Nieuws

Muntstaven

by | mrt 19, 2021 | Platina

Zilverbaren met munten

Wilt u een muntbaar verkopen? Kost-Baar koopt ook muntbaren! Muntbaren zijn, vergelijkbaar met conventionele zilverbaren, een populair investeringsitem. U kunt ze kopen bij bekende en gerenommeerde edelmetaalhandelaren of banken. Verkopen bij banken is niet mogelijk zonder wachttijd, verwerkingskosten en ook niet met voorafgaande waardering of mededeling van het uitbetalingsbedrag. Verkopen voor bij Kost-Baar is eenvoudig. Wij bepalen de waarde van uw zilveren muntbaar en kopen deze voor onmiddellijke contante betaling, mits u akkoord gaat met de vastgestelde waarde.

Kost-Baar handelt sinds 1926 in kostbaarheden en edelmetalen. Als een van de weinige bedrijven op het gebied van het taxeren van edelmetalen en kostbaarheden werkt Kost-Baar door persoonlijk contact zeer nauw samen met de raffinaderij in Rotterdam (www.edelmetaalsm.nl), wat voor u als klant zeer voordelig is. Zonder omwegen of tussenstations zijn wij bij het proces betrokken als het gaat om het omsmelten van muntbaren bij een aan- of verkoop. Hierdoor blijven de kosten voor het smelten zo laag mogelijk. Door ons contact met de raffinaderij hebben we altijd de mogelijkheid om de huidige zilver prijsstijgingen direct aan u door te geven. Muntbaren hebben echter soms meer dan één smeltwaarde! Afhankelijk van de situatie waarin u zich bevindt, zijn investeerders geïnteresseerd in uw muntbaren en kunnen ze worden aangeboden aan dealers, verzamelaars of investeerders uit ons netwerk van handelsrelaties. Als dit het geval is, kunnen wij voor u een hogere aanschafwaarde realiseren dan normaal. Wij informeren u hierover bij de presentatie van uw muntbaar!

Wat zijn muntbaren?

Zoals bij conventionele baren, zijn muntbaren gemaakt van 999 / – fijn zilver. Bovendien staat het motief van een munt in reliëf op de baren. De reden hiervoor was dat zilveren munten tot eind 2013 werden belast tegen het verlaagde belastingtarief van 7%, terwijl zilverbaren werden belast tegen 19%. Hierdoor ontstond het idee om een ​​munt met een nominale waarde op de zilverbaar te slaan en deze dus (theoretisch) te categoriseren als betaalmiddel. Kopers konden op die manier goedkoper aan muntbaren komen dan aan zilverbaren. Na 2013 geldt voor muntbaren en zilveren munten van niet-EU-landen de regulering van differentiële belastingheffing. Als u muntbaren van niet-Europese producenten heeft gekocht, hebben dealers de mogelijkheid om deze aan kopers te verkopen tegen een lagere prijs dan conventionele zilverbaren.

De muntbaren zijn uitgegeven door Andorra, de Fiji-eilanden of de Cook-eilanden en zijn verkrijgbaar in de gebruikelijke gewichtseenheden, zoals: 100 gram, 250 gram, 500 gram, 1 kg en 5 kg.