Natuurlijke Parels

Parels

Heeft u natuurlijke parels en wilt u deze verkopen?

Natuurlijke parels zijn in de huidige tijd uiterst zeldzaam. Dit zijn parels die zijn gemaakt zonder menselijke invloed. De groei van een parel duurde tientallen jaren. Misschien vindt u pareljuwelen in uw juwelenkistje en weet u niet eens of het natuurlijke of gekweekte parels zijn. Kost-Baar kijkt graag kosteloos en vrijblijvend naar uw parels en geven u informatie over de actuele waarde van uw parelsieraden. Parels zijn erg moeilijk te verkopen in gedragen/versleten staat. We proberen alle mogelijkheden voor u uit te putten en u te ondersteunen met onze decennia aan ervaring. Tot de natuurlijke parels behoren rivierparels en oosterse parels.

  • Rivier parels zijn parels die groeide in beken en rivieren met zachte water in zoetwatermosselen van de soort Margaritifera Margaritifera. De groeitijd was hier tussen de 20 en 40 jaar, afhankelijk van de grootte. Duitsland en Oostenrijk stonden bekend om hun vondsten van rivierparels. Als u portretten van Duitse of Oostenrijkse edelen of geestelijken in musea bekijkt, kunt u vaak parels vinden als decoratieve accessoires. Het zijn hoogstwaarschijnlijk de plaatselijke rivierparels. Aan het begin van de 20e eeuw begonnen mensen de loop van beken en rivieren, te reguleren en had de mossel niet langer de basisvereisten om parels te vormen. Helaas was dit het einde van de creatie van rivierparels.
  • Onder oosterse parels worden parels verstaan die ook zijn gemaakt zonder menselijke tussenkomst. De eerste oosterse parels werden ongeveer 4.500 jaar geleden gevonden in de Indische Zee en de Perzische Golf. Beetje bij beetje werden ze via de bekende handelsroutes over de hele wereld doorgegeven. In de 15e en 16e eeuw ontwikkelde zich in de koningshuizen van Europa een echte hausse met betrekking tot het gebruik van oosterse parels als sieraad.

Aan het begin van de 20e eeuw kwam de techniek van de parelcultuur naar voren en ontwikkelde zich gestaag, helaas verdwenen natuurlijk gegroeide parels naar de achtergrond. Natuurlijke parels zijn vrij onopvallend in termen van grootte en glans. Grote parels zijn hier zeldzaam en de glans is niet te vergelijken met de glans van een hoogwaardige cultuurparel. Als u meer wilt weten over uw parels of uw pareljuwelen, neem dan gerust contact met ons op. Wij schatten de waarde en het type van uw pareljuwelen in en kunnen u desgewenst een realistisch koopaanbod doen​. Afhankelijk van de staat en aard van de natuurlijke parel, hoeft vaak alleen de waarde van het gebruikte edelmetaal in de vorm van een sluiting, brisure of ring te worden vermeld. Adviezen van experts of bonnen met de exacte namen van de parels zijn voordelig voor een verkoop.

Meer informatie over hoe u contact met ons kunt opnemen, vindt u onder het menu-item: Contact