Bronzen figuren

Bronzen figuren zijn een mooie kamerdecoratie en worden altijd met plezier gekocht. De prijs is afhankelijk van het ontwerp van de figuur en de kunstenaar. Het is voor een leek onmogelijk om een ​​geërfd of verworven beeld goed te beoordelen. Het team van Kost-Baar doet het voor u; wij beoordelen het getoonde bronzen beeld vrijblijvend tegen de marktprijs. Een aankoop van onze kant is ook mogelijk.
Bronsgieten is een ware kunst die eeuwig zal duren. Al in de periode van 2200 tot 800 voor Christus heeft de mensheid voorwerpen gemaakt van brons omdat het erg duurzaam is. Van brons werden niet alleen voorwerpen voor alledaags gebruik gemaakt, maar ook kunstvoorwerpen​. Kunstwerken voor de eeuwigheid, dat is de wens van alle kunstenaars die met materie te maken hebben. Brons vervult deze wens dankzij zijn unieke, karakteristieke oppervlak en zijn hardheid. Op deze manier begeleidt brons de geschiedenis van alle volkeren van de oudheid tot heden. Op dit punt wordt de Duitse beeldhouwer en schilder Franz Carl Wilhelm Ernst Iffland genoemd. De kunstenaar werd geboren op 3 december 1862 in Tempelhof in Berlijn en stierf op 13 april 1933 in Berlijn.
Iffland is gespecialiseerd in portretbustes en bronzen figuren. De kunstenaar behoorde tot de bekende Berlijnse beeldhouwschool uit de 19e en begin 20e eeuw. Iffland was erg populair in de kunstscene en werkte samen met bekende kunstenaars als Johann Gottfried Schadow, Gustav Eberlein en Max Esser. Hij was aanwezig op de tentoonstellingen van de Royal Academy of Arts in 1886, 1987, 1888, 1890 en 1892. Iffland presenteerde veel objecten in de grote kunsttentoonstelling, ook wel “Great Berlin Art Exhibition” genoemd. Dit was een jaarlijkse kunsttentoonstelling die plaatsvond van 1893 tot 1969.
Heeft u een bronzen figuur van Franz Iffland, die u zou willen verkopen? Wij doen het voor u! Dankzij onze internationale relaties realiseren we hoge prijzen voor onze klanten.

Boer zaaien

 

Handtekening van de kunstenaar

 

Een van de laatste bronzen figuren van Franz Iffland die we hebben verkocht:
Motief: Säender Bauer – ca.1900
Bronzen figuur met marmeren voet
Gewicht: 7,2 kg
Hoogte: ca. 46 cm (inclusief marmeren voet)
Bildgiesserei Kraas Berlin
Berlin SS 42 (gesigneerd)
Opbrengst: 650, – Euro