Natuurlijke Parels

Aankoop categorie: Parels

Heeft u natuurlijke parels en wilt u deze verkopen?

Natuurlijke parels zijn in de huidige tijd uiterst zeldzaam. Dit zijn parels die zijn gemaakt zonder menselijke invloed. De groei van een parel duurde tientallen jaren. Misschien vindt u pareljuwelen in uw juwelenkistje en weet u niet eens of het natuurlijke of gekweekte parels zijn. Kost-Baar kijkt graag kosteloos en vrijblijvend naar uw parels en geven u informatie over de actuele waarde van uw parelsieraden. Parels zijn erg moeilijk te verkopen in gedragen/versleten staat. We proberen alle mogelijkheden voor u uit te putten en u te ondersteunen met onze decennia aan ervaring. Tot de natuurlijke parels behoren rivierparels en oosterse parels.

  • Rivier parels zijn parels die groeide in beken en rivieren met zachte water in zoetwatermosselen van de soort Margaritifera Margaritifera. De groeitijd was hier tussen de 20 en 40 jaar, afhankelijk van de grootte. Duitsland en Oostenrijk stonden bekend om hun vondsten van rivierparels. Als u portretten van Duitse of Oostenrijkse edelen of geestelijken in musea bekijkt, kunt u vaak parels vinden als decoratieve accessoires. Het zijn hoogstwaarschijnlijk de plaatselijke rivierparels. Aan het begin van de 20e eeuw begonnen mensen de loop van beken en rivieren, te reguleren en had de mossel niet langer de basisvereisten om parels te vormen. Helaas was dit het einde van de creatie van rivierparels.
  • Onder oosterse parels worden parels verstaan die ook zijn gemaakt zonder menselijke tussenkomst. De eerste oosterse parels werden ongeveer 4.500 jaar geleden gevonden in de Indische Zee en de Perzische Golf. Beetje bij beetje werden ze via de bekende handelsroutes over de hele wereld doorgegeven. In de 15e en 16e eeuw ontwikkelde zich in de koningshuizen van Europa een echte hausse met betrekking tot het gebruik van oosterse parels als sieraad.

Aan het begin van de 20e eeuw kwam de techniek van de parelcultuur naar voren en ontwikkelde zich gestaag, helaas verdwenen natuurlijk gegroeide parels naar de achtergrond. Natuurlijke parels zijn vrij onopvallend in termen van grootte en glans. Grote parels zijn hier zeldzaam en de glans is niet te vergelijken met de glans van een hoogwaardige cultuurparel. Als u meer wilt weten over uw parels of uw pareljuwelen, neem dan gerust contact met ons op. Wij schatten de waarde en het type van uw pareljuwelen in en kunnen u desgewenst een realistisch koopaanbod doen​. Afhankelijk van de staat en aard van de natuurlijke parel, hoeft vaak alleen de waarde van het gebruikte edelmetaal in de vorm van een sluiting, brisure of ring te worden vermeld. Adviezen van experts of bonnen met de exacte namen van de parels zijn voordelig voor een verkoop.

Natuurlijke parels verkopen

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

13 + 4 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Parels dat wij aankopen

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS