Uniformen

Aankoop categorie: Militaria

Misschien hebt u nog een oud uniform van uw vader, grootvader of oom in uw bezit en weet u niet echt hoe u de rang of de marktwaarde ervan moet beoordelen? Misschien was u aan het einde van de Tweede Wereldoorlog zelf nog soldaat? Als het uniform in het bezit is van de familie, heeft het zeker een persoonlijk waarde voor u. Maar hoe zit het met de objectieve feiten? Hoe moet uw uniform worden geclassificeerd in termen van hedendaagse geschiedenis en rang, en wat is de resulterende waarde? Als u deze vragen heeft, dan bent u bij ons, Kost-Baar.nl, aan het juiste adres! We hebben de nodige knowhow, staan ​​in nauw contact met nationale en internationale experts en kunnen tijdens uw bezoek in bijna realtime contact met hen opnemen. Voordat we dit doen, willen we u basiskennis geven die u de eerste aanwijzingen geeft voor een vage beoordeling. Is de marktwaarde hoger, dan ontvangt u van ons ook een bod op aankoop.

Uniformen zijn altijd belangrijk geweest in het leger om vriend en vijand van elkaar te onderscheiden in de hitte van de strijd. Daarom zijn optische identificatiegegevens van de strijders zo oud als de oorlog zelf: niemand wil immers zijn eigen wapenbroeder doden. Toch was het vaak niet voldoende om het wapen op de schilden te schilderen of bepaalde kleuren kleding te gebruiken op de turbulente slagvelden. Het was gemakkelijk om midden in de actie het overzicht te verliezen en dus, vooral in het tijdperk van vuurwapens, was schieten op bondgenoten helaas niet ongewoon. De voortschrijdende communicatie-opties zoals radio veranderden echter ook de eisen van een uniform. Alleen hetzelfde uiterlijk mag worden behouden.

De uniformiteit van het uiterlijk was ook van belang in vredestijd, bijvoorbeeld bij de monarchale rechtbank of bij andere ambtenaren, om de band met de heerser tot uitdrukking te brengen en het staatsgezag ter plaatse naar de onderdanen te vertegenwoordigen.
De volgende soorten uniformen kunnen worden onderscheiden:

  • Militaire uniformen (voor functioneel gebruik in gevechten)
  • Werkuniformen (voor het uitoefenen van ambtenarij met gelijktijdige vertegenwoordiging, bijv. politie)
  • Dienstuniformen (voor de burgerlijke vrijheid van de soldaten)
  • Wachtersuniformen (bij speciale gelegenheden)

Terwijl militaire uniformen bestand moeten zijn tegen weer en wind, niet te opvallend moeten zijn en voldoende opslagruimte moeten bieden voor soldateninventaris, moeten kledingsuniformen er elegant uitzien en de macht van de staat vertegenwoordigen door het leger duidelijk te onderscheiden van burgers. De uniformen van de bewakers moeten er voor marsen bijzonder indrukwekkend uitzien. Maar vooral in het leger is er een strikte hiërarchie. Er zijn veel normale soldaten, heel weinig generaals. U kunt de rangorde aflezen op de schouderborden op het uniform. Hoe meer symbolen / lijnen / sterren, hoe hogere rang hun drager had. Hoe belangrijker de drager, hoe zeldzamer het uniform en hoe hoger de objectieve marktwaarde.

Het is niet nodig, maar het voegt waarde toe als het uniform in als compleet geheel beschikbaar is: van hoofddeksel tot jas, broek en laarzen. Het is ook in uw voordeel als u een foto heeft van uw familielid met het uniform waarop te zien is hoe hij het uniform draagt. Aangezien een foto het uniform in de historische context plaatst, verhoogt dit de waarde.
Maar aangezien wij handelen in militaria en zeldzaamheden, willen wij u ook graag vertellen welke uniformen NIET van hoge waarde zijn: Imitatie-uniformen, zogenaamde replica’s, die meestal in Oost-Azië werden geproduceerd, zijn waardeloos. Uniformen na 1945 evenmin. De Bundeswehr en het Nationale Volksleger van de DDR zijn gewoon te jong om al een hoge waarde te hebben ontwikkeld. Evenzo hebben uniformen die geen verband houden met het leger of het ambtenarenapparaat, zoals die van geweerclubs van de kerk, geen marktwaarde. Wat de vuistregel betreft, zijn uniformen uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog waardevol​. Oudere uniformen zijn ook interessant en verwelkomen onze waardering. We kijken ook graag naar jongere uniformen (behalve voor de krijgsmacht), maar we willen graag uw specifieke verwachtingen koppelen aan wat objectief mogelijk is.

Dat was een kleine inleiding op het onderwerp. Voordat u zich zorgen maakt over de waarde van uw uniform, bent u van harte welkom een van onze waarderingplaatsen of kantoren te bezoeken. Ook kunt u ons van tevoren bellen om een ​​classificatie telefonisch van ons te ontvangen: 06 – 244 12 429. Daar kunt u een eerste indruk geven van uw potentiële kostbaarheden en ons na de gezamenlijke oproep goed belichte foto’s sturen via WhatsApp / Telegram / SMS waarop zowel het geheel als de details van de uniform duidelijk zichtbaar te zien zijn.

Dus hebt u een of meerdere uniformen in huis die u graag zou willen waarderen of verkopen, neem dan gerust contact met ons op!

uniformen verkopen

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

15 + 14 =

Militaria verkopen

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Militaria dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS