Certificaten

Aankoop categorie: Militaria

Wanneer huisraad wordt geliquideerd of een nalatenschap wordt verwerkt, valt vaak een groot aantal documenten in handen. Niet zo prettige documenten zoals onderscheidingstitels, eigendomsbewijzen en certificaten of erkenningsbewijzen uit de 1e of 2e Wereldoorlog bijvoorbeeld. De ervaring heeft geleerd dat dergelijke vondsten vaak beangstigend of beschamend zijn voor onze klanten. Het is ook voorgekomen dat klanten dergelijk bewijsmateriaal in oudpapiercontainers hebben gevonden en deze vervolgens aan ons hebben aangeboden. We raden u ten zeerste aan om deze documenten niet zomaar weg te gooien. Bij Kost-Baar ontvangt u discreet, gratis en vrijblijvend een waardering en kunt uw vondsten ook aan ons verkopen. Kost-Baar houdt zich bezig met militaria zoals medailles, onderscheidingen, uniformen en certificaten. Sinds de oprichting heeft Kost-Baar een netwerk van serieuze handelsrelaties opgebouwd. Kost-Baar is dus in staat om u een realistische en eerlijke prijs te betalen als u van plan bent te verkopen. De aan- / verkoopmarkt op het gebied van militaria is niet te versmaden, hier worden vaak verrassende bedragen bereikt!

In de Eerste en Tweede Wereldoorlog , toen een medaille of ereteken werd uitgereikt voor uitzonderlijke diensten of daden, werd ook voor het grootste deel een certificaat van onderscheiding ontvangen. Het diende als bewijs en documentatie van de onderscheiding. Het document bevatte de naam van de ontvanger, de functie of activiteit, de exacte aanduiding van de oorkonde of ereteken, de datum, naam en handtekening van de uitgever, het certificaatnummer en, in bijzondere gevallen, een certificering. Als de ontvanger zijn medaille of badge niet persoonlijk kon ontvangen, bijvoorbeeld omdat hij nog dienst had, zou hij een voorlopige eigendomsakte ontvangen per brief aan zijn huis of per telegram aan het kantoor.​ Door zich te registreren en de eigendomsakte in te dienen bij het betreffende uitgiftekantoor, ontving hij vervolgens persoonlijk zijn oorkonde of medaille. De erkenningscertificaten waren ook zeer talrijk voor verschillende prestaties zonder een extra medaille of ereteken. Deze toekenning van certificaten was niet beperkt tot missies in oorlog en dergelijke, maar ze werden ook toegekend voor loyale werknemers of bijzonder werk door werknemers in bedrijven. Het “speciale certificaat van erkenning van de opperbevelhebber van het leger” moet hier worden benadrukt.​ Dit certificaat werd van 1941 tot 1945 uitgereikt aan 1.302 individuele soldaten of troepeneenheden van het leger. De vereiste was een unieke en buitengewone daad van moed van een gevechtseenheid of een enkele soldaat op het slagveld.

Heeft u dergelijke documenten of bent u ze tegengekomen in een nalatenschap, neem dan contact met ons op voor informatie over de waarden! Voor een waardering of een verkoop is het altijd voordelig als andere bijbehorende documenten zoals foto’s, ID-kaarten of zelfs medailles / onderscheidingen nog beschikbaar zijn en als set aan ons worden aangeboden. U kunt hier hogere waarden en aankoopprijzen verwachten. Het is natuurlijk ook geen probleem als u ons alleen de certificaten laat zien. U kunt ons ook andere oorlogsdocumenten laten zien. Of het een privébrief is of officiële, hier zijn vaak aanzienlijke waarden verborgen! Wees dus niet bang om Kost-Baar naar advies te vragen. Wij helpen u graag discreet, kosteloos en met het nodige inlevingsvermogen. U vindt ons in de volgende steden:

 • Alblasserdam
 • Amsterdam
 • Barendrecht
 • Delft
 • Emmeloord
 • Goes
 • Heerenveen
 • Hellevoetsluis
 • Hoorn
 • Middelburg
 • Middelharnis
 • Nieuwegein
 • Ridderkerk
 • Rotterdam
 • Zwijndrecht
 • Zwolle
Certificaten verkopen

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

1 + 10 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Militaria dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Tineke de Vries
Tineke de Vries
2024-04-06
Super en ongecompliceerd. Zeer vriendelijke medewerkers en vertrouwens vol.
Pieter Dings
Pieter Dings
2024-04-03
Vriendelijk en deskundig geholpen in een tegelijkertijd gezellig en zakelijk gesprek. Wij komen nog eens terug.
Anneke van Immerzeel
Anneke van Immerzeel
2024-04-02
Als leek op het gebied van sieraden trof ik zeer betrokken doch professionele mensen aan die alle tijd namen. Min complimenten voor de manier waarop zij met mijn emoties ( die toch een rol bleken te spelen) omgingen en respecteerden. Dank hier voor.🙏❤️
Caroline Trapani
Caroline Trapani
2024-04-02
Prettige, vriendelijke en professionele houding. Eerlijke en oprechte beoordeling van de te taxeren sieraden.
Danny vdP
Danny vdP
2024-03-28
Vriendelijk en vakbekwaam. Nemen de tijd en geven goed advies.
Lucie de Bruin
Lucie de Bruin
2024-02-14
Vandaag een aantal foto's geplaatst via WhatsApp en binnen een uur kon mijnheer Tsakonis mij een schatting geven van de waarde van de sieraden. Zeer vriendelijk en weet waar hij over praat. Wij zijn zeer tevreden, ondanks dat wij niet rijk zullen worden door evt. verkoop van de sieraden 😉😀 Mijnheer Tsakonis heel erg bedankt 👍
Roos Hundscheid
Roos Hundscheid
2024-02-07
Keurige en correcte taxatie en aankoop. Meneer had heel veel kennis van zaken. Financiële afhandeling gewoon top👌 We gingen met een heel goed en tevreden gevoel naar huis!!
Tony Coens
Tony Coens
2024-01-19
Een bedrijf dat eerlijk is en goed de tijd neemt je te helpen. Daarnaast zou ik zeker een winkel bezoek adviseren. Ik stel het op prijs 🏆 mvg Tony

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS