in de evaluatie. Om de vraag precies te kunnen inschatten, moet u een expert zijn. We willen hier niet generaliseren maar elk stuk op zich op waarde schatten. Heeft u zoetwaterparelsieraden die u graag wilt verkopen, neem dan contact met ons op. Wij controleren de parels op zicht op echtheid en type en informeren u over de realistische mogelijkheden voor een verkoop. Dankzij een internationaal netwerk van sieradenliefhebbers, zakenmensen en verzamelaars hebben wij vaak de mogelijkheid om daar bijzondere stukken aan te bieden. Wij doen ons best en proberen alle mogelijkheden voor u uit te putten!

Zoetwater parels verkopen

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

4 + 4 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Parels dat wij aankopen

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS