Hoofddeksel

Aankoop categorie: Militaria

Heeft uw vader of grootvader een helm of pet geërfd uit de 1e of 2e Wereldoorlog? Dit relikwie of souvenir is een beetje vreemd en u hebt geen emotionele band mee; wat natuurlijk moet worden begrepen. Veel overblijfselen uit tijden van oorlog en vooral uit de tijd van het Derde Rijk worden vaak schandelijk achter slot en grendel bewaard of gewoon weggegooid zodat men er zich er geen zorgen meer over hoeft te maken. We kunnen u verzekeren dat het de moeite waard is om de hoofddeksels die u nu in uw bezit heeft nader te bekijken. Kost-Baar staat aan uw zijde met een gratis en niet-bindende waardebepaling. We hebben connecties met gerenommeerde dealers en geïnteresseerde partijen op het gebeid van Militaria en kunnen daarom uw hoofddeksel tegen een eerlijke prijs kopen. De vraag voor deze artikelen moet niet worden onderschat. Er ontstaan juist vaak verrassende aankoopwaarden.

Het assortiment hoofddeksels in oorlogstijd is bijna onuitputtelijk. De functie van het hoofddeksel betekende in die tijd niet alleen bescherming tegen verwondingen, maar ook representatie van rang en affiliatie en het sieren van de drager. Hoewel hoofddeksels tegenwoordig nauwelijks meer worden gedragen, was dit in oorlogstijd gebruikelijk, deels uit plichtsredenen, maar ook uit nationale trots en eergevoel. De Hitlerjugend droeg petten in de vorm van een boot gemaakt van stof. Natuurlijk waren er ook variaties of gradaties zoals Duitse jongeren, Flieger-Hitlerjugend, Motor-Hitlerjugend, Marinejugend en voor leiders van de Hitlerjugend.

Voor kinderen waren er zeker ook stalen helmen, want vanaf 1943 werden kinderen op 13-jarige leeftijd ingezet als luchtafweerhulpen (verdediging tegen vijandelijke luchtaanvallen) en 16-jarigen bij de Volkssturm (versterking van de Wehrmacht). Het voorbeeld van de Hitlerjugend laat zien hoe divers de markt van hoofddeksels is. Zelfs als sommige hoeden op zichzelf onopvallend lijken, kan het bij nader inzien en onderzoeken een puntmuts zijn voor generaals. De waarde ligt hier in het hoge bereik van 4 cijfers. Zeldzame, goed bewaarde stalen helmen voor legerparachutisten kunnen zelfs waarden bereiken in het bereik van 5 cijfers.

Hoe verkoopt u hoofddeksels uit oorlogstijd bij Kost-Baar?
Als u afstand wilt doen van de geërfde hoed, stalen helm of andere hoofddeksels, dan is een persoonlijke presentatie van het stuk onvermijdelijk. We inspecteren het voorwerp, rekening houdend met criteria die relevant zijn voor de waarde, en laten u eventuele afwijkingen en andere belangrijke informatie weten. De conditie wordt nauwkeurig onderzocht en eventuele restauraties worden genoteerd. Een ander aspect dat hier moet worden vermeld, zijn vervalsingen, die nu in grote hoeveelheden op de militariamarkt verkrijgbaar zijn. Het is belangrijk om deze te vinden, aangezien ze geen betekenis hebben voor geïnteresseerde partijen en voor de aan- of verkoop. Omgaan met militaria  en de bijbehorende geschiedenis, meestal binnen het gezin, is een gevoelige kwestie die met respect moet worden behandeld.

Wij staan met een vast team van experts voor u klaar de volgende steden: Alblasserdam, Amsterdam, Barendrecht, Delft, Emmeloord, Goes, Heerenveen, Hellevoetsluis, Hoorn, Middelburg, Middelharnis, Nieuwegein, Ridderkerk, Rotterdam, Zwijndrecht en Zwolle.

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

1 + 4 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Militaria dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS