Militaria

Aankoop categorie: Militaria

Kost-Baar geeft u graag informatie over alle militaria-items uit de 1e en 2e Wereldoorlog. Marius Tsakonis, directeur van Kost-Baar, houdt zich al vele jaren bezig met het onderwerp militaria en heeft zo een netwerk van serieuze handelsrelaties en contacten met verzamelaars kunnen opbouwen om zo de best mogelijke inkoopprijzen voor klanten te realiseren. Artikelen als medailles of insignes worden in eerste instantie in verband gebracht met het onderwerp militaria, maar deze sector is zeer uitgebreid. Voorwerpen die voor de klant onopvallend lijken, kunnen hoge waarden behalen bij het kopen of verkopenPilotenhorloges bijvoorbeeld, die vaak een zeer vermoeide indruk maken en sterke gebruikssporen vertonen, kunnen toch nog enkele duizenden euro’s waard zijn. Pilotenhorloges zijn gemaakt door verschillende horlogefabrikanten in de 1e en 2e Wereldoorlog, speciaal voor de behoeften van Luftwaffe-piloten. De geselecteerde fabrikanten werkten exclusief in opdracht van de staatshoofden en hun vertegenwoordigers. Tegenwoordig zitten er ook zogenaamde pilotenhorloges in het assortiment van moderne horlogemaatschappijen, maar dan hebben we het specifiek over horloges die gemaakt zijn voor gebruik in de 1e en 2e wereldoorlog. Een ander voorbeeld van interessante objecten zijn schilderijen of andere kunstvoorwerpen die de nationaal-socialisten als ‘gedegenereerd’ beschouwden. Er werd van hogerhand bepaald wat als kunst kon worden beschouwd. Hier willen we u voorstellen aan de kunstenaar Ernst L. Kirchner. Een Duitse expressionistische schilder, geboren in Aschaffenburg in 1880. Zoals veel objecten van andere kunstenaars, werden zijn werken door de nationaal-socialisten als “gedegenereerd” aangemerkt, geconfisqueerd en verkocht of vernietigd. Een jaar na de laster van zijn persoon en zijn artistieke talent heeft E.L. Kirchner met een schot in het hart een einde aan zijn leven gemaakt, onder meer uit afgrijzen en bezorgdheid over de ontwikkeling die Duitsland doormaakte.

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

8 + 11 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Militaria dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS