Akoya Parels

Aankoop categorie: Parels

U zou een parelketting kunnen erven en niets weten over het soort parel, laat staan ​​de waarde van de hele parelsnoer. Wilt u meer weten over uw parelketting of uw parelsieraad, neem dan contact met ons op! Wij kunnen het type parel snel en eenvoudig bepalen. Heeft u vragen over de waarde of de verkoopmogelijkheden, bijvoorbeeld een Akoya parelketting, dan informeren wij u kosteloos en vrijblijvend over eventuele onzekerheden! Kost-Baar ondersteunt u naar beste weten en overtuiging bij uw verkoopproject, dit is waar wij voor staan ​​met onze naam en met de daarbij behorende bedrijfsgeschiedenis sinds 1926.

Akoya-parels zijn gekweekte parels die in zout water worden gekweekt. Het is de klassieker onder de parels! In de jaren 1920, na tientallen jaren van pogingen, werd voor het eerst de volledige teelt van een Akoya-parel bereikt. Sindsdien zijn Akoya-parels steeds populairder geworden in de sieradenindustrie. Er wordt gekweekt in Japan en China. De parelkweker plant een vreemd lichaam in een oestersoort. Dit is een kleine kern, gedraaid uit de schelp van een andere mossel. De oester vormt rond dit vreemde lichaam het parelmoer in de vorm van conchyn en aragoniet. Het vreemde lichaam is als het ware bedekt. Hoe langer de parel in de oester blijft, hoe groter deze wordt. Akoya-parels kunnen een diameter bereiken tot 10 mm, wat nogal een zeldzaamheid is. Op de sieradenmarkt zijn voornamelijk Akoya-parels met een afmeting van 2 mm tot maximaal 9 mm doorsnede vertegenwoordigd. De bekendste kleur van de Akoya-parel is de kleur wit in alle nuances, zoals: crème, crème-wit, wit, grijswit, wit-roze, etc.

Ook de glans (oppervlakteglans) is bepalend voor de waarde van een parel. Hoe meer lagen zich rond de kern van de parel hebben gevormd, hoe mooier, glanzender en ook dieper de glans van de Akoya-parel. Er zijn tegenwoordig ook veel snelgroeiende Akoya-parels op de markt, maar u ziet duidelijk een verschil met oudere stukken. Oudere Akoya-parels zijn meestal veel zwaarder en voelen daarom ook waardevoller aan. Een Akoya-parel moet ook zo rond mogelijk zijn en idealiter zonder groeisporen. Onder groeimarkeringen verstaat men natuurlijke insluitsels, inkepingen of uitstulpingen van de parelhuid. Om een ​​parelketting te maken, worden de parels met de hand gesorteerd op maat, kleur, vorm, glans en groei-eigenschappen. Een Akoya-parelketting moet een zo egaal mogelijk uiterlijk hebben. Als expert kan je ook conclusies trekken over de kwaliteit van de hele ketting uit het totaalbeeld van de parels en de sortering van de parel.

Een Akoya-parelketting kan gedragen worden als een choker (dicht bij de nek) of als een lange ketting, zowel met parels die allemaal identiek zijn in maat of in de loop, d.w.z. de parels zijn gesorteerd van klein naar groot en vice versa. Een andere mogelijkheid is het ontwerp als een enkele rij of meerrijige parelketting, de vormgeving van de parelketting sluiting is hierop afgestemd.

Waar moet rekening mee worden gehouden bij het verkopen van Akoya-parels bij Kost-Baar?

Tegenwoordig zijn gedragen parels helaas moeilijk tegen een redelijke prijs te krijgen. In de afgelopen decennia is de juwelenmarkt vrijwel overspoeld met gekweekte parels uit Azië. Het assortiment parels in alle prijsklassen is immens hoog en weinig mensen waarderen tegenwoordig de kwaliteit van de oudere, hogere kwaliteit Akoya-parels. Factoren als staat, vormgeving en het materiaal van de kettingsluiting spelen een belangrijke rol bij een aankoop. Vaak blijft het alleen bij de materiaalwaarde van de sluiting of bij een ring, zo wordt bijvoorbeeld alleen de goudwaarde berekend, en wordt de parel niet meegenomen in de evaluatie. Om de vraag naar je pareljuwelen precies te kunnen inschatten, moet je als expert naar het hele werk kijken, daarom willen we hier geen generalisaties maken. Heeft u parel sieraden die u graag wilt verkopen, neem dan contact met ons op. We onderzoeken de parels op echtheid en type en informeren u over de realistische mogelijkheden voor een verkoop of aankoop. Dankzij een internationaal netwerk van sieradenliefhebbers, zakenmensen en verzamelaars hebben wij vaak de mogelijkheid om hier bijzondere stukken over aan te bieden. Wij doen ons best en proberen alle mogelijkheden voor u uit te putten!

Akoya parels verkopen

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

6 + 6 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Parels dat wij aankopen

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS